multilevel menu

Isnin, 29 Jun 2015

Jovian Mandagie for Zalora and Premium Beautiful

Memang geram tengok baju raya cantik-cantik kat online ni.
Sekali fitting terbonjol tang pinggang dan perut..aduhhh stress makkk!

Jangan stress akak-akak dan adik-adik sekalian, belum nak fitting baju raya ni..jom aisyah fitting PB dulu, biar u all rasa feel nak beraya dengan body ala-ala model gituuu...😉



Pada yang tercari-cari nak pakai korset jenis apa, sebab memang banyak sangat korset kat luar.. Nanti bila dah beli mahal-mahal, tak selesa , bergulung, atau sebagainya, my advice is, buy from the expert and with Premium Beautiful, u all tak perlu nak risau-risau dah.. It will give everything that women’s desired for.. Trust me..! I have one for myself this raya.. 
Aisyah Zazuri
014-338 9190


Motivasi Diri


Baik dibalas baik bermaksud, kebaikan yang kita buat tu adalah kerana diri kita sendiri. Dan sekiranya dibuat kerana Allah SWT, pastinya berbeza...Kita tetap akan buat baik, walaupun tak dibalas baik. 

Walau rasa berat dan sukar, didik je la diri kita...Jangan anggap yang buat baik pada orang yang tak buat baik pada kita tu satu kerugiaan n sia-sia...Jangan! Sebaliknya, mulakanlah langkah agar segala perkara yang kita lakukan dan pengharapan kita selama ni, semuanya fokus pada Allah...Kita lakukan atas kerana kehendak-Nya, kerana perintah-Nya, dan untuk-Nya semata...

Ahad, 28 Jun 2015

Resepi Cucur Ayam


Bahan-Bahannya :
Isi ayam kisar,
Daun bawang/daun sup,
Telur,
Cili merah - buang biji dan dadu halus,
Blackpepper,
Garam
 Masukkan bawang besar dadu
Gaul rata semua skali
Nak jemput guna tangan / sudu pun boleh
Rupa bila di goreng. Goreng bg garing sikit baru sedap. Angkat dan toskan minyak.
Siap dan hidang dgn sos cili + mayonis

Selamat Mencuba semua.

Sabtu, 27 Jun 2015

Surat Cinta dari Company

Entry kali ni sambungan untuk entry pembahruan passport..Orang sibuk beli baju raya, Aisyah  sibuk nak renew passport..hehehe..Mesti ramai tertanya-tanya nak pergi mana lah si Aisyah dan suami ni kan..
Tak dahhhh!!!! Ni lah tempat kami nak pergi selepas raya nanti. Honeymoon time! Kami jarang honeymoon sebab nak honeymoon guna duit sendiri memang banyak kos nak kira..Penginapan, makan, transport lagi , itu belum lagi duit shopping untuk ke sana lagi..tapi bisness Aisyah ni nak pergi melancong F.O.C je..bawa badan je, tak perlu nak fikir perkara-perkara yang Aisyah sebut tadi..syok kan.lagi syok melancong 1 tahun 3kali, siapa tak nak kan..
Sesiapa yang berminat dan teringin nak join Aisyah untuk next trip jom.!!!


Aisyah Zazuri
014-338 9190

Pembaharuan Passport Di UTTC Johor Bahru

Aisyah nak share pengalaman renew Passport di UTC berbanding dulu Aisyah buat di Jabatan Imigresen..Sekarang nak renew Passport dah banyak cawangan berbanding dulu..Tempoh menunggu
pun tidak lama dan prosesnya memang cepat.
Rasanya Aisyah dan suami baru ambil nombor giliran, tak sempat nak belek-belek telefon terus nombor dipanggil..then tunggu proses bayaran..Proses bayarannya pun cepat so bagi orang yang bawa anak kecil macam Aisyah ni memang rasa tak penat untuk menunggu lama.
Tempat UTC Johor Bahru ni memang tak membosankan langsung..macam Aisyah hari tu settle semua pembayaran, kami menunggu 45minit untuk ambil passport yang baru..Sambil menunggu tu sempatlah Aisyah cuci mata di UTC ni, dari tingkat bawah sampai naik atas banyak betul orang jual baju raya dan kuih raya..Kalau orang tak kuat iman ni mahu habis lah..hehehehe..
Yeahhh!!! Passport dah siap..Tunggu surat cinta pula sampai. 

Sabtu, 20 Jun 2015

Top Leaders Circle : Bonus Raya 2015

Tak pernah terfikir untuk dapat income sebegini rupa dalam bisnes ni.
Pada mulanya memang ada godaan yang cakap bisnes ni takkan ke mana. 
Tapi bila sendiri dah buat, tak cukup sebulan lagi mula bisnes, memang tepat 11 Jun 2015 

dah dapat dah FIRST INCOME untuk bisnes ni.

Memang terpaksa semak baki berkali-kali sebab tak percaya langsung dengan apa yang mata nampak pada skrin mesin ATM tu.
Alhamdulillah syukur sebab perasaan tak terucap dengan kata-kata dah.

memang bisnes bersama Sohonita Ikon Malaysia CONFIRM boleh ubah kehidupan secara TOTAL

Tapi hari ni Aisyah TERPAKSA kongsi juga dengan anda terutama buat yang 
dalam minda dia always ada rasa

"Ye ke...?"
"Boleh percaya ke...?"
"Buat bisnez tambah hutang..."
Bisnes TLC TIPU???





SOHONITA IKON MALAYSIA TIPU???
SAHAJIDAH HAI-O Penipu???

Biar bukti berbicara.
Ini merupakan income FIRST rakan kongsi kami, join tak sampai sebulan dah dapat merasa income kerja 25tahun. Dah terbukti apa yang kami share, berkenaan FINANCIAL FREEDOM itu bukan sekadar MITOS tapi dah terbukti.

Kalau yang ni income bagi bulan pertama, 
macam mana dengan yang dah join selama 1 tahun?
macam mana dengan yang dah join selama 3 tahun?
macam mana dengan yang dah join selama 5 tahun?
macam mana dengan yang dah join selama 10 tahun?



Walaupun kerja GOV, still fikir nak buat extra income. Sebab apa?
Sebab ekonomi sekarang memang tak cukup sekadar RM3000 sebulan. 
Kalau kerajaan pun cari extra income dengan GST, apa alasan kita untuk bersenang-senang???
Memang kita bersyukur dengan apa yang kita dah dapat, tapi Allah s.w.t selalu ingatkan kita supaya berusaha untuk capai yang lebih baik.

** 9/10 pintu rezeki daripada perniagaan.
** berniaga salah satu daripada cara-cara untuk murah rezeki.
** Nabi Muhammad s.a.w sebelum jadi Rasul, seorang businessman berjaya. Jika kita ikut jejak langkah Baginda s.a.w, bukankah kita dah ikut Sunnah Baginda???

Peluang untuk dapat jumlah DUIT RAYA ni terbuka luas,

Kami TLC berhasrat untuk kongsi peluang ni dengan semua.

Aisyah Zazuri
014-338 9190


Rabu, 17 Jun 2015

Salam Ramadhan 2015

Lamanya tak bersua diblog ni..Alhamdulillah diberi kesempatan untuk Aisyah mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan pada hari ni. Bulan yang mulia ni Aisyah ingin menyusun sepuluh jari jika ada salah dan silap Aisyah selama ni. Semoga bulan yang baik ni kita dapat memperbanyakkan amal ibadat dan sedekah untuk saham akhirat kita. Aisyah doakan semoga rezeki kita semua dibulan yang mulia ni melimpah ruah hendaknya..amin.