multilevel menu

Rabu, 31 Disember 2014

Good Bye 2014 Welcome 2015

Alhamdulillah, syukur...
2014 has been a great year for Top Leaders Circle.
Too many events in just a year.
And we have wrapped our year with lots of good news.
Insya Allah, more good news, greater thngs in 2015.

Lots of things to be leraning.
As my friend in this business has always said, "Tiada waktu yang tepat untuk bermula. Kalau kita terus menunggu, kita akan menunggu untuk selama-lamanya."
I've started with someone yang zero background business, and Alhamdulillah, Allah lorongkan hati ini untuk buat business ini.
Alhamdulillah, syukur...

Jumaat, 26 Disember 2014

Cara Mengatasi Masalah Kegemukan

Ada beberapa faktor yang mempengaruhi. Antaranya :


Makan melebihi keperluan Tubuh


Tidak mengambil pemakanan yang sihat antara punca berat badan bertambah. Ingin mendapatkan berat badan yang ideal, harus menghindari makanan yang mempunyai kandungan lemak yang tinggi,bersantan dan berminyak.

Kurang Menggunakan Tenaga

Setiap pekerjaan atau aktiviti yang dilakukan setiap hari akan mempengaruhi gaya hidup seseorang. Proses pembakaran kalori terganggu jika kurang melakukan aktiviti fizikal. Lazimnya kandungan kalori yang berlebihan yang tidak diimbangi dengan aktiviti fizikal akan menyebabkan tubuh menjadi berisi dan gemuk.

Faktor Keturunan

Faktor keturunan juga mempengaruhi rupa bentuk badan seseorang. Negara Amerika Syarikat ada membuat penyelidikan bagi membuktikan bahawa anak-anak dari keturunan ibu bapa yang bertubuh normal mempunyai 10% peluang menjadi gemuk.Peluang itu akan bertambah menjadi 40-50% jika salah seorang daripada ibu bapa mengalami masalah berat badan, dan akan meningkat menjadi 70-80% jika kedua-duanya menghidap obesiti.

Metabolisme yang rendah

Kadar metabolisme yang rendah boleh mengakibatkan tenaga yang masuk ke dalam tubuh lambat menjadi glikogen menyebabkan menjadi lemak. Kebanyakkan yang mengalami masalah obesiti berpunca daripada metabolisme yang rendah kerana mereka tidak bersenam atau mengamalkan diet yang seimbang. Peratus untuk mereka mengalami masalah obesiti sungguh tinggi.


Pengalaman cik adik manis kita ini yang mengalami masalah kegemukkan ketika dulu. Jom kita baca perasaan cik adik ni apabila mendapat berat badan yang semakin susut dari sebelum ni.
 
 
"Teringat zaman baju oren tu... Masa time tu, kalaua amik pic rasa cam habis cantik da.. tapi, bila tengok pic.. Fuhh... Terkejut, rasa tak percaya badan sendiri segemuk tu... Haha tu duk fikir, "Aku tak bole da kurus ni..."  Faham-faham je la... Duk umah famili, makanan sedap-sedap... macam mana nak kurus...?? Makin lama makin mengembang je badan... Exercise malas, takot sakit badan je. Memang ada kawal makan... Tak makan nasi or tak makan malam... Tapi, tak ada effect pun... Kalau buat pun sebulan aje... Macam mana nak buat? Balik keja da penat... Tak sempat nak exercise... Or kalau makan... lepas makan terus tido.
Alhamdulillah... Sekarang makin hari.. Makin rasa susutnya... Pakai baju lama-lama pun da bole... Makan still makan je pe yang nak... Tak risau da... kalau nak exercise pun da tak risau sakit badan... I seronok...Alhamdulillah..."
 
So bagi mereka yang mengalami kegemukan ni lah cara mengatasinya yang cukup mudah, jimat masa dan tenaga dengan hanya perlu sarung je. Tak perlu risau tentang kalori makanan kerana PREMIUM BEAUTIFUL ni pakai 60 minit boleh bakar 900 kalori tau..Berbaloi kan..

 
Aisyah Zazuri

014-3389190



Selasa, 23 Disember 2014

Pengalaman Pengguna Tegar Premium Beautiful

Ramai tanya best ke pakai Premium Beautiful? Senang tak nak buat solat? Nak tahu tak pengalaman pengguna tegar Premium Beautiful apa yang mereka rasa dari segi kesihatan dan kecantikan..Untung sangat-sangat apabila dah memakai dan merasa sendiri kebaikan pada diri kita.
 
"Dulu berat badan saya 80kg, hari-hari pakai Premium Beautiful sekarang berat badan saya 60kg...
Kalau pakai korset Premium Beautiful ni pun modal tak sampai RM4,000 dan boleh pakai bertahun-tahun sampai cucu cicit.."

"Asalnye pakai ade penyakit fabroid lepas operate terus pakai Premium Beautiful alhamdulillah lepas pakai Premium Beautiful kesihatan saya ni beransur pulih pakej pulak dengan body yang cantik terletak buat abang makin syggg .. heeheee "
 
 
''Saya ni susah nak kurus diet pun tak jadi. Exercise pun tak jadi... Tak makan pun gemuk... Tak makan malam pun gemuk... ''
 
Ayah cakap... '' Ko ni makin gemuk je, tak makan pun gemuk... Baik makan je...''
 
Badan dari 55kg naik 60kg pastu naik 70kg... Fuhh... Tak leh jadi ni...!!
 
Sekarang pakai Premium Beautiful dah turun dari 75kg ke 65kg...
 
Tanpa diet...
Tanpa senaman...
Tanpa skipping...
 
Fuhh... dasyatkan.."
 
 
Wow!!! Ingatkan anak dara rupanya mak dara..
anak sulung dah 18tahun...perggghhh!!!
Dulu 64kg.. 6 bulan after pakai Premium Beautiful now dah 54kg..
Pakai 
 Premium Beautiful sambil excercise, sambil threadmill..
Premium Beautiful bukan magic corset.. tapi pelengkap untuk dapatkan bentuk badan idaman..Premium Beautiful will slow your nafsu makan
 
"Gemuk orang mengata kalau kurus sangat pun mengata "macam tiang elektrik" tak ada shape badan langsung..kena tiup angin pun terus tumbang.."

So u all jangan fikir orang kurus dah tak perlu pakai Premium Beautiful tapi wajib untuk dapat berat badan yang ideal macam kak Zaza kita ni..

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Ahad, 21 Disember 2014

Shopping di Zawara Johor Bahru

Semalam niat asal nak sekadar ingin meneman Suhada Zainudin shopping je..Dah asyik cakap nak pergi zawara 10kali asyik tak jadi je..hihihi..Tapi bila dah sampai butik Zawara tu Ya Allah cantik-cantik gilerrrr dress nya..:-)

Asalnya just nak beli tudungnya sebab tengah sale..Dari harga RM49.00 jadi 3 helai RM99.00 then boleh campur dengan macam-macam design tudung pula tu..Rasanya dari nak teman Suhada terus terbeli tudung Zawara ini..Aisyah suka shopping kat sini sebab staff di sini semua sungguh peramah..See siap tunjukkan tutorial tudung Zawara lagi tuuuu...best kan..

Bagi warga Johor Bahru yang rasa ingin melihat dress dan tudung Zawara yang memukau jiwa u all bolehlah lawati instagram #zawarajohorbahru di situ anda boleh lihat macam-macam dress yang terbaru dan sale yang sedang diadakan, nombor telefon dan alamat semua ada tertera di situ..Bagi mereke yang ingin membeli secara online boleh layari laman web ni http://www.zawara.com/new_arrival.php 

 Selamat bershopping semua ;-)


Selasa, 16 Disember 2014

Masalah Perut Buncit

Ramai wanita di luar sana pasti mengalami masalah perut buncit..tak kisah dari anak dara atau yang sudah berkahwin..Tak akan lah kita nak biarkan ini masalah berterusan sehingga pasangan mula beralih arah baru kita nak iktihar atasinya...masa tu dah terlambat..

Ini testimoni hot!!! Baru zumba dua kali dah beratus kalori hilang?? Itu hakikat yang perlu terima apabila zumba bersama Premium Beautiful...60minit zumba bakar 300 kalori je..tapi pakai Premium Beautiful 60minit boleh bakar 900 kalori tuuuu...
Sebab itu aisyah tak risau bab makan, bab kandungan kalori dalam makanan, sebab aisyah tahu senaman bersama Premium Beautiful selama 60 minit boleh membakar 1200 kalori dalam badan kita 

Siapa cakap pakai Premium Beautiful tidak boleh atasi masalah perut buncit..???Premium Beautiful bukan sekadar boleh menjadikan perut buncit menjadi flat dan yang penting bagus untuk orang yang malas nak berdiet dan masalah perut buncit memang wajib pakai Premium Beautiful sebab u all sendiri akan rasa badan slim dan perut sentiasa flat walaupun makan 2 pinggan nasi.

Aisyah Zazuri 
014-338 9190


Jumaat, 12 Disember 2014

Pengedar Sabun Marine Essence Johor Bahru Diperlukan


Lagi testimoni baby ekzema!!!
Alhamdulilah tiada lagi dalam masa 10 hari ekzema selepas menggunakan sabun hijau marine essence..
Kulit baby kembali gebu dan halus...tiada lagi merah-merah serta gatal-gatal akibat ekzema..


