multilevel menu

Ahad, 23 November 2014

Jalan-Jalan Cari Makan

Cerita last week, macam biasa hujung minggu mesti bawa jalan dua putera aisyah ni makan angin..kali ini mesti pergi tempat makan kegemaran putera sulung Syahimie, si abang ni memang suka makan pizza. Selalu makan kat Pizza Hut tapi kali ni nak rasa Domino's Pizza pula...hihi..kita tukar selera sikit.



 Nampak tak tangan orang yang tak sabar nak makan itu..hihi
Ini salah satu kegemaran kek anak-anak aisyah suka..coklat memang menjadi pilihan mereka macam ibunya juga..itu nama ibu borek anak rintik..hihihi..

 Betul-betul lapar ke apa abang ni..ibu tahu lah kegemaran awak..
Muka penuh perasaan menikmati kesedapan Domino's Pizza lah tu..hihihhi..
Mana boleh asyik tengok abang je makan, saya pun nak juga..
Comotnya saya makan kek coklat, sedap sangat sampai habis saya makan..nanti ibu bawa saya makan kat sini lagi ye..hahaha

Rabu, 19 November 2014

Testimoni Premium Beautiful : Slim 20hari Semasa Pantang



Wanita mana yang tak sanggup melihat diri sendiri depan cermin gemuk kan...Kalau aisyah pun memang tak sanggup lagi-lagi dah ada anak..Ini testimoni terbru dan masih hot lagi, sis ni first time berpantang bersama Premium Beautiful so memang excited lah nak tahu kesan Premium Beautiful menurunkan berat badan berkilo-kilo semasa dalam pantang. Nak tahu apa yang perasaan sis berpantang dengan Premium Beautiful jom baca luahan ikhlas dari hati sis ni.



"Even dalam pantang haruslah nak badan sihat dan cantik kan.. sebelum bersalin lagi yana dah niat nak berpantang dengan Premium Beautiful.. alhamdulillah niat tercapai.. masa memula pakai Premium Beautiful badan rasa hangat jer.. badan rasa selesa dan segar walaupun masa tu belum start mengurut lg..


Nampak bezakan antara hari ke 3 dengan hari ke 20..pinggang da shaping da..punggung in the making..hehehe..

Cara nak dapatkan bentuk badan ideal ni senang jer sarungkan PB selama 8 jam setiap hari or lebih pun takpe..cam yana 24 hours dgn pb jer..

Pada ibu-ibu nak bersalin tu dapatkan Premium Beautiful korang 1 set sebab Premium Beautiful ni memudahkan pergerakan dan menjamin keselesaan sewaktu berpantang.." 


Bagi aisyah pelaburan sekali dalam seumur hidup
 untuk kita tampil SIHAT dan CANTIK apa 
salahnya...kalau kita mampu beli gajet yg hampir RM2+++ why not kita nak berkira untuk beli Premium Beautiful sedangkan ia lagi penting untuk menjaga kesihatan dalaman dan luaran kita..Peace!


Aisyah Zazuri
014- 338 9190

Jumaat, 14 November 2014

My Mentor My Inpirasi : CDM Azlan Deraman & CDM Siti Rohana






"psikologi - impian akan terkabur bila jumpa halangan.... kalu rasa terkabur cepat-cepat kita polish dan sentiasa kena polish.." -CDM Abg Lan
"Jadi seorang pemimpin yang lengkap zahir dan batin...Jangan zahir nampak lengkap tapi batin kita kosong...Keyakinan kita pada Allah kurang..sedangkan kita tahu rezeki kita dari Allah..kite tinggalkan tugas kita pada Allah..and kejayaan pun susah nak datang pada kite...so jom jadi usahawan yang lengkap zahir dan batin, kaya dan berjaya dunia akhirat..." - CDM Kak ANa
Teringat lagi kata-kata, CDM Hajah Siti Rohana " Gaji orang makan gaji ni, memang cukup-cukup untuk makan je.." Mendalam kata-kata CDM Kak Ana ni, tapi bila difikirkan memang betul pun...
CDM Kak Ana juga menerangkan beberapa cara untuk bersyukur sebagai usahawan networking:
1. Banyak bersedekah dari hasil keuntungan perniagaan.
2. Redho dengan jodoh pertemuan kita dengan pemimpin dan mentor dalam business.
3. Jangan membandingkan antara pemimpin kita dengan pemimpin orang lain sehingga hati kita tak bulat kepada pemimpin kita yang sedia ada.
4. Sentiasa berusaha untuk mencukupkan duit simpanan ke Tanah Suci sesegera mungkin.
5. Sentiasa berusaha untuk membantu rakan niaga untuk terus maju kehadapan melalui beri semangat dan tunjuk ajar.
Subhanallah! Ilmu ini dapat memberi manfaat buat kita semua utk jangka masa panjang!.
=====================================
Sifu CDM SITI ROHANA dan CDM AZLAN adalah satu gandingan mantap yang kami kira adalah anugerah Tuhan yang tidak ternilai kepada kami semua.
Inilah sifu sejati...bukan dunia sahaja yang dikejar...sebaliknya tanggungjawab sebagai hamba di muka bumi ini juga sebagai LEADER HEBAT, kekuatan network & kepimpinan.
Cover majalah terkemuka PERSONAL MONEY dimana mereka berkongsi rahsia kejayaannya dengan topic "HOW TO MAKE A MILLION & PRESERVE IT!", Do the right things, and do them at once, who do not only became millionaires, they bred millionaires" Very2 impressive!.
Kejayaan yang dibina bersama kumpulan adalah tonggak pencapaian cemerlang bagi pasangan CDM ini. Kejayaan yang mereka kecapi membuatkan mereka tidak pernah menyesal meninggalkan kerjaya yang selesa dan terjamin tidak lama dahulu. Menceritakan pengalaman menyertai HaiO, cdm Siti Rohana berkata, kira-kira 10 tahun lalu, beliau hanya guru Sejarah di sebuah sekolah di Rawang.
WHY NOT SHOULD WE TAKE THIS OPPORTUNITY?

Konsep MLM






Ada org dtg jumpa saya "Aisyah, upline tak tolong la".. kali ke-2 mengadu lagi "upline i masih xtolong la" kali ke-3 sama juga ayatnya "upline masih tak tolong " oklah ..saya cakap dgn dia...

Mana yg lebih penting...duit ke upline....?" dia senyap.. saya tanya sekali lagi mana yg lebih penting DUIT ke upline...? " last-last dia jawab slow je ...."duit".. kalau dia cakap duit yang penting kenapa sibuk-sibuk pasal upline dia ..dalam bonus u akaun u ada nama upline u tak...? Tengok duit semua akaun dia.. then.. kenapa sibuk-sibuk tanya pasal upline tolong ke tak..? Kenapa bila dia gagal kenapa nak salahkan upline..IF U R BIZ MAN, Kita kene faham ini bisness kita..You have to grow your self, kita kena ambil ilmu, belajar & pikul tanggungjawab, makin cepat kita ambil tanggungjawab, total empayar perniagan kita semakin besar, semakin grow success, pada saya orang tak join tak apala asal kita bercakap saja depan orang, buat yang terbaik.. bila kita bercakap dari hati sepenuhnya bersungguh-sungguh "we r breaking our personal best " MEMECAHKAN REKOD PERIBADI SENDIRI...practise to perfect...practise to perfect...practise to perfect...(latih tubi)

Lagi cepat kita ambil tanggungjawab semakin besar semakin laju bisness ni, a matter orang masuk atau tak je..

