multilevel menu

Isnin, 2 Jun 2014

Pengalaman Berpantang Bersama Premium Beautiful




 Aisyah nak share pengalaman aisyah semasa berpantang bersama korset Premium Beautiful ni. Last berat badan aisyah masa menunggu hari kelahiran putera aisyah yang kedua ini 82kg…dalam hati tu “ Ya Allah semangatnya aku “..Tapi biasalah kan orang pregnant ni asyik nak makan je kerjanya, pantang nampak orang post gambar makanan mesti rasa teringin ditekak ini..

Terus terang aisyah katakan yang aisyah memang x suka nak bergambar semasa badan dalam keadaan tembam…sebab perasaan seorang wanita memang sukar nak terima kenyataan apabila orang tegur “awk nampak dah semakin gemuk lah”..So dalam hati ini aisyah dah tekad selepas je aku bersalin aku kena sarung korset Premium Beautiful ini cepat-cepat.


9hb Mac 2014, aisyah dah mula rasa sakit-sakit dalam pukul 3.45a.m..aisyah pergi bilik air dh keluar tanda darah..pinggang ni jangan cakap lah sengal semacam..Tuhan je yang tahu perasaan aisyah masa itu..Maklumlah setiap kelahiran anak sakitnya berbeza..Anak pertama aisyah sakit taklah seteruk ni sebab tanda anak pertama tu keluar air ketuban so tak lama selepas itu baby pun keluar. Tapi anak kedua ni tanda-tanda sakit pinggang itu memang semacam tapi masih boleh lagi berjalan..

Tapi aisyah memang rasa kagum dengan anak aisyah ni..dia nak lahir itu betul-betul tunggu ayah dia balik kampung dulu sebab masa tu aisyah dh berada dikampung..So berbalik pada cerita aisyah tadi, suami pun bangun dan kami siap-siap ke hospital..Sampai je ke hospital aisyah terus disambut oleh Pembantu Perubatan dan ditolak ke Labour Room..



Dalam Labour Room itu hati ni berdebar-debar ada, macam-macam perasaan lah, walaupun ni pengalaman kedua bagi aisyah..Aisyah tiba di Labour Room nurse check jalan keluar baby dah buka 6cm..dia pun terus suruh aisyah salin baju..Masa itu suami aisyah belum masuk dalam lagi..Aisyah minta nurse panggil suami untuk teman aisyah, dalam keadaan kita sedang bertarung nyawa untuk melahirkan zuriatnya semestinya kita mahu dia berada disisi kita..Setelah suami aisyah masuk kira-kira pukul 8.17a.m putera kedua kami pun lahir..

Nurse terus bagi aisyah pinjam baby tersebut..Ya Allah rasa lega hati ni apabila mendengar tangisannya dan Aisyah bersyukur sangat-sangat apabila melihat keadaan baby berada dalam keadaan sihat.



Sampai je dalam wad aisyah rasa aisyah terus sarung waist nipper dahulu sebab selepas bersalin keadaan perut kita memang rasa tidak selesa pun..so aisyah pun apabila tersarungnya waist nipper ini perut rasa macam dituam…sedapnya sangat-sangat..walaupun dahulu pakai cangkuk ketiga sebelum pregnant, dan selepas bersalin hari pertama terpaksa pakai cangkuk no. 1, kena nekad pakai sampai bila-bila sebab nak slim cepat punya pasal..



 10hb Mac 2014, selepas balik ke rumah mak aisyah, ada orang dating rumah melawat aisyah…U all  bayangkan orang yang jarang nampak kita sekali dia nampak aisyah dah bersalin tapi badan still tak turun apa perasaan kita…huhuhu…Masa itu memang sedih juga lah, tapi aisyah nekad xpelah orang nak cakap apa pun asalkan satu hari nanti aku slim juga macam dahulu balik..Sebab aisyah yakin korset Premium Beautiful ini akan jadikan slim dan sihat balik jika kita konsisten pakai..Kadang-kadang aisyah tak faham kenapa orang dah beli mahal-mahal tapi still tak nak pakai, alasan Premium Beautiful ini rimas lah, susah nak pakai lah, x selesa lah, susah nak pergi buang air lah…urmmm…kalau u all ada je alasan macam itu memang susah aisyah nak tolong..

Dua minggu aisyah berpantang hanya memakai waist nipper, nak pakai full set Premium Beautiful ni aisyah memang nak bagi luka bawah tu betul-betul ok...Alhamdulillah aisyah mengamalkan BBplus Collagen dan makan Herba Maharani ni luka jahitan itu cepat kering..yang bestnya kulit muka Nampak bertambah licin jika mengamalkan BBplus Collagen semasa dalam pantang.



Selama dua minggu Aisyah berpantang bersama Premium Beautiful, Herba Maharani dan juga BBplus Collagen luka jahitan pun dah sembuh. Memang nampak berbeza dan perubahannya berpantang kali ini. Minggu kedua berpantang barulah aisyah pakai full set Premium Beautiful ni…Bila korset Premium Beautiful ni dah tersarung pada badan ni rasa badan macam disaunakan dan ringan semacam. Selama berpantang itu memang senang cakap tak mahu berenggang dengan korset Premium Beautiful ni lah…kalau x pakai siang malam mesti pakai sampai ke pagi so Aisyah rasa korset Premium Beautiful sungguh selesa sangat.



Kalau macam Aisyah ini anak dah dua orang memang tak sempatlah nak pakai bengkung lilit-lilit itu…lagi lah Aisyah sendiri kalau nak pakai bengkung itu mesti minta bantuan orang lain. But for me, solution yang terbaik terus je sarung Premium Beautiful ni..cepat, mudah dipakai dan boleh pakai sendiri tanpa bantuan orang lain.



Dalam pantang mesti kadang-kadang kita akan hantar baby untuk check up bulanan dia. Orang tengah berpantang tidak boleh banyak bergerak kalau ikutan cara mak-mak kita yang dulu..Tapi u all jangan risau sebab berpantang bersama Premium Beautiful memudahkan anda bergerak dengan selesa, peranakkan kita tidak jatuh sebab Long Girdle Premium Beautiful ni menjaga peranakkan kita terletak pada tempatnya dan juga mengecutkan rahim kita serta mempercepatkan perut buncit menjadi flat.



Inilah result terkini aisyah selepas berpantang dua bulan…Allhamdulillah perubahan yang ketara pada diri sendiri membuatkan keyakinan dalam diri semakin bertambah..Kecantikan luaran dan dalaman perlu dijaga bagi mengikat hati suami lebih-lebih lagi wanita yang sudah ada anak.

 #sayapakai baru lah yakin untuk #sayajual #pengedarsahjohor ;)


Untuk keterangan lanjut mengenai premium beautiful boleh la hubungi Aisyah di:
014-3389190








 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan