multilevel menu

Khamis, 26 Jun 2014

Mineral Coffee Kopi Terhebat!




Ada orang gelar kopi kurus, kopi diet, kopi power dan macam-macam lagi lah..apepun Mineral Coffee satu-satunya kopi bergaram yang paling banyak manfaat & memang yang terbaik! Dan garam yang ada dalam mineral coffee ni bukan garam biasa tapi garam buluh… 1st time dengar memang ramai yang pelik maklumlah garam buluh dulunya memang tak popular dalam negara kita ni.

Bila cakap pasal kopi ni, ramai yang anggap x bagus untuk kesihatan. Sebab kopi dah sinonim dengan kafein. Tapi Mineral Coffee ni TIADA KAFEIN dan sangat-sangat sesuai utk orang yang berpenyakit khususnya :


# Kencing manis

# Migrain

# Darah tinggi

# Lelah; asma

# Gastrik

# Kolestrol tinggi

# Cepat letih

# Dan cepat melegakan cirit-birit

Pernah masa raya dulu saya 1 family alami masalah tu. Bila dah banyak sangat makan sampai perut pun meragamlah. Memang terkejut sebab bila diri sendiri yang merasai kehebatan kopi mineral ni & ia memang TERBUKTI! Xdela kene beratur nak masuk bilik air kan. 


Kopi mineral ni berbau wangi bila dibancuh sebab kopi yang digunakan dari jenis kopi Robusta ditambah dengan garam buluh yang akan menaikkan aromanya. 
OK kenapa Mineral coffee ni sangat sesuai untuk orang berpenyakit macam yang saya cerita awal td? Kerana mineral coffee ni mengandungi magnesium. Apa istimewanya magnesium ni?  Dalam bahasa mudah magnesium bertujuan untuk : 
  1. Membantu mengurangkan masalah darah tinggi dan jantung. 
  2. Magnesium diperlukan dalam proses mengubah gula menjadi tenaga dalam badan kita ( xde magnesium tu yang jadi kencing manis tinggi) 
  3. Kurang magnesium pun boleh menyebabkan sakit kepala berpanjangan & migraine.
  4. Magnesium juga membantu penyerapan kalsium dalam badan supaya tulang anda kekal sihat.

Mineral Coffee juga dapat menuetralkan asid dalam badan. Sebab tu ia sangat sesuai bagi mereka yang ada gastrik atau mudah mengalami perut kembung.



Bagi saya sangat berbaloi dari meminum produk kopi 3 in 1 yang lain.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan