multilevel menu

Ahad, 30 Ogos 2015

Cara Turunkan Berat Badan

Ramai nak nak kurus tapi tak tahu bagaimana cara turunkan berat badan..kadang-kadang kerap puasa sunat untuk kawal makan tapi berat badan still sama..So kali ni Aisyah terangkan beberapa tips untuk turunkan berat badan.

Zaman sekarang ni lelaki dan wanita akan sama naik berat badan..lagi-lagi orang lelaki yang sudah berkahwin..Kaum lelaki ni dia tak akan naik seluruh badan just part perut yang akan ke depan, si isteri masak sedap sangat tu..Manakala kaum wanita akan naik berat badan selepas bersalin, kalau anak lebih dari seorang lagi lah cepat naik..betul tak? Lemak yang nampak ketara kaum wanita part peha dan lengan. Jom ikuti tips turunkan berat badan secara sihat.

1) Setkan Dalam Minda Untuk Kurus


Seronok tak kalau dapat pakai seluar jeans zaman anak dara dulu..So jangan set dalam minda "wanita dah bersalin mana boleh kurus macam anak dara balik". Kalau u all fikir macam tu memang sampai bila-bila u all tak akan kurus..malah 5tahun akan datang berat lagi bertambah sebab dah redha dengan keadaan diri sekarang.

2) Pelajari Ilmu Tentang Kalori

Tahu tak kalori lebih banyak terbakar apabila sehari u all pakai Premium Beautiful berbanding u all jogging 30minit..Kadang-kadang bila dah balik kerja nak pergi jogging rasa dah penat..inikan nak konsisten setiap petang..petang habis waktu pejabat balik dah tentu nak masak pula kan..bagi anak makan..Aisyah memang seorang yang malas nak jogging so Aisyah senaman dengan Premium Beautiful 8jam sehari je.

3) Makan Dalam Kuantiti Yang Kecil
Jangan sampai 'obese' begini baru nak diet..Maknanya makan sikit-sikit tetapi banyak kali. Bukannya makan sekali hadap. Simpan biskut dalam 'handbeg' jika perlu. Pastikan ia mengandungi kandungan fiber yang tinggi.

4) Elakkan Makan Tengah Malam
Kalau u all perasan orang Cina makan malam sebelum pukul 7malam..sebab ini adalah masa yang ideal. Seeloknya makan sebelum atau selepas Maghrib sebab badan kita memerlukan 4jam untuk menghadamkan makanan. Bayangkan makan pukul 10malam, u all kena berjaga pukul 2pagi. Kalau pukul 12malam terus tidur, alamak jadi LEMAK.

5) Elakkan Makanan & Minuman Bergula
Jangan sampai jadi gemuk 'diabetes' pula. Ini bukan orang tua yang ada kencing manis atau 'diabetes' sahaja. Ia penting untuk semua peringkat umur. Jauhkan minuman bersoda seperti Coke, Pepsi, F&N dan lain-lain. Banyakkan minum air masak. Air masak tak sedap ye? Cubalah minum air bergula, nescaya tak akan kurus sampai bila-bila.

6) Tukar Kepada Makanan Yang Rendah Lemak

7) Banyakkan Makan Buah-Buahan
Cara kuruskan badan yang efektif ialah makan buah-buahan tempatan. Bukan buah epal dan blueberry sahaja, buah-buahan seperti pisang terlalu banyak khasiat. Selain nutrien, buah-buahan membekalkan vitamin dan anti-oksidan untuk badan kita agar kekal sihat.

8) Banyakkan Minum Air Masak
Ada sesetengah orang malu nak bawa air masak pergi kerja sebab takut jadi bahan ketawa dengan kawan-kawan. Kalau takut diketawakan sampai bila-bila pun tak akan kurus. Paling sikit badan perlukan air masak 8 gelas sehari. Ini salah satu cara untuk memudahkan toksik dalam badan kita keluar melalui air kencing.

9) Banyakkan Lakukan Aktiviti Yang Sihat 
Tak semestinya nak lakukan aktiviti yang sihat mesti pergi gym...banyakkan aktiviti pergerakkan seperti berjalan, aerobik, naik tangga ke..yang penting mengeluarkan peluh. Secara tak langsung dapat meningkatkan stamina dan melancarkan peredaran darah.

10) Fokus 100% Pada Tujuan Asal 'Nak Kurus'


Lihat pada tips yang pertama 'Set Minda'. Kalau ada sikap MALAS dan tak konsisten memang tak akan berjaya. Kalau seminggu je diet kemudian makan tak jaga jawabnya habislah musnah rancangan nak kurus. Tapi Aisyah sarankan kalau anda jenis susah nak kawal nafsu makan dan malas nak bersenam memang anda ikut je cara Aisyah jaga badan dengan sarung Premium Beautiful selama 8jam sehari. Tips yang paling mudah sekali. Selamat Mencuba.

Jika ada yang berminat nak mencuba diet dengan Premium Beautiful, boleh hubungi Aisyah.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Premium Beautiful : Promosi Merdeka 2015

Sempena hari Merdeka esok, aisyah nak bagi special price untuk 5 orang yang terawal..yang bestnya ada special gift sehingga hari esok. Sebelum itu ada segelintir yang tak tahu apa itu Premium Beautiful dan keistimewaannya.

