multilevel menu

Selasa, 20 September 2016

Premium Beautiful Mengurangkan Masalah Perut Buncit

VISCERAL FAT.

Dulu tak ambil tahu pun about this. Tapi bila dah tahu, dah tak boleh dah nak buat-buat tak tahu 😐

Bahaya visceral fat ni kalau tak control dari sekarang, lama-lama akan rosakkan organ-organ dalaman yang berdekatan dengan bahagian perut.

Alhamdulillah bila consistent amalkan pakai Premium Beautiful, my visceral fat percentage fall under HEALTHY RANGE. Mine was 8 waktu check baru-baru ni. I want to make it 5 inshaaAllah.

Healthy range = 1 - 12
Excessive range = 12 - 59

Cara paling mudah nak tahu is bila kita berdiri and kita nampak perut dulu sebelum kita nampak ibu jari kaki kita. Tu tanda dah terlebih la tu visceral fat dalam badan.

Jom sama-sama kita jaga nikmat sihat yang Allah bagi. Bila sihat, nak beribadat pun jadi mudah.


#LoveYourBody

Tiada ulasan:

Catat Ulasan