multilevel menu

Selasa, 29 Mac 2016

Premium Beautiful Expert : Sambil bekerja, sambil jalan-jalan

Salam hujung minggu semua. Hari ni dah janji dengan bisnes partner nak ajarkan tips-tips hangat untuk 'up'kan jualan.

Hari ni Aisyah tak datang sorang sebab ditemani oleh famili yang riang ria ni. 

Sementara menunggu bisnes partner datang sempatlah Aisyah check email dan melayan whatsapp dan pm dari client.


Coffee-coffee petang sambil mantapkan kedai online dan income untuk next month pula..Bila sungguh-sungguh nak memang mudah untuk kita sebagai mentor guide..Jangan takut untuk berimpian tinggi, tak ada yang mustahil dengan bisnes ni.

Aisyah doakan semoga Diana Dee terus berjaya dalam mengejar impian diana..ingat kunci kejayaan adalah SABAR, SABAR dan SABAR

Cantik kerusi ni macam rasa nak letak 1 kat rumah.


Ragam si adik bila nak tak dapat duduk. Sebelah abangnya jugak yang dia nak duduk. Siap angkat tangan suruh ketepi.


Bila abah cakap nak ambil gambar terus senyum


Posing-posing dulu sambil tangkap gambar


Try secawan cuppucino


 Ni lah yang paling di nanti-nantikan oleh dua beradik ni. Pankek aiskrim bermadu



Habis licin disentalnya. Tu pun request nak lagi. Sedap sangat katanya.

Selasa, 22 Mac 2016

Anugerah SM SSM Award March 2016




Tarikh : 19hb March 2016

Tempat : IDCC, Shah Alam


Ibu nak work sekejap ye Syazwan..Masa ni anak kedua Aisyah ni baru 2 tahun 10hari..Manja ke main, pandai buat mulut kalau depan kamera.


Tema event red carpet kali ni sempena Women's Day, so bagi yang hadir 1000 terawal akan menerima sekuntum bunga ros..Aisyah orang yang ke berapa ribu entah..itu yang tak dapat bunga ros..hehehe..


Sambil meraikan usahawan TLC menerima anugerah atas pencapaian sales 20k dan 60k, Aisyah berasa bangga dan kagum kerana mentor Aisyah terpilih menjadi wakil speaker syarikat di Majlis Anugerah SM/SSM di IDCC..dengan dihadiri 4,000 usahawan cemerlang diseluruh Malaysia.


Dakapan dari mentor selepas turun stage..setiap kata-kata semangat yang keluar dari mulut beliau buatkan air mata ni mengalir tanpa dipaksa..kerana hanya beliau sahaja yang tahu susah senang Aisyah harungi bisnes ni


Beliau selalu pesan "Jatuh itu biasa. Tapi bila bangun dari jatuh tu, itu adalah sangat luar biasa"


Betul sesiapa pun boleh berjaya..tapi kesabaran dan ketabahan mengharungi ke puncak kejayaan tak semua boleh ada sikap SABAR..Mentor Aisyah selalu pesan kunci kejayaan adalah SABAR..SABAR..dan SABAR..Tak ada orang yang buat bisnes hari ni esok kaya..nak berjaya ada step by step nya..rasanya bukan Aisyah sendiri yang rasa sebak dengan perkongsian akak semalam.

Kalau MALAS....
Paksa jadi RAJIN.

Kalau TAK ADA MASA....
Paksa CARI MASA.

Kalau NAK BERUBAH....
Paksa untuk BERMULA.

Betul kata kak Salleha Roslan tak kisahlah siapa kita semalam yang penting siapa kita esok hari.




Wooowww!!! Gojes habis jumpa kak Isma masa event sabtu hari tu😱😱😱
..hilang berkilo-kilo berpantang dengan ‪Premium Beautiful..jangan tak caya..kami ibu kepada dua cahaya mata ok😉
bukan single yea😅


"4 tahun dah pakai PB ni dari zaman anak dara sampai dah bersalin anak kedua ni. tahan lasak, & jimat "




Dalam group business ni ramai dari latar belakang berjawatan tinggi tapi bila dalam kumpulan, pangkat kat tempat kerja semua diorang simpan dalam poket je... Tu yang best berniaga ni sebab kita akan jadi lebih berkeyakinan bila dapat bergaul dengan CEO, Doctor, Lawyer, Engineer, Manager Bank, Senior Manager, Webmaster Manager, Lecturer, Pegawai-pegawai kerajaan, Cikgu, Chartered Accountant etc...

Jangan risau, dalam business ni qualification yang kita ada tu hanya lah bonus, tapi yang menentukan kejayaan kita adalah "sikap"... Sikap baik, baik lah hasil dia.

Selasa, 15 Mac 2016

Rahsia Untuk Berjaya

KENAPA ORANG LAIN SENANG BERJAYA TAPI AKU TIDAK???

Hari ini saya cuti sekejap…cuti dari berjumpa kawan-kawan. Ya, kesibukan setiap hari membuatkan saya kadang-kadang ada yang bertanyakan dah buka email? dapat mesej di facebook?…Sebenarnya, masa saya banyak dihabiskan diluar dan dalam kereta ( jalan jem).

Waktu untuk duduk buat kerja di depan komputer biasanya waktu pagi-pagi, ketika embun tengah tebal….kadang-kadang saja yang buka komputer waktu tengahari. Kebiasaanya saya banyak berjumpa orang. Apoinment sehari kadang lebih dari 10 orang jumpa. Hari minggu buat kelas training…

Walaupun sibuk tetapi masih lagi banyak kekurangan kerana masih lagi mencari rentak. Sama seperti kisah si tikus makmal yang saya selalu ceritakan dalam training…teruskan berenang….kalau berhenti berenang mati lemas.

Saya selalu di tanyakan soalan tentang kejayaan….ramai yang bertanyakan pendapat saya, mengapa orang lain lebih senang untuk berjaya berbanding diri mereka?….Mungkin anda juga pernah terfikir benda yang sama…

Cuba renungi saat dahulu ketika kita di sekolah. Ada tak antara kawan-kawan kita yang lebih berjaya dalam peperiksaan tapi kawan kita tu jenis malas tak pernah nampak dia belajar?

Saya ni jenis kategori rajin belajar tapi peperiksaan corot. Dan saya ada ramai kawan yang dekat kelas dia tidur sahaja tapi peperiksaannya cemerlang. Kita pasti menyangkakan dia jenis beruntung sebab otak geliga.

Pernah saya suatu hari jam 3 pagi dahulu…masa itu saya sekolah asrama penuh. Kira sama asrama dengan Dr Muhammad. Ketika itu saya nak ke tandas asrama dan lalu di depan bilik kawan yang satu kelas dengan saya dan asyik tidur masa cikgu mengajar.

Saya lihat dia belajar sungguh-sungguh sampai tak sedar ada orang perhatikan dia lebih seminit. Saya lah tu yang perhatikan dia. Memang patutlah dia boleh berjaya. Pernah juga saya buat macam dia sebelum itu dengan tidur di kelas tapi periksa lagi hancur.

Mana taknya…waktu kelas tidur, malam pun tidur. Saya tak belajar pun waktu malam macam dia. Jadi sebenarnya hari ini kalau kita perhatikan orang lain berjaya senang sekali berbanding dengan kita sebenarnya yang kita nampak masa dia senang dan kita tak nampak apa yang diusahakan dan apa kesusahan yang dia hadapi.

Seperti saya juga, pernah suatu ketika dahulu saya memang sudah tidak ada pekerjaan langsung dan duit tidak ada, rumah tak ada, keluarga semua putus duit dan bila saya dah berjaya orang semua beranggapan saya tak pernah hidup susah. Ada seorang sahabat saya dulu bertanya En Hadzrin memang lahir aje kaya ye…

Dia tak tahu, saya dulu lahir duduk rumah sewa setinggan di Taman Johor. Dan usaha yang saya lakukan setiap hari ialah berhadapan dengan berbagai ragam orang. Ada yang berjumpa dengan orang yang nak tunjuk pandai, orang negatif, orang kaki pow, orang kaki kencing. Bila dah bekerja jumpa orang setiap hari, dari situlah beajar ilmu Street Smart.

Sebab itu kalau lihat kawan kita yang senang secara tiba-tiba dan kita hairan sedangkan kita juga buat sembahyang hajat setiap hari, tak perlu rasa irihati atau cemburu. Perasaan itu sebenarnya Iblis dah tiup kepada kita untuk menimbulkan rasa menyesal buat solat sunat macam-macam tapi tak nampak berkesan.

Sebenarnya bila sentuh bab melakukan solat sunat ini , kalau target untuk jadi kaya sebenarnya kita paling rugi. Ya, satu hari pasti jadi kaya. Tapi sebenar-benarnya tujuan buat Solat Sunat adalah untuk mendekatkan diri kepada Allah. Bila kita dekat dengan Allah maka kejayaan yang hakiki dapat dicapai. Untuk jadi kaya sebenarnya ia bersifat sementara.

Biarkan orang lain berjaya walaupun mereka dalam masa yang sama lebih berjaya lebih banyak maksiat dilakukan. Sebenarnya kekayaan juga adalah ujian dari Allah. Ujian yang cukup berat bagi kita bila kita ada duit banyak.

