multilevel menu

Ahad, 29 Jun 2014

Tsunami Durian Plus Pulut

Semenjak musim durian ini ramai betul orang meminati durian pulut ini....yang seingat Aisyah lah orang Perak yang suka makan durian pulut ini...Tapi sekarang dah satu Malaysia gemar makan durian pulut...Lagi-lagi bila dapat makan durian kuning ini menyerlah keharuman dan kesedapannya..So selepas ini u all memang kena rasa kenikmatkan durian pulut ini...Memang confirm terangkat habis...hahahaha...terangkat pinggan ok!
Para ibu yang sedang hamil sila-sila lah dapatkannya