multilevel menu

Jumaat, 20 Februari 2015

Mee Bandung Parit Bulat

Anak bujang ibu ini baru masuk kereta je dah terus tidur...Ngantuk betul ye sayang..Perjalananan untuk pulang ke kampung pada masa ni traffic sungguh perlahan...Nasib bujang kecil ibu ni tidur kalau tak mahu lah  banyak projek yang dibuat dalam kereta.
Baru tiba tol Kempas je dah jem macam ni..ingat jem kat area sini jeee...rupanya sepanjang perjalanan dari arah Selatan..Kalau balik kampung selalu 4jam je sampai tapi kali 6jam dalam kereta..huhuhu..bertabah je lah menempuh jem ni..dah tak boleh patah balik..huhu..Dah alang-alang jem teruk kami pun keluar tol Yong Peng ikut jalan biasa...Sekali terjumpa kedai Mee Bandung Parit Bulat..
Wajah orang-orang terlepas dari jem..senyum lebar..hihihi..Masa ni kami dah sampai kat kedai Mee Bandung Parit Bulat ni memang unik  hiasan macam dalam cerita P.Ramlee.
 Mee Bandung Udang Parit Bulat ...udangnya 4 ekor besar-besar dan segar betul..rasa udangnya memang manis gilerrr...sekali makan mahu nak lagi..
Ini Mee Bandung yang biasa tanpa ada udang. Kedua-duanya memang sedap sangat-sangat.
Kedai ini memang betul-betul tepi jalan so memang senang u all nak jumpa. Selamat Mencuba Mee Bandung Parit Bulat.

Isnin, 16 Februari 2015

Promosi Premium Beautiful

Premium Beautiful promosi dah nak habis sangat-sangat dah…!!

The promo price memang susah nk dapat camni lagi..

Jimat up to RM 600..

Plus, ade extra rebate RM9,000 lagi…

Sayaaaaaaang kalau terlepas…

Cepat…

Call i 014-338 9190

or

Email me aisyahzazuri@gmail.com..

I’ll try my best untuk kejarkan this promo for you!!

Got so many comments in FB about this promo and kebanyakkan para Hubby yg nak belikan for wifey…tengok ni..


So hubby-hubby sekalian..sila ambil perhatian…hehe…belikan for your wifey…u all sure happy ok!!…trust me!!

For wife-wife pulak, pujuk abang yee….hehee…

Rabu, 11 Februari 2015

IMP Business Class

Wahhh bestnya kelas malam ni!!!...semua speaker-speaker hebat tuuu!!...Confirm tak lena tidur lah malam ni..dapat ilmu direct Millionaire..tak sabarnya nak sedut aura mereka...
smile emoticon
CDM Azlan Deraman ikon Networking yang sangat disegani, CDM Ramzi Abdul founder BMW dan leader yang hampir 10 tahun menemani kami dengan pelengkapnya CDM Azura contoh Usahawan hebat yg berjaya membuka mata kami bahawa kekurangan bukan halangan utk berjaya.

Nak berjaya dalam sesuatu bisness bergurulah dengan orang yang pakar dalam bidang tu..jangan kita buat bisness kek berguru dengan orang tukang jahit baju..dah tentu bisness kita tak kekal lama.