Upline saya sendiri pun saya tak nak dia bentangkan untuk saya, malu saya kalau dia bentang plan.. saya nak pandai cepat,, saya nak indipendent cepat-cepat, lagilah cakap kat depan seminar besar-besaran semua..saya faham sedalam-dalamnya ini bisness saya saya ambil sendiri tanggungjawab, sayalah imam, sayalah bilal, sayalah tok siak, sayalah bentang tikar, orang ada kat masjid ke tak ada orang ke saya tetap teruskan sembahyang sebab sembahyang itu PERLU bukan suka suka.. 

Siapa buat dia dapat. Ini bukan system pyramid. Income u boleh BOLEH POTONG siapa-siapa pun dalam perniagaan ini jika kena masa, usaha keras & rezekinya. Siapa yang kerja keras dia akan dapat hasilnya. ALLAH MAHA ADIL. MAHA ADIL yea bukan sekadar adil je ia adalah MAHAAAAAAAAA.. SUbhanallah ~

Selasa, 11 November 2014

Bisness Yang Mudah Dapat Modal





Memang bercita-cita jugak nak buat biz conventional
you know, buka restoran ke, kedai ke, buat service wedding planning ke
yang tak berapa besar lahh, sederhana pun cukup kan pernah 

fikir jugak - banyak tu modal nak buat bisness macam ni , kurang-kurang kena juga ada RM100,000 untuk setup and working capital- tapi tak ape, banyak kot bank yang bagi pinjaman if u betul-betul serius
buatlah proposal, market research , income and expenditure forecast semua
oklah, yang tu we can manage

habis tu siapa nak manage? Nak gajikan orang? Hmmm dah kata kita yang nak bisness, mestilah kita yang uruskan
I banyak jugak tanya orang bisness yang lain….memang kalo buat bisness, kita kena hands on, tak boleh biar orang lain yang run - untuk dapat untung!
Nak berhenti kerja mesti nak kena ada jugaklah simpanan contingency dalam expenses for at least 3 - 6 months
errrkkk
takde kotttt

dah fikirkan benda ni since I kerja auditor since last 6 years lagi…pendam, pendam pastu tak buat jugak hahaha
last-last tu yang bila peluang bisness Premium Beautiful ni muncul, I thought, grab jelah - it gives me time flexibility, and sementara nak dapat time freedom

I boleh kumpul contingency fund dari bonus bisness dulu. Kedai online buka je 24 jam, and kita boleh set jumpa customers ikut masa kita
Biz knowledge pun provided, for free plak tu. Kalo ada masalah biz, sentiasa ada mentor yang dah lalui apa yang kita hadapi boleh tolong selesaikan.

Sales value tinggi, demand tinggi and tak turun sebab reputation dah ada
fikir-fikir balik, nak dapat jumlah sales untuk 1 set PB Corset, aku kena jual 500 bungkus nasi ayam
or 50 helai tudung.
I deal with 1 customer instead of berpuluh and ratus customer, which I do not have the capacity and energy to entertain.

I save so much time in this bisness, because I need something that I can still manage whilst working a fulltime job.
and definitely , I need the extra Income pun - no doubt about that!


Aisyah Zazuri
014-338 9190

Khamis, 6 November 2014

Biar Badan Kecil Tapi Hati Mesti Besar




Now he's bigger than me
Taller than me
And he's older than me
And stronger than me
And his arms a little bit longer than me

Di waktu2 halangan2 besar di hadapan anda ini,
yg tinggal hanya "hati"

Hati kene besar
Hati kene anggap diri besar dari badan dia
Hati kene anggap diri kuat daripada dia
Hati kene anggap diri lebih tua dari dia

Hati kena berjiwa besar,
Hati tumuhaatnya jauh dan besar,
Hati tak boleh malas dan culas,
Hati tiada masa untuk diwenang-wenangkan,
Hati kena kuat bekerja,
Hati mesti berlapang dada,
Hati tiada masa nak berkecil hati,
Hati kena kuatkan saff perjuangan,
Hati kena kikis karat jahiliyyah,
Hati tak boleh cepat mengalah!

[Hati Kena Besar Bohhh!!!!]