multilevel menu

Jumaat, 31 Julai 2015

Top Leader Circle : Award 100k in a Month

Hai semua..Entry kali ni Aisyah nak share moment yang cukup indah dalam bisness ni apabila setiap kejayaan diraikan beramai-ramai. Tak pernah terlintas dalam fikiran ni "ye ke malam ni aku kena ambil award dengan Multimillionaire CDM Azlan Deraman". Selalu raikan kejayaan orang lain, kali ni rangkul dua award sekali. Syukur Alhamdulillah, kejayaan Aisyah ni banyak mengajar Aisyah erti sabar dan konsisten dalam apa yang sedang kita usahakan..Jangan rasa give up bila ada halangan yang datang. Tiada kejayaan tanpa harung dugaan..Indahnya bisness ni mentor dah sediakan highway untuk kita laluinya..halangan yang kita kena tempuh adalah tol, pilihan ditangan kita nak pilih jangan mudah atau yang susah.

Sepanjang Aisyah fight award 100k ni, Aisyah masa masih bekerja..Aisyah bekerja di syarikat guaman bahagian akaun yang perlu handle akaun syarikat sebanyak 4 cawangan termasuk Main Office. Kalau cakap kerja tu banyak, memang bertimbun-timbun fail atas meja. 1 bulan je beratus kes-kes baru masuk. Kadang-kadang itu masa rehat pun terpaksa settlekan kerja sebab semua nak on the spot. Nak cuti memang susah, kalau sehari cuti je pun handphone sentiasa bunyi tanya hal kerja. Stress kan kerja makan gaji..Masa ni Aisyah apply cuti tanpa gaji selama 2 minggu, bos approve tapi office setiap hari call..so cuti pun macam tak cuti juga lah..

Aisyah nekad masa tu naik je cuti 2 minggu Aisyah nak resign 24 hours..sebab tak larat nak hadap kerja macam ni, gaji tak berbaloi dengan tugasan yang dia bagi. Bulan Mei 2015, Aisyah terus buat surat resign..Selepas berhenti kerja tu rasa lapang kepala otak ni, dan Aisyah fokus 100% dengan bisness ni. Mula-mula tu rasa takut juga boleh ke survive life aku ni dengan bisness ni..Aisyah fikir rezeki Allah ni cukup luas dimuka bumi ni, kita hanya perlu berusaha mencari je. 

Macam-macam dugaan datang masa tu, masalah kesihatan Aisyah yang kurang baik, anak yang tak sihat menyukarkan pergerakkan Aisyah untuk buat bisness..so masa tu Aisyah hanya guna internet dan handphone je..itu je cara yang cepat dan mudah. Alhamdulillah hasilnya memang Aisyah sendiri macam tak percaya check bonus dengan jumlah 5 angka tertera dalam akaun.


Memang masa ni tengah nak buat persiapan hari raya pula tu, so kalau orang lain mahu rasa menyesal tak tunggu bonus dari majikan dah terus berhenti kan..tapi u all lagi syok check depan mesin atm kerja 2 jam sehari bonus macam ni masuk dalam akaun 11hb.


Gambar ni my mentor edit pada siang hari..rasa macam tak caya juga, betul ke tu aku..hehehe..yang sebelah Aisyah itu fighter juga dalam bisness, suami isteri berganding bahu buat bisness ni..result pun memang kebommm..Tahniah ZulHilmi!!!

Nampak simple plat ni tapi inilah bukti yang mengambarkan income 5 angka.
Tq kepada my mentor kak Salha Zain pengasas Top Leaders Circle (baju biru), My Sifu pakar strategi bisnes Multimillionaire Azlan Deraman & lastly to my dearest and lovely mentor Kak Salleha Roslan







Rasa kejayaan seorang isteri, pasti ada insan yang menjadi tulang belakangnya, ni lah insan yang banyak berkorban dan menyokong Aisyah dan merestui perjalanan Aisyah dalam bisness ni. Tq my hubby Mohd Zulkarnain.

TLC rangkul semua award! Tahniah TLC! Kita kekalkan kecemerlangan dan kite saling menjadikan diri kita usahawan yg berkualiti! Jom!

 ramai yg sudah mencecah income 5 angka!  



Terima Kasih untuk keseluruhan team dan mentor-mentor yang sentiasa memberi inspirasi terbaik untuk kami sama-sama ke puncak jaya...nak berjaya tak perlu tunggu pandai, mulakan je bila niat untuk berubah dah ada...sambil buat, sambil adjust...always tiru tindakan dan semangat mereka yang positif dan terbukti berjaya.


Ahad, 26 Julai 2015

Premium Beautiful Mencegah Kanser

Aisyah nak sharing entry kali ni tentang kanser supaya ramai sedar pasal kanser terutamanya bagi wanita sebab diantara yang dekat dengan Aisyah dah ada 3 orang kena kanser dan 2 daripadanya meninggal kerana sakit kanser.

Apabila mak kawan Aisyah sendiri yang meninggal sebab kanser memang masa tu Aisyah rasa bersalah sangat sebab tak share tentang Premium Beautiful sedangkan ilmu sedikit sebanyak dah ada cuma tak nak buka mulut.

Walaupun dia orang India tapi anak dia usaha minta buat air jampi untuk kurangkan sakit yang mak dia tanggung.

Memang tak dinafikan umur 40-50 penyakit dah ada tunggu masa nak keluar jadi Aisyah fikir sungguh bersalah kalau tak share pada yang masih muda 20-30 ni...Premium Beautiful ibarat membasuh kotoran dalam darah sebab hari-hari detoks hampas pemakanan tidak sihat kita yang tidak sedari

Jom teruskan membaca pengalaman akak ini yang mengalami sakit kanser dan merawat menggunakan Premium Beautiful


"I am myself a cancer survivor ...I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2 yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib etc etc etc 😱 Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?
To be honest, I know my health has been enhanced through the PB.
I started using the PB 1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this! 😊 InsyaAllah.
So kalau ada sesiapa yg tak nk pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share this point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon..memudaratkan sebenarnya.
So ini antara testimony yg saya share, but always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:
1. Lifestyle changes -food, juicing, exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.
My cancer stage 2A but aggressive tumor masa diagnosed. My Oncologist said masa tu high chance for it to come back to the brain within 2 years.
SubhanAllah, semua perancangan Allah. Kita usaha n doa sebanyak mungkin. I have complete faith in Allah's mercy."
Apa yang Kak Soraya nak share kalau kita nak sihat, deep faith, positivity and try Everything that you feel helps you. ( PB Bvsm garlic Garam buloh) All these I guna.😄 Yakin Sihat. InsyaAllah

Ajal maut memang bukan kita yang tentukan... Tapi ikhtiar datang dari diri kita sendiri ... Bila kita dah sakit memang macam-macam ikhtiar kita lakukan... Bermacam-macam pendapat orang kita dengar... Mencegah dari awal tak salah kalau kita tak berkira sangat wang ringgit dengan soal kesihatan kita... Kita ikhtiar dulu selebihnya kita bertawakal.

Khamis, 23 Julai 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015

Musim raya busy beraya, baru berkesempatan nak upload gambar raya..Salam aidilfitri untuk semua...Aisyah sekeluarga mohon maaf atas segala salah silap yang tak disengajakan...Semoga Allah menerima segala amalan kita sepanjang Ramadhan yang lalu dan diberi kesihatan untuk bertemu Ramadhan pada tahun akan datang..Tunggu entry selanjutnya tentang hari raya Aisyah sekeluarga.

Sabtu, 11 Julai 2015

We Become What We Think About.


Selalunya kita yang pandang rendah keupayaan diri kita.
Bukan orang lain(Jika orang lain pandang rendah diri, itu tiada kesan jika kita tidak benarkan)
Padahal kita lebih dari MAMPU dari apa yang kita JANGKA

Diri kita selalunya akan menjadi seperti apa yang kita selalu fikirkan tentang diri kita.

We become what we think about.

Isnin, 6 Julai 2015

Mineral Coffee Murah : Promosi 2015

Pertama kali Aisyah dengar apa Mineral Coffee yang ada campuran garam buluh...Apa rasanya?Masin ke? Macam-macam fikir tentang Mineral Coffee ni. So try lah satu kotak sebab suami Aisyah ni peminat kopi juga. Mula-mula rasa itu sedap giler!!! Memang tak rasa masin macam apa yang Aisyah fikirkan.

Bak kata orang tak kenal macam tak cinta kan..Aromanya memang menyengat ke hidung. Sekali minum pehhh nikmatnya tak terkata, memang rasa berbeza sangat-sangat dengan kopi yang pernah Aisyah minum selama ni. Rasa kopi yang lemak-lemak sedap dan sedikit masin membuatkan Aisyah rasa kalau sehari tak minum memang rasa rindu dengan penangannya yang menyentuh ke jiwa.

Antara Khasiat Mineral Coffee :
* Kaya dengan unsur anti-pemgoksidaan
* Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium
* Menghilangkan keletihan fizikal dan mental
* Mengurangkan tekanan


Aisyah mengamalkan minum Mineral Coffee ini semasa Aisyah tengah pregnant, kadang-kadang masa tengah pregnant HB kita tak stabil sekejap stabil sekejap tak. Alhamdulillah Aisyah amalkan Mineral Coffee ni HB Aisyah berada dalam stabil..Bukan apa kalau darah cair pun akan effect pada baby juga, itu yang jururawat bagi tahu kat Aisyah.

Nak tahu tak apa keistimewaan Garam Buluh dengan Garam Biasa?

Garam Buluh ini boleh dijadikan iktihar untuk merawat penyakit-penyakit ini :
Aisyah dah share apa khasiat Garam Buluh tadi, sekarang Aisyah nak cerita kelebihannya dalam Mineral Coffee

Jangan risau Mineral Coffee ni HALAL

Antara Testimoni Mineral Coffee :




PAKEJ A:

Pakej ini amat sesuai untuk pelajar!

10 kotak Mineral Coffee + RM50 pendaftaran ahli

Jumlah modal: RM310 sahaja!

(Jimat RM40 dari harga asal!)

Anda akan dapat:
  1. 3% bonus ahli (masuk terus dalam bank akaun)
  2. RM40 untung runcit
  3. Kad ahli dan member handbook
  4. Peluang melancong secara PERCUMA!*
  5. Mentorship, coaching dan bimbingan professional
  6. Product leaflets
  7. Gambar-gambar percuma untuk memulakan promosi secara online

PAKEJ B:

20 kotak Mineral Coffee + RM50 pendaftaran ahli

Jumlah modal: RM570 sahaja!

(Jimat RM80 dari harga asal selepas ditambah bayaran ahli sebanyak RM50)

Anda akan dapat:
  1. 3% bonus ahli (masuk terus dalam bank akaun)
  2. RM80 untung runcit
  3. White Coffee Shake + Mug ekslusif (sementara stok masih ada)
  4. Kad ahli dan member handbook
  5. Peluang melancong secara PERCUMA!*
  6. Mentorship, coaching dan bimbingan professional
  7. Product leaflets
  8. Gambar-gambar percuma untuk memulakan promosi secara online

PAKEJ C:

30 kotak Mineral Coffee + FREE 1 year membership

Jumlah modal: RM780 sahaja!

(Jimat RM170 dari harga asal selepas ditambah pembayaran ahli sebanyak RM50)

Anda akan dapat:
  1. 3% bonus ahli (masuk terus dalam bank akaun)
  2. RM170 untung runcit
  3. White Coffee Shake + Mug ekslusif (sementara stok masih ada)
  4. Kad ahli dan member handbook
  5. Peluang melancong secara PERCUMA!*
  6. Mentorship & guidance
  7. Product leaflets
  8. Gambar-gambar percuma untuk memulakan promosi secara online
Aisyah memerlukan pengedar Mineral Coffee seluruh Malaysia. Jika anda berminat, boleh hubungi Aisyah nombor di bawah dan anda boleh pilih pakej yang mana sesuai dengan modal anda.

Aisyah Zazuri

014-338 9190



Sabtu, 4 Julai 2015

Keistimewaan Premium Beautiful Elegance

Ramai dah pernah pakai Premium Beautiful Classic tapi masih ramai tertanya-tanya "Apa itu Premium Beautiful Elegance?"
Ini lah Premium Beautiful Elegance, warna dan fabriknya lagi lembut dan selesa dipakai. Rasa nak tengok lagi dekat boleh zoom gambar di atas ni..
Kebanyakkan wanita ingin kelihatan cantik dan anggun. Banyak sudut boleh kita kategorikan cantik dan anggun :
* Physical appearance facial features, hour glass body shape, healthy hair, skin, nails, etc
* Having a balance of IQ and emotion
* Wonderful character : positive attitude and behavior
Mana katerigori yang kita mudah nak ubah untuk jadi lebih cantik dan anggun, mestilah Physical appearance, betul tak?
Setiap orang bentuk memiliki bentuk badan yang berbeza, itulah realiti yang kita kena terima dan kebanyakkan wanita impikan bentuk badan hour glass tapi susah untuk kita kawal nafsu makan dan latih diri kita untuk kawal kalori dalam badan kita.
AMARAN....

Jangan baca kalau anda suka badan anda berlemak bertingkat-tingkat....


Tahukah anda?


Pakai Premium Beautiful Elegance boleh membantu membakar lemak sehingga 900 kalori untuk 1 jam...

Pakai konsisten 8 jam sehari.. Anda boleh membakar kalori sehingga 7200 kalori sehari... Wau, amazing!!

Mudah sangat nak kurus.. Semudah ABC... Pakai, sarung dan kancing...

Tahukah anda...
Berjoging = 700++ kalori sejam
Berbasikal = 650++ kalori sejam

Soo... compare la sendiri... nak yang mudah ke.. nak yang payah...


Penah tak u all alami keadaan macam dalam gambar ni? Lemak bertingket-tingket kat belakang badan.


Adui, badan besar tak apa, tapi sangat sedih kalau tengok badan kita macam ni kan... Nak pakai baju pun nampak sangat tak cantiknya... Spoil terus... Even, badan kurus pun ada yang alami keadaan camni okey.


Walaupun mereka ni jenis berbadan besar.. Tapi, badan mereka kemas dan siap ada curve lagi.. 


Ni la kaedahnya, pakai Premium Beautiful Elegance bagi lelemak tu hilang.. Sayangnya la kan... Baju dah superb cantik... Tapi, nampak lemak macam dah terlebih soda bikarbonat tu. Hilang mood terus kan.

Apa keistimewaan Premium Beautiful Elegance? Aisyah nak share kat u all ni, antaranya :
* Premium Beautiful Elegance promotes healthy blood circulation, increase metabolism and helps in effective slimming.
* This is due to the fact that the technology of Far Infrared (F.I.R) is woven into the fabrik of highest quality

Apa itu Far Infrared Rays (F.I.R)?


Far Infrared Rays ialah sinaran matahari waktu pagi...

Inframerah menghasilkan panas yang menyebabkan pembuluh darah membesar, meningkatkan suhu kulit, memperbaiki peredaran darah dan mengurangi tekanan jantung.

Tubuh manusia terdiri dari 70% air dan 80% dari darah adalah air. Sinar infra merah memiliki getaran yang sama dengan molekul air. Molekul tersebut akan pecah menjadi molekul tunggal yang meningkatkan arus cairan tubuh, sehingga meningkatkan oksigen dalam darah.

1. Mengurangkan kesakitan sendi, urat saraf.
2. Mencantikkan kulit.
3. Mengurangkan selulit
4. Mengurangkan stress.
5. Mengurangkan masalah sinus, resdung dan migraine.
6. Meningkatkan sistem imunisasi badan. Memulihkan selsema dan demam.
7. Meningkatkan metabolisme (600 kalori baker dalam 30 minit). Bila pengaliran mikro meningkat, racun dapat dibuang dari tubuh melalui metabolisme. Hal ini juga akan mengurangi beban hati dan ginjal.
8. Menyeimbangkan pH dalam tubuh.
9. Bertindak sebagai antioksida..Menyingkirkan toksik badan melalui peluh.
10. Anti penuaan.

Premium Beautiful Elegance bertindak dalam dua cara :
* Lemak-lemak di sekitar badan dialihkan ke tempat yang sepatutnya (melalui teknik alih lemak dengan betul)
* Lemak yang telah dialihkan, akan ditetapkan ditempat tersebut melalui long term wear

Buat u all yang teringin nak Aisyah sharekan tentang peluang jana pendapatan yang boleh membantu kita bebas masa dan bebas berbelanja, boleh je whatsapp Aisyah untuk Aisyah terangkan secara telus bagaimana u all boleh generate income 5k hingga 19k . Majoriti my team yang berniaga with Top Leaders Circle ni bermula dengan part time sahaja. Tapi makin lama buat in shaa Allah income CEO pun mampu kita capai.

Aisyah Zazuri 
014-338 9190

Rabu, 1 Julai 2015

Sabun Marine Essence : Mengurangkan Masalah Bau Badan

PUNCA BADAN BERBAU DAN TIPS MENGATASINYA

1. Mandi yang tidak bersih. Dalam erti kata lain mandi kerbau atau mandi koboi :-D  Mandi pula sekali sehari sahaja huhu …
2. Jarang menukar pakaian dalam tempoh 24 jam. Dari pagi membawa ke malam, masih pakai baju yang sama. Ada sesetengahnya tu berhari-hari masih lagi pakai baju yang sama.
3. Kurang peka dengan rutin penjagaan kebersihan diri. Bulu ketiak dicukur setahun sekali … uweekk nak muntah. Hehe ada ke yang buat macam tu .. ?!
4. Faktor pemakanan. Terdapat beberapa jenis makanan yang jika diambil dalam kuantiti yang banyak serta kerap boleh menjadi punca badan berbau seperti bawang putih, bawang merah, makanan pedas, kari, santan dan sebagainya.
5. Masalah penghadaman ( sembelit ) dan kegemukan. Ini berlaku akibat pengumpulan bahan buangan hasil daripada proses pencernaan yang tidak sempurna.
6. Faktor genetik. Juga boleh menjadi punca badan berbau disebabkan faktor kelenjar peluh dan yang berkaitan dengannya bekerja  terlalu aktif.
Tips Mengatasi Badan Berbau
Apa- apa hal sekali pun, jangan bimbang. Masih ada cara untuk mengatasinya. Cubalah ikuti tips di bawah ini.
1. Mandi lebih kerap. Semua sedia maklum bahawa negara kita mengalami iklim yang agak panas, jadi mandilah lebih kerap sekitar 3 atau 4 kali sehari. Mandi dengan cara yang betul iaitu meratakan air ke seluruh badan dan ambil masa yang agak lebih sedikit untuk membersihkan diri.
2. Gunakan sabun yang mengandungi garam buluh seperti yang hot dipasaran sekarang ini. Contohnya Sabun Marine Essence  

Marine Essence Beauty (Bar)
Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!


Apa Kelebihan & Manfaat  Sabun Marine Essence?
√ Haruman menyegarkan untuk bantu hilangkan bau badan dan harumkan badan

√ cerah ketiak, cerah celah peha

√ kulit badan cerah

√ pudar dan hilangkan parut

√ kecut dan hilangkan jerawat batu

√ warna kulit sekata

√ naiikan aura, seri muka dan semangat

√ rawat penyakit kulit sensitive seperti eczema, gatal-gatal dll.

√ aromaterapi semulajadi untuk bantu hilangkan stress

3. Mandi dan tukarlah pakaian dengan lebih kerap terutama jika anda jenis yang mudah berpeluh atau  baru sahaja melakukan aktiviti berat dan lasak seperti bersukan, gotong-royong mahupun mengemas dan memasak di dapur. Sekadar menyebut beberapa contoh …
4. Pilih pakaian daripada jenis fabrik yang mudah menyerap peluh agar bakteria pada badan tidak bercampur dengan peluh yang boleh menghasilkan bau busuk.
Menurut Dr Noraziah Abd Kadir Jailani, Pakar Perubatan Dermatologi Pusat Perubatan Darul Ehsan melalui laman sesawang DEMC, kelenjar apocrine setiap manusia wujud pada bahagian tubuh yang mempunyai banyak folikel rambut seperti ketiak dan bahagian sulit. Kelenjar apocrine ini mengandungi sebum dan bahan yang berlemak di mana peluh dirembeskan.
5. Jadi cukurlah bulu ketiak dan yang berkaitan sepertinya dengan lebih kerap. Ini kerana bulu yang terlalu lebat atau panjang dapat menyebabkan peluh bercampur dengan bakteria  lalu menghasilkan bauan yang tidak menyenangkan.
6. Gunakan deodoran dan pewangi. Terdapat banyak pilihan deodoran dan pewangi dalam pasaran sekarang yang dicipta untuk memastikan bahagian ketiak atau bawah lengan kekal kering dan mengurangkan pembiakan bakteria di kawasan tersebut.
7. Kurangkan makanan berlemak serta jenis makanan yang disebutkan di atas. Banyakkan makan makanan  berserat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran segar serta air kosong bagi menggalakkan proses metabolisma tubuh serta melancarkan proses penghadaman dan pembuangan bahan kumuh.
8. Amalkan petua mengatasi bau badan yang menjadi amalan turun-temurun warisan tradisi nenek moyang kita.


Selamat Mencuba.

Aisyah Zazuri
012-652 9206
014-338 9190