multilevel menu

Selasa, 2 Februari 2016

Mineral Coffee Bagus Merawat Kencing Manis

Salam semua…Entry kali ini, Aisyah nak share tentang kelebihan Mineral Coffee untuk merawat penyakit kencing manis. Pengalaman ibu Aisyah sendiri yang menghidap kencing manis membuatkan Aisyah ingin berkongsi bagaimana ibu Aisyah mengawal kencing manis.
Ibu Aisyah dulu memang tak tahu dia menghidap kencing manis..tapi orang yang menghidap kencing manis ni akan mengalami masalah cepat letih, mudah mengantuk, mudah terluka bila terkena benda tajam dan paling bahaya jika tahap kencing manis seseorang itu tinggi akan menyebabkan lukanya lambat baik, ada jenis simtom kencing manis yang Aisyah anggap agak jahat.. luka luaran nampak ok, tapi disebalik dalaman luka tu dah teruk bernanah atau bahasa mudahnya..dah makan dalam la..sehingga satu tahap doktor terpaksa syorkan untuk potong bahagian yang dah teruk tu supaya tak merebak dan untuk mengawal kadar sakit tu.

Ok, berbalik pada kisah ibu Aisyah ni..bila satu tahap tu dia terasa badan dia kerap letih dan mengantuk, dia mengambil keputusan untuk buat check-up..Bila dah buat check-up, doktor mengesahkan yang ibu Aisyah ni memang mengalami kencing manis dan perlu mengawal pengambilan makanan terutama nasi. So ibu Aisyah ni hanya makan nasi satu hari sekali je..

Jadual Pemakanan
Sarapan : Mineral Coffee dengan biskut
Tengahari : Nasi
Malam : Mineral Coffee

Alhamdulillah setiap kali check up, kencing manis ibu Aisyah ni berada pada tahap 3 je..Sebagai seorang anak, sudah tentulah Aisyah ingin melihat orang tua dalam keadaan sihat. Setiap bulan Aisyah akan berikan 4 kotak Mineral Coffee untuk ibu Aisyah mengawal kencing manisnya. Mineral Coffee ni buatkan ibu Aisyah rasa kenyang dan tak terasa lapar sentiasa. So bagi orang yang menghidap kencing manis ni dan yang memang kena kawal pengambilan nasi, Aisyah memang syorkan sangat-sangat amalkan minum Mineral Coffee yang memang dah terbukti pada ibu Aisyah sendiri.


Jangan risau Mineral Coffee ni mampu dimiliki kerana harganya sangat-sangat berpatutan..bagi yang berminat nak grab MINERAL COFFEE MURAH peluang masih terbuka lagi. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan