multilevel menu

Selasa, 22 Mac 2016

Anugerah SM SSM Award March 2016




Tarikh : 19hb March 2016

Tempat : IDCC, Shah Alam


Ibu nak work sekejap ye Syazwan..Masa ni anak kedua Aisyah ni baru 2 tahun 10hari..Manja ke main, pandai buat mulut kalau depan kamera.


Tema event red carpet kali ni sempena Women's Day, so bagi yang hadir 1000 terawal akan menerima sekuntum bunga ros..Aisyah orang yang ke berapa ribu entah..itu yang tak dapat bunga ros..hehehe..


Sambil meraikan usahawan TLC menerima anugerah atas pencapaian sales 20k dan 60k, Aisyah berasa bangga dan kagum kerana mentor Aisyah terpilih menjadi wakil speaker syarikat di Majlis Anugerah SM/SSM di IDCC..dengan dihadiri 4,000 usahawan cemerlang diseluruh Malaysia.


Dakapan dari mentor selepas turun stage..setiap kata-kata semangat yang keluar dari mulut beliau buatkan air mata ni mengalir tanpa dipaksa..kerana hanya beliau sahaja yang tahu susah senang Aisyah harungi bisnes ni


Beliau selalu pesan "Jatuh itu biasa. Tapi bila bangun dari jatuh tu, itu adalah sangat luar biasa"


Betul sesiapa pun boleh berjaya..tapi kesabaran dan ketabahan mengharungi ke puncak kejayaan tak semua boleh ada sikap SABAR..Mentor Aisyah selalu pesan kunci kejayaan adalah SABAR..SABAR..dan SABAR..Tak ada orang yang buat bisnes hari ni esok kaya..nak berjaya ada step by step nya..rasanya bukan Aisyah sendiri yang rasa sebak dengan perkongsian akak semalam.

Kalau MALAS....
Paksa jadi RAJIN.

Kalau TAK ADA MASA....
Paksa CARI MASA.

Kalau NAK BERUBAH....
Paksa untuk BERMULA.

Betul kata kak Salleha Roslan tak kisahlah siapa kita semalam yang penting siapa kita esok hari.




Wooowww!!! Gojes habis jumpa kak Isma masa event sabtu hari tu😱😱😱
..hilang berkilo-kilo berpantang dengan ‪Premium Beautiful..jangan tak caya..kami ibu kepada dua cahaya mata ok😉
bukan single yea😅


"4 tahun dah pakai PB ni dari zaman anak dara sampai dah bersalin anak kedua ni. tahan lasak, & jimat "




Dalam group business ni ramai dari latar belakang berjawatan tinggi tapi bila dalam kumpulan, pangkat kat tempat kerja semua diorang simpan dalam poket je... Tu yang best berniaga ni sebab kita akan jadi lebih berkeyakinan bila dapat bergaul dengan CEO, Doctor, Lawyer, Engineer, Manager Bank, Senior Manager, Webmaster Manager, Lecturer, Pegawai-pegawai kerajaan, Cikgu, Chartered Accountant etc...

Jangan risau, dalam business ni qualification yang kita ada tu hanya lah bonus, tapi yang menentukan kejayaan kita adalah "sikap"... Sikap baik, baik lah hasil dia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan