multilevel menu

Jumaat, 14 November 2014

My Mentor My Inpirasi : CDM Azlan Deraman & CDM Siti Rohana


"psikologi - impian akan terkabur bila jumpa halangan.... kalu rasa terkabur cepat-cepat kita polish dan sentiasa kena polish.." -CDM Abg Lan
"Jadi seorang pemimpin yang lengkap zahir dan batin...Jangan zahir nampak lengkap tapi batin kita kosong...Keyakinan kita pada Allah kurang..sedangkan kita tahu rezeki kita dari Allah..kite tinggalkan tugas kita pada Allah..and kejayaan pun susah nak datang pada kite...so jom jadi usahawan yang lengkap zahir dan batin, kaya dan berjaya dunia akhirat..." - CDM Kak ANa
Teringat lagi kata-kata, CDM Hajah Siti Rohana " Gaji orang makan gaji ni, memang cukup-cukup untuk makan je.." Mendalam kata-kata CDM Kak Ana ni, tapi bila difikirkan memang betul pun...
CDM Kak Ana juga menerangkan beberapa cara untuk bersyukur sebagai usahawan networking:
1. Banyak bersedekah dari hasil keuntungan perniagaan.
2. Redho dengan jodoh pertemuan kita dengan pemimpin dan mentor dalam business.
3. Jangan membandingkan antara pemimpin kita dengan pemimpin orang lain sehingga hati kita tak bulat kepada pemimpin kita yang sedia ada.
4. Sentiasa berusaha untuk mencukupkan duit simpanan ke Tanah Suci sesegera mungkin.
5. Sentiasa berusaha untuk membantu rakan niaga untuk terus maju kehadapan melalui beri semangat dan tunjuk ajar.
Subhanallah! Ilmu ini dapat memberi manfaat buat kita semua utk jangka masa panjang!.
=====================================
Sifu CDM SITI ROHANA dan CDM AZLAN adalah satu gandingan mantap yang kami kira adalah anugerah Tuhan yang tidak ternilai kepada kami semua.
Inilah sifu sejati...bukan dunia sahaja yang dikejar...sebaliknya tanggungjawab sebagai hamba di muka bumi ini juga sebagai LEADER HEBAT, kekuatan network & kepimpinan.
Cover majalah terkemuka PERSONAL MONEY dimana mereka berkongsi rahsia kejayaannya dengan topic "HOW TO MAKE A MILLION & PRESERVE IT!", Do the right things, and do them at once, who do not only became millionaires, they bred millionaires" Very2 impressive!.
Kejayaan yang dibina bersama kumpulan adalah tonggak pencapaian cemerlang bagi pasangan CDM ini. Kejayaan yang mereka kecapi membuatkan mereka tidak pernah menyesal meninggalkan kerjaya yang selesa dan terjamin tidak lama dahulu. Menceritakan pengalaman menyertai HaiO, cdm Siti Rohana berkata, kira-kira 10 tahun lalu, beliau hanya guru Sejarah di sebuah sekolah di Rawang.
WHY NOT SHOULD WE TAKE THIS OPPORTUNITY?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan