multilevel menu

Isnin, 18 Januari 2016

Herba Maharani Untuk Kesuburan

Salah satu khasiat Herba Maharani ni menguatkan otot-otot rahim dan peranakan. Selain itu, Herba Maharani ni boleh mengurangkan masalah sengugut, keputihan, haid tidak teratur dan melancarkan peredaran darah.

Kebanyakkan wanita di luar sana mengalami masalah sukar hamil disebabkan masalah-masalah di atas.

1) Haid tidak teratur disebabkan PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) merupakan salah satu sebab sukar untuk hamil.

2) Otot rahim yang tidak kuat juga penyebab kandungan gugur di awal kehamilan.

3) Masalah hormon tidak seimbang juga penyebab masalah kesuburan wanita hari ni.

Jika masalah-masalah di atas dapat ditangani, peluang untuk hamil amat cerah. Tidak mustahil ramai wanita yang mengalami masalah kesuburan, telah berjaya hamil selepas mengambil Herba Maharani beberapa bulan.

Testimonial Herba Maharani


Diingatkan jangan sesekali makan Herba Maharani semasa menjalani rawatan kesuburan. Dikhuatiri akan menganggu resam tubuh badan kerana ubat moden itu juga meningkatkan hormon bagi membanyakkan telur.

Jangan tergesa-gesa..Usaha satu persatu dulu, yang penting jangan cepat putus asa dan teruskan usaha untuk mendaptkan zuriat.FUNGSI HERBA MAHARANI

1. Menjaga kesihatan wanita – mengawalatur kitaran haid dan keseimbangan hormon, melegakan senggugut, mencegah jangkitn kulat dan fungus, mengatasi masalah keputihan, menghentikan pendarahan, membantu melegakan sakit pinggang dan melegakan migrain, melegakan sindrom menopaus dan mengurangkan masalah perpeluhan malam.

2. Memulih dan menyegarkan tubuh – meningkatkan sistem imunisasi badan, membantu menyingkirkan toksin, menambah daya penyesuaian tubuh terhadap persekitaran, menyuburkan badan dengan menambah sel darah merah & putih serta platlet. Juga menguatkan dan melindungi fungsi hati. Dapat menseimbangkan Yin, anti inflamasi dan mencegah insomnia.

3. Membantu meningkatkan kesuburan – meningkatkan peredaran darah, mengembalikan keinginan seks, menguatkan otot-otot rahim/organ peranakan, memperbaiki stamina, menguatkan kaki dan badan yang lemah.

4. Awet muda – menyelesaikan masalah muka pucat, meningkatkan peredaran darah, melambatkan masalah menopaus, sistem organ dapat berfungsi dengan lebih baik (anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan), menegang dan memberi keanjalan kepada kulit (payudara, ovari, kawasan perut dan pinggul selepas bersalin).


CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI 

Cara makan yang disyorkan ialah 50 biji kecil sekali sehari.
waktu pengambilan yang terbaik ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, kalau berpuasa, makan pada waktu sahur. Nak makan malam pun boleh.

Namun, menurut kajian yang dibuat, di Malaysia, pengambilan 10 - 25 biji kecil sudah mencukupikerana herba ini agak panas bagi sesetengah orang. Bagi yang dah biasa dengan herba, ambil 50biji @ 1pil.(1 pil bermaksud 1 bola putih ).Kurang dari 10 biji TIDAK disyorkan kerana bimbang dos tidak mencukupi.

Boleh pecahkan kepada bilangan yang kecil dengan pengambilan 2 @ 3 kali sehari (sehingga cukup 50 biji sehari). contohnya, pagi ambil 25 biji, malam ambil 25 biji. 


Kuantiti dalam sekotak = 6 bola putih = 300 biji kecil

  • kalau ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
  • kalau ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
  • kalau ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period tak perlu makan)

Cara pengambilan mengikut masalah tertentu.
Berikut adalah cara pengambilan Herba Maharani mengikut keadaan yang berlainan : 

1) Untuk penjagaan kesihatan, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 6 hari.
2) Jika badan lemah, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 12 hari atau 2 biji bola selama 5- 10 hari.
3) Untuk Peredaran haid yang tidak tetap, mengambil pada hari ke-6 period dengan 1 atau 2 biji bola selama 20 hari.
4) Jika berlaku ketidakselesa semasa period, mengambil 14 hari sebelum period dengan 1 atau 2 biji bola selama 14 hari.
5) Selepas melahirkan anak, mengambil seminggu selepas melahirkan anak dengan 1 biji bola selama 10- 14 hari.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Tiada ulasan:

Catat Ulasan