multilevel menu

Selasa, 10 Februari 2015

Premium Beautiful Mengatasi Masalah Sakit Pinggang

DIANGGARKAN 80 peratus orang dewasa pernah mengalami masalah sakit belakang dalam kehidupan mereka dan kira-kira 50 peratus pula mengalami sakit leher atau sakit tengkuk.
Malah, sakit belakang dan sakit tengkuk atau leher adalah kesakitan paling lazim yang memaksa pesakit bertemu doktor, selain menjadi penyebab utama kecacatan, meninggalkan kerja dan membabitkan kos penjagaan kesihatan yang tinggi.
Secara perubatan, leher dan bahu terdiri daripada otot, tulang, saraf, arteri dan salur darah, begitu juga ligamen dan struktur sokongan lain. Banyak keadaan yang boleh menyebabkan sakit leher dan belakang khususnya kawasan sekitar bahu. Ada yang mengancam nyawa seperti serangan jantung dan trauma serta keadaan lain seperti bebanan.
Perlu diketahui, antara tabiat buruk menyebabkan sakit belakang:
  • Gemar membongkok ke depan dan beralih ke kiri dan kanan ketika mengangkat atau menarik sesuatu.
  • Membongkok ke depan dan ke bawah ketika bekerja.
  • Perjalanan yang jauh tanpa berhenti rehat.
  • Berdiri terlalu lama.
  • Membawa barang yang beratnya tidak seimbang.
  • Duduk membongkok di kerusi.
  • Membongkokkan badan ketika batuk atau bersin.
  • Memakai kasut bertumit tinggi.


Alhamdulillah..dengan izin Allah sakit pinggang selama ni dah tiada apabila Premium Beautiful tersarung dibadan.Testimoni salah seorang pengguna Premium Beautiful Aisyah, baru je 2 hari pakai Premium Beautiful, dah ada tindakbalas. Happy sangat adik manja kita ni. Malah rakan-rakan pejabat pun dah ada yang tegur. Nampak lain je hari ni. Tu dia aura Premium Beautiful dah meresap dalam jiwa. Syabas ye aisyah.!!


Petua elak sakit belakang
  • Tidur di atas tilam spring; letakkan papan di atas dasar tilam.
  • Elakkan diri daripada ketegangan yang boleh menyebabkan sakit belakang.
  • Kekalkan kedudukan susuk badan (posture) yang baik ketika duduk dan berdiri.
  • Apabila mengangkat barang, tegakkan belakang anda dan bengkokkan lutut saja.
  • Pelajari senaman yang boleh membaiki pergerakan dan kedudukan susuk badan anda.
  • Jika memandu, anda perlu berhenti dan berehat seketika atau keluar dari kereta setiap 90 minit.
  • Bagi wanita, pakai kasut bertumit rendah.
  • Luangkan sedikit masa untuk berehat dan elakkan daripada terlalu banyak membuat kerja yang membebankan untuk jangka waktu yang lama.
  • Pegang objek yang berat rapat ke badan anda.
  • Apabila duduk di kerusi, pilihlah tempat duduk yang dapat mengampu seluruh paha anda dan biarkan kaki anda lurus ke bawah dan memijak lantai atau bangku kecil dengan selesa.
Premium Beautiful direka khas utk memberi manfaat 70% kesihatan dan 30% kecantikan 
So, memang si pemakai akan sendiri rase bagaimana `feel' apabila korset "superbrand" ni melekat pada badan.. 
Contohnya, kalau siapa-siapa yang ada masalah postur badan bongkok & sakit di belakang badan, Premium Beautiful sangat-sangat membantu dalam settlekan masalah tu... sarung je.. tak perlu susah-susah pakai ubat atau pun operationn. 

Luahan salah seorang pengguna tegar Premium Beautifu
"Ya Allah.. nasiblah pakai Premium Beuatiful awal-awal.. kalau tak, confirm makin MEMBONGKOK !!.. 
hahahaha.. taknak taknak taknak.. !!!! buat kerja membongkok, jalan membongkok.. last-last sakit belakang.. sengsara ooo.. haissh.. itulah kelemahan orang kurus.. .. i izz so sad.. 
frown emoticon
TAPI .. sejak-sejak ada Premium Beautiful yang tersarung kat badan ni, dah nampak macam professional giteww.. huhuhu.. inilah antara faktor utama Sha nak cepat sangat-sangat pakai Premium Beautiful tau..memang best., .. sakit-sakit belakang badan dan lenguh-lenguh bahu tak ada dah since dah jadi professional ni,, hik hik hik..sapa kata PB untuk orang gemuk je.. "

So bagi u all di luar sana yang kurus tapi postur badan tak betul cepat-cepatlah sarung Premium Beautiful ini untuk mengatasi masalah sakit pinggang yang dah lama atau baru nak mula...tak lah suami tegur "sayang ni nampak bongkok je..dulu tak macam ni, kang belum tua dah jadi si bongkok muda"...huhu..dengar pun dah gerun kan...
Aisyah Zazuri
014-338 9190

Tiada ulasan:

Catat Ulasan