multilevel menu

Selasa, 11 November 2014

Bisness Yang Mudah Dapat Modal





Memang bercita-cita jugak nak buat biz conventional
you know, buka restoran ke, kedai ke, buat service wedding planning ke
yang tak berapa besar lahh, sederhana pun cukup kan pernah 

fikir jugak - banyak tu modal nak buat bisness macam ni , kurang-kurang kena juga ada RM100,000 untuk setup and working capital- tapi tak ape, banyak kot bank yang bagi pinjaman if u betul-betul serius
buatlah proposal, market research , income and expenditure forecast semua
oklah, yang tu we can manage

habis tu siapa nak manage? Nak gajikan orang? Hmmm dah kata kita yang nak bisness, mestilah kita yang uruskan
I banyak jugak tanya orang bisness yang lain….memang kalo buat bisness, kita kena hands on, tak boleh biar orang lain yang run - untuk dapat untung!
Nak berhenti kerja mesti nak kena ada jugaklah simpanan contingency dalam expenses for at least 3 - 6 months
errrkkk
takde kotttt

dah fikirkan benda ni since I kerja auditor since last 6 years lagi…pendam, pendam pastu tak buat jugak hahaha
last-last tu yang bila peluang bisness Premium Beautiful ni muncul, I thought, grab jelah - it gives me time flexibility, and sementara nak dapat time freedom

I boleh kumpul contingency fund dari bonus bisness dulu. Kedai online buka je 24 jam, and kita boleh set jumpa customers ikut masa kita
Biz knowledge pun provided, for free plak tu. Kalo ada masalah biz, sentiasa ada mentor yang dah lalui apa yang kita hadapi boleh tolong selesaikan.

Sales value tinggi, demand tinggi and tak turun sebab reputation dah ada
fikir-fikir balik, nak dapat jumlah sales untuk 1 set PB Corset, aku kena jual 500 bungkus nasi ayam
or 50 helai tudung.
I deal with 1 customer instead of berpuluh and ratus customer, which I do not have the capacity and energy to entertain.

I save so much time in this bisness, because I need something that I can still manage whilst working a fulltime job.
and definitely , I need the extra Income pun - no doubt about that!


Aisyah Zazuri
014-338 9190

Tiada ulasan:

Catat Ulasan