Apa tu Premium Beautiful?
Premium Beautiful adalah corset pembentukan badan.
Ianya merupakan pakaian dalam wanita yang terdiri daripada :
Long Bra or Short Bra
* Waist Nipper
* Long Girdle

Keistimewaan Korset Premium Beautiful :
* Mempunyai teknologi FAR INFRARED RAYS yang di sulam pada setiap bebenang premium beautiful. Jadi ianya lebih tahan lama dari FIR yang hanya dilekatkan pada fabric corset biasa.
* The only corset yang dapat pengiktirafan SUPERBRAND.
Superbrand hanya akan diperolehi oleh sesuai product atau service yang high quality dan high quantity.
* Rawatan alternatif terbaik untuk sesiapa yaang mempunyai masalah tulang seperti slip disc dan bongkok.
* ONE STOP CENTRE di mana ianya di reka khas sebagai pakaian dalam yang memberi 30% kecantikan 70% kesihatan dan memberikan 100% keyakinan dan keselamatan pada pemakai.
Mampu dimiliki oleh semua orang yang bercita-cita untuk mempunyai bentuk badan yang kemas dan cantik.
* Mempunyai jaminan BAIK PULIH seumur hidup iaitu selagi corset tersebut tidak hilang separuh kain ataupun hanya koyak sedikit, hook tercabut, tali putus atau pun tetulang corset patah, ianya boleh di hantar service secara PERCUMA dan NO HIDDEN CHARGE.
* Mempunyai kuasa regangan 360 darjah di mana bila pakai premium beautiful corset, pergerakkan kita tak mungkin seperti robot ataupun kayu wink emoticon
kerana dengan kuasa regangan ni kita masih boleh selesa untuk buat pergerakan seperti solat, bersenam dan sebagainya.

Premium Beautiful ni buatan mana?
Buatan Malaysia

Siapa yang wajib pakai Premium Beautiful?
* Payudara kendur
* Masalah keputihan
* Masalah sakit belakang
* Senggugut
* Period tak teratur
* Inginkan zuriat
* Masalah rahim jatuh
* Selulit
* Terlalu kurus
* Perut buncit
* Masalah kegemukan

Boleh hubungi Aisyah untuk dapatkan harga runtuh dari hari biasa.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Sabtu, 15 Ogos 2015

Stesen Kluang Mall

Sejak Aisyah buat full time dengan bisness ni, alhamdulillah masa dengan anak-anak dan suami sekarang lebih banyak berbanding dulu. Dulu kalau Aisyah kerja kadang-kadang tu seminggu hari ahad dapat bersama family..itu pun tak dapat bersama suami sebab bila Aisyah cuti, dia pula kerja so kalau Aisyah cuti hanya keluar dengan anak-anak tanpa suami je. 
Aisyah mula rasa ingin bebas masa apabila Aisyah dah mula ada anak kedua Aisyah ni. Aisyah nak besarkan dia sendiri tak nak jadi situasi si abang yang bertukar-tukar babysitter lebih dari 5orang..Tapi masa itu nak resign, Aisyah belum ada bisness yang boleh mengukuhkan kewangan kami. Terpaksa makan gaji walaupun hanya cukup-cukup makan sehingga Aisyah jumpa peluang bisness ni. Serius rasa happy tak terkata bila pergi mana anak-anak sentiasa depan mata. Geram tengok anak Aisyah yang dah semakin membesar. Banyak moment yang indah sangat-sangat.
Si abang ni orang yang paling suka bila ibu dah tak makan gaji macam dulu..sebab bila dia pergi sekolah mesti Aisyah akan siapkan makan dan pakai dia dulu baru Aisyah keluar bisness.
Kerenah melayan anak-anak lelaki macam ni lah kalau bawa pergi shopping mall, tapi rasa puas sebab dia membesar depan mata kita sendiri.
Abang sekarang dah pandai, nampak kamera mula lah dia posing ikut gaya dia...hehehehe...Dah 5 tahun anak bujang ibu ni..muahhh!
Nak suruh adik bangun ambil gambar sama-sama..yang si adik macam biasalah kalau dapat jalan sendiri satu shopping mall dia nak round.
Ini lah insan yang banyak bantu Aisyah handle anak-anak semasa Aisyah tengah ada appointment..Habis appointment baru boleh jalan-jalan dengan family. Sayang u all sampai ke jannnah. Muaaahhhh!

Bagi yang berimpian ingin bebas masa dan bebas berbelanja macam Aisyah boleh hubungi nombor di bawah

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Isnin, 3 Ogos 2015

Tempat-tempat Menarik di Osaka, Jepun

Austria Hungary sudah berlepas,
Seronok walau sejuk menggigil,

Bangkok belum sempat berkemas,
Osaka pula sedang memanggil.
Kepada yang belum pernah travel dengan TLC, jom sama-sama  Aisyah dalam trip kali ini. Aisyah nak share apa yang menarik di Osaka, Jepun bersama anda semua.

 They have sky building.






 The town.

 Osaka Station! Must take picture here!
Siapa suka Harry Potter? The hogwart castle.
 Hello Kitty's pun ada..bagi pengemar ni memang wajib ambil gambar banyak-banyak kat sini.
 Universal Studio. Mahu satu hari kat sini kalau pergi trip dengan company.
 This is a wajib scene. Dekat Universal Studio Osaka.
 Bagi yang berani memang syok naik ni. 
 The is the real size of moster hunte, dah masuk guiness book of record.
 Well the entrance. A must location ambil gambar group.
 Roller Coaster Spidey
 Aquarium di Osaka! Cantik sangat-sangat.
Cantik kan semua tempat di Osaka, Jepun ni,..Kalau kita nak pergi guna duit sendiri 10k pun belum tentu cukup..tapi dengan bisness ni company bagi free of charge lagi. So bagi yang minat nak travel dengan Aisyah ke Osaka, Jepun boleh hubungi Aisyah ok.


Aisyah Zazuri
014-338 9190