Selasa, 10 Februari 2015

Premium Beautiful Mengatasi Masalah Sakit Pinggang

DIANGGARKAN 80 peratus orang dewasa pernah mengalami masalah sakit belakang dalam kehidupan mereka dan kira-kira 50 peratus pula mengalami sakit leher atau sakit tengkuk.
Malah, sakit belakang dan sakit tengkuk atau leher adalah kesakitan paling lazim yang memaksa pesakit bertemu doktor, selain menjadi penyebab utama kecacatan, meninggalkan kerja dan membabitkan kos penjagaan kesihatan yang tinggi.
Secara perubatan, leher dan bahu terdiri daripada otot, tulang, saraf, arteri dan salur darah, begitu juga ligamen dan struktur sokongan lain. Banyak keadaan yang boleh menyebabkan sakit leher dan belakang khususnya kawasan sekitar bahu. Ada yang mengancam nyawa seperti serangan jantung dan trauma serta keadaan lain seperti bebanan.
Perlu diketahui, antara tabiat buruk menyebabkan sakit belakang:
  • Gemar membongkok ke depan dan beralih ke kiri dan kanan ketika mengangkat atau menarik sesuatu.
  • Membongkok ke depan dan ke bawah ketika bekerja.
  • Perjalanan yang jauh tanpa berhenti rehat.
  • Berdiri terlalu lama.
  • Membawa barang yang beratnya tidak seimbang.
  • Duduk membongkok di kerusi.
  • Membongkokkan badan ketika batuk atau bersin.
  • Memakai kasut bertumit tinggi.


Alhamdulillah..dengan izin Allah sakit pinggang selama ni dah tiada apabila Premium Beautiful tersarung dibadan.Testimoni salah seorang pengguna Premium Beautiful Aisyah, baru je 2 hari pakai Premium Beautiful, dah ada tindakbalas. Happy sangat adik manja kita ni. Malah rakan-rakan pejabat pun dah ada yang tegur. Nampak lain je hari ni. Tu dia aura Premium Beautiful dah meresap dalam jiwa. Syabas ye aisyah.!!


Petua elak sakit belakang
  • Tidur di atas tilam spring; letakkan papan di atas dasar tilam.
  • Elakkan diri daripada ketegangan yang boleh menyebabkan sakit belakang.
  • Kekalkan kedudukan susuk badan (posture) yang baik ketika duduk dan berdiri.
  • Apabila mengangkat barang, tegakkan belakang anda dan bengkokkan lutut saja.
  • Pelajari senaman yang boleh membaiki pergerakan dan kedudukan susuk badan anda.
  • Jika memandu, anda perlu berhenti dan berehat seketika atau keluar dari kereta setiap 90 minit.
  • Bagi wanita, pakai kasut bertumit rendah.
  • Luangkan sedikit masa untuk berehat dan elakkan daripada terlalu banyak membuat kerja yang membebankan untuk jangka waktu yang lama.
  • Pegang objek yang berat rapat ke badan anda.
  • Apabila duduk di kerusi, pilihlah tempat duduk yang dapat mengampu seluruh paha anda dan biarkan kaki anda lurus ke bawah dan memijak lantai atau bangku kecil dengan selesa.
Premium Beautiful direka khas utk memberi manfaat 70% kesihatan dan 30% kecantikan 
So, memang si pemakai akan sendiri rase bagaimana `feel' apabila korset "superbrand" ni melekat pada badan.. 
Contohnya, kalau siapa-siapa yang ada masalah postur badan bongkok & sakit di belakang badan, Premium Beautiful sangat-sangat membantu dalam settlekan masalah tu... sarung je.. tak perlu susah-susah pakai ubat atau pun operationn. 

Luahan salah seorang pengguna tegar Premium Beautifu
"Ya Allah.. nasiblah pakai Premium Beuatiful awal-awal.. kalau tak, confirm makin MEMBONGKOK !!.. 
hahahaha.. taknak taknak taknak.. !!!! buat kerja membongkok, jalan membongkok.. last-last sakit belakang.. sengsara ooo.. haissh.. itulah kelemahan orang kurus.. .. i izz so sad.. 
frown emoticon
TAPI .. sejak-sejak ada Premium Beautiful yang tersarung kat badan ni, dah nampak macam professional giteww.. huhuhu.. inilah antara faktor utama Sha nak cepat sangat-sangat pakai Premium Beautiful tau..memang best., .. sakit-sakit belakang badan dan lenguh-lenguh bahu tak ada dah since dah jadi professional ni,, hik hik hik..sapa kata PB untuk orang gemuk je.. "