Apa nak dibuat dengan kekayaan yang Allah bagi. Kalau kita irihati lihat kejayaan orang yang buat maksiat, itulah kejayaan Iblis terhadap kita. Kalau anda berkesempatan , cuba lihat kisah wayang phirana. Lihat gelagat manusia yang berseronok melakukan maksiat. Lihat bagaimana cara mereka tamat riwayat mereka walaupun seorang pengarah yang terkenal. Lihat bagaimana dia mengakhiri hayatnya. Kaya raya duit banyak tapi….lihat sahaja filem itu ya…

Paling penting, jangan cemburu kejayaan orang yang kita kenali. Sebaliknya cemburu dengan aktiviti yang dia lakukan. Paling mudah jika dia seorang usahawan MLM, dia berjaya tiba-tiba dan anda juga seorang pengiat MLM. Anda perhatikan sehari berapa banyak temujanji dia jumpa orang. Kalau dia buat 10 anda buat lebih 10.

Nak berjaya banyakkan aktiviti sahaja. Donald Trump pernah beritahu saya aktiviti dia setiap hari ialah pagi dia akan membuat 30 panggilan telefon untuk temujanji dia hari itu…Ya, benar…dia beritahu saya melalui TV rancangan Apprentice.

Seperti yang saya beritahu tadi, kita tak perlu iri hati dengan kejayaan dan kemaksiatan yang mereka lakukan tetapi irihati dengan aktiviti kejayaan mereka. Dan kalau aktiviti dan buat tapi masih tak berjaya bagaimana?

Itulah masuk dalam bab kerohanian. Setiap pekerjaan yang dilakukan adalah ibadah kepada Allah. Tak ada tujuan lain. Walaupun dunia tidak nampak hasil tetapi Allah dah sediakan mahligai sebesar berjuta kali ganda lebih besar dari dunia ini di akhirat. Janji Allah pada orang yang sabar itu pasti! Walau apapun Alhamdulillah, dunia akhirat kita dapat.


Credit to Hadzrin.com

Isnin, 7 Mac 2016

Premium Beautiful Corset On Sale

Teringin nak bentuk badan yang kemas, cantik dan menarik???
Hanya sarungkan Premium Beautiful Corset di tubuh anda.
Result bentuk badan yang lebih kemas akan terserlah dalam masa beberapa minit sahaja. Aisyah menawarkan harga yang sungguh menjimatkan sementara PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ON SALE berlangsung hanya bulan ni sahaja.

Berapakah harga satu set Premium Beautiful?
Harga Premium Beautiful bergantung pada size ukuran badan seseorang.
Kami sebagai Premium Beautiful Expert akan meminta ukuran anda untuk menentukan size dan seterusnya baru sebut harga boleh dilakukan.


Boleh ke beli Premium Beautiful secara berasingan?
Boleh......
Premium beautiful corset terdiri daripada:
Long Bra
Short Bra
Long Girdle 
Waist nipper
Di mana setiap helaian Premium Beautiful ni ada peranan dan keistimewaan tersendiri. Nak beli satu piece boleh, nak beli full set pun boleh je. Ikut bajet anda dan bahagian mana yang anda perlukan penjagaan yang lebih.

Lebih banyak jimat bila anda beli Premium Beautiful secara tunai dan menggunakan credit card dengan zero interest.

Premium Beautiful turut menawarkan CASH INSTALLMENT serendah RM150.00 sebulan.

Untuk yang berkemampuan untuk dapatkan Premium Beautiful secara cash atau melalui credit card, anda tentu dapat jimat banyak dengan promo rebate yang sedang ditawarkan sepanjang bulan March ni
Jimat almost RMxxx.xx!!!!!!


Untuk keterangan lanjut tentang harga dan runding cara premium beautiful boleh hubungi.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Jumaat, 4 Mac 2016

Premium Beautiful Untuk Orang Kurus

PREMIUM BEAUTIFUL 
HANYA UNTUK ORANG GEMUK SAHAJA !! 

Siapa kata orang yang kurus tak perlu pakai Premium Beautiful? 

Ada 3 sebab kenapa Premium Beautiful perlu untuk orang kurus :
 
*Kurus tak bermakna berat badan ideal.
*Kurus tak bermakna sihat sepenuhnya
*kurus tak bermakna cantik

setuju tak??

Orang kurus tak boleh ada senggugut???