Menurut kedua ibu pada bayi ni, dah mencuba pelbagai ubat sakit kulit serta berjumpa doctor pakar kulit tapi masih tidak Nampak kurang pada bayinya sehingga mereka mencuba Sabun Marine Essence ni pada bayinya.

Anak anda alami masalah ekzema yang teruk!!

Kini sabun hijau marine essence boleh membantu.


Alhamdulillah dalam masa 10hari kesan-kesan eczema beransur pulih dan bayi tersebut mampu tersenyum kembali.


Buat mereka yang ingin merasai khasiat sabun garam buluh ni boleh cepat-cepat hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut . Atau, anda berminat menjadi pengedar dengan pendapatan dari RM200 hingga RM7000 sebulan.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Isnin, 8 Disember 2014

Keistimewaan Pengedar Sabun Marine Essence



Keistimewaan Pengedar Sabun Marine Essence.

·      Income sampingan dari RM200 hingga RM7500 sebulan
·         Menikmati harga ahli serta UNTUNG RUNCIT yang berbaloi setiap 1 unit
·         Komisen dari 3% hingga ke 41%
·         Sales kit
·         Kad pengedar yang sah
·         Trip melancong 5 star treatment (tiga kali setahun)
·         Pakej umrah
·         Tabung kereta percuma
·         Majlis anugerah besar-besaran setiap tangga kejayaan
·         Free Traning (Kelas disediakan tiga kali seminggu)
·         Free Coaching (Anda akan diguide sehingga mencapai impian dan matlamat)


Sekiranya anda berminat untuk buat side income dengan sabun marine essence ni boleh cepat-cepat hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut . Sebab dengan sekali modal je, anda berpelung untuk menjana pendapatan dari RM200 hingga RM7000 sebulan.

Pengedar terbesar Sabun Marine Essence Malaysia.

Aisyah Zazuri
014-3389190



·       


Ahad, 7 Disember 2014

Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak

Testimoni ketiak semakin cerah dan badan berbau wangi dan segar semenjak gunakan Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak.

Pengedar sekitar Johor Bahru dan Singapura diperlukan. Sekiranya anda pernah menggunakan Sabun Marine Essence, dan berminat untuk menjana income sekurang-kurangnya RM1000 sebulan, boleh hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut mengenai cara-cara menjana income menerusi online.

Latihan dan tunjuk ajar disediakan PERCUMA!
Pengedar terbesar Sabun Marine Essence Malaysia.

Aisyah Zazuri

014-338 9190

Kenduri Potong Jambul Anak Buah


Baru dapat update gambar kenduri Potong Jambul anak buah Aisyah last week..hihihi..Memang teruja sebab ini anak buah perempuan yang pertama..Maklumlah keturunan banyak lelaki so bila dapat anak buah prempuan memang geramlah..Lagi-lagi mak ngah ni geram tengok baju baby girl yang cantik-cantik kat kedai..

 Inilah dua orang putera Aisyah, pantang nampak ibunya duduk mesti kan berkepit. Kalau tak abang mesti si adik.
 Kalau duduk bersama dua beradik ni macam ni lah aktivitinya, si abang asyik nak main telinga si adik jee..Yang si adik pula asyik menadah je lah telinganya..Apa abang buat mesti dia akan ketawa dan diam...Adik sayang abang katanya.
 Wahhhh!!!! Ke main suka si adik ni kalau duduk dalam buaian kenduri potong jambul Umairah ye..Macam majlis dia pula suka betul anak ibu ye..:-)
 Macam biasa lah si abang ni kes jeles tengok si adik dapat naik buaian kenduri potong jambul Umairah, dia pun nak rasa juga jadi baby tua..abang..abang..
 Inilah insan yang paling Aisyah sayang dalam hidup Aisyah...Dialah kawan Aisyah luahkan perasaan, Dialah ibu yang melahirkan Aisyah di dunia ni..Tanpa beliau Aisyah tak akan ada di dunia ni..Sayang ibu sampai hujung nyawa Aisyah! Muaahhhh!!!Cun kan??Mestilah cun like mother like son...hihihi (perasan pula den)
 Ambil aura nak dapatkan baby girl..hihihi..Mana tahu yang ketiga ada puteri pula kan..Doakan Aisyah ye..
 Rasa macam tak lengkap blog ni kalau tak ada gambar selfie sendiri kan..hihi..Bila dah sentiasa pakai PB ini rasa macam best je kalau jadi model kan..hahaha..
Ibu saya ini teringin nak baby girl dah saya jadi mangsanya...huhuhu..