So bagi u all di luar sana yang kurus tapi postur badan tak betul cepat-cepatlah sarung Premium Beautiful ini untuk mengatasi masalah sakit pinggang yang dah lama atau baru nak mula...tak lah suami tegur "sayang ni nampak bongkok je..dulu tak macam ni, kang belum tua dah jadi si bongkok muda"...huhu..dengar pun dah gerun kan...
Aisyah Zazuri
014-338 9190

Jumaat, 6 Februari 2015

Pengalaman Pertama ke Kota Bahru, Kelantan


Pernerbangan pergi kami dari Subang, tudung biru my mentor CDM Salleha Roslan..Dalam bisness ni mentor dah macam kakak, kawan dan sahabat sejati yang akan menemani kita disaat kita memerlukan..Seronok Aisyah rasa sebab lebih 24jam berkepit dengan beliau..masa ni lah banyak ilmu dan idea-idea bernas yang mentor berikan..Syoknya!!!
Pengalaman pertama menjejakkan kaki di Kota Bahru, Kelantan. Memang rasa gerun naik kapal terbang ke Kota Bahru, Kelantan, maklumlah macam-macam kes terjadi sebelum ini. Alhamdulillah perjalanan kami, selamat sampai ke sana.


Sampai-sampai je di Airport Kota Bahru ini, kami terus makan di sana sebab masa bertolak itu just alas perut saja..Lepas je makan kami dapatkan teksi untuk terus ke Tune Hotel Kota Bahru untuk “check in” dan bersiap-siap untuk "next appointment". Bayaran teksi dari Airport ke Tune Hotel RM20 untuk dua orang.

Aisyah rasa bersyukur sangat my mentor sudi temankan Aisyah ke Kota Bahru, Kelantan ini. Dua-dua tak pernah sampai sini so dah macam pelancong kami di sini. Nasiblah orang-orang Kota Bahru ini semua peramah-peramah orangnya.

Dari Tune Hotel ke Tesco bayaran untuk dua orang RM10, jarak perjalanan lebih kurang 10minit. Habis je appointment itu kami terus makan disekitar Tesco ini. Makan nasi kukus Kota Bahru, harga makanan di sini memang murah betul, nasi kukus tu je harga RM5.90, kalau dekat Johor Bahru lebih RM8.

Siap je makan kami gerak balik hotel semula. Nama pun pelancongkan nak tunggu teksi pun tak tahu kat mana. Last-last kami tanya budak kat kedai buku dalam Tesco itu...nasiblah faham bahasa oarang Kota Bahru sikit-sikit...hihi..Nak cakap dekat tempat tunggu teksi tu taklah dekat sangat pun..Sampai je hotel, bersihkan diri dan rehatkan badan sebab esok nak bertolak balik.

Pagi sebelum kami 'check out' kami sarapan nasi ..sepanjang duduk kat Kota Bahru ni kerja kami makan nasi je..sehari 3 kali tu makan nasi..Nasi Hayaki yang Aisyah order ni baru RM6.50 banyak betul isinya..sehingga pemandu teksi yang bawa kami tu sampai cakap "SEBAB BAJU TU SHOPPING MALL KAT SINI TAK ADA SAIZ S SEMUA SAIZ XXL" tapi bagi pengguna tegar Premium Beautiful macam kami tak ada masalah kalau setiap masa makan jeee...sebab kami tahu Premium Beautiful bekerja setiap satu jam membakar sebanyak 900kalori...sebab tu orang tengok kami badan maintain walaupun selera makan tinggi.

Selepas ini, kalau turun Kota Bahru lagi dah tahulah macam mana nak dapatkan teksi dan sebagainya..masa singkat kami di sini so tak dapat lah nak shopping tempat-tempat yang popular kat sini. InsyaAllah next time, yang penting Kota Bahru, Kelantan memang negeri yang cukup best dengan makanan yang sedap-sedap dan murah.