Penyakit senggugut ni tak kenal kurus ke berisi, ada itu yang pernah kena period pain lagi lah terguling-terguling tahan sakit..itulah gunanya Premium beautiful untuk orang kurus. Cubalah pakai full set Premium Beautiful ni semasa datang period, insyaAllah anda takkan rasa sakit yang teruk macam dulu..itulah pengalaman yang Aisyah sendiri sebab Aisyah pun jenis kronik kalau datang period.


Part yang bra Premium Beautiful pula berfungsi menegangkan breast yang kendur..anda dah tak perlu nak sapu-sapu losyen untuk push up breast tu..jangan terkejut breast kecil pun boleh jadi nasi lemak tau dengan pakai Premium Beautiful ni..Manakala dari segi kesihatan pula bra Premium Beautiful ni mampu mencegah sel kanser dari membesar dan membiak.

Itu pun salah satu sebab kenapa Aisyah pakai Premium Beautiful ni, sebab kita tak tahu breast cancer nak menyerang..mecegah itu lebih baik merawat.



Orang kurus pun pakai seluar jeans juga kan...so kalau pakai pun tapi perut buncit mahu stress kan..so Premium Beautiful lah solution yang terbaik untuk menyorokkan perut buncit menjadi flat.

Dulu-dulu pun Aisyah pun sama je.. fikir benda benda yang serupa jugak "korset ni untuk orang yang nak kurus!!"
tapi rupa-rupanya Aisyah memang 100% silap...mana taknya, rupa-rupanya korset Premium Beautiful ni sangat istimewa terutama untuk kesihatan dalaman kita. 
Yang kecik, dibesarkan..  yang gemuk dikecikkan...macam tu sekali Premium Beautiful ubah diri ni.. 

Nak bagi anda akan faham, ok jom Aisyah kongsikan real testimoni dari pengguna-pengguna tegar Premium Beautiful.
 Senyum sampai ke telinga bila perut jadi flat selepas sarung Premium Beautiful
Dulu nak bergambar pun mesti nak menyelit dengan orang lain tapi setelah sarung Premium Beautiful pakai jubah pun dah tak kisah sebab tak nampak perut ke depan..yang best nya shape semakin nampak berbanding dulu.

Jom nak dapatkan Premium Beautiful, selagi tengah ada promosi untuk pengunjung blog Aisyah..special price untuk anda semua ;)

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Selasa, 1 Mac 2016

Premium Beautiful : Testimoni BB Plus Collagen



Ada orang pm Aisyah tanya apa rahsia untuk kekal awet muda..Aisyah amalkan minum BBplus Collagen ni je.

😉
Apa tu BBplus Collagen?
Kolagen yang seimbang dan lengkap bersama kofaktor untuk kulit MUDA BERSERI

Apa manfaat BBplus Collagen‬ ni?
1) Hanya 1 paket (15g) sehari untuk dapatkan kulit yang cantik dan mulus.
2) Kandungan peptida kolagen‬ yang kaya dan tersedia.
3) Selamat... Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah (Diimport dari PERANCIS dan KOREA)... Bebas dari bahan beracun. Jadi amat sesuai untuk ibu hamil dan menyusu.
4) Jus blackcurrant melindungi kulit muka dan badan dari sinar UV dan radikal bebas.
5) Ekstrak biji anggur menggalakkan penyembuhan kulit.
6) Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis.
7) Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Manfaat Tambahan:
Peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh ‪‎rheumatism‬ dan osteoarthritis‬
Rasa blackcurrant 100% dan jus roselle‬ berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tak berbau.
Tanpa gula dan ‪kolestrol‬

Gambar ni sebelum Aisyah amalkan minum BBplus Collagen..kulit kusam, penuh jerawat batu, berminyak kulit muka, gelap dan nampak tak bermaya langsung. 

Alhamdulillah happy sangat dengan keberkesanan kolagen terbaik di pasaran ni...Muka nampak segar dari dulu.

BB plus collagen sangat membantu kulit Aisyah jadi lebih sekata, tak sesuai dah kulit muka ni jadi perumahan jerawat kecik dan besar, kurang garis halus bawah mata, kulit lebih tegang dan lembab, muka nampak lebih cerah dan bersih dari sebelumnye. Dan best jugak bila lutut ibu beranak dua ni dah kurang sakit n lenguh-lenguh. ;)

Harga istimewa untuk bbplus collagen ni masih di buka.
stok sangat terhad.

kesan perbezaan boleh di rasai selepas 3-7 hari penggunaan bbplus collagen ni.

Sambil-sambil amalkan minum bbplus collagen, anda juga boleh jana pendapatan sampingan dari rm270 ke rm4500 sebulan. Nak tahu cara nya???
Cepat-cepatlah hubungi Aisyah ye.

Aisyah Zazuri
014-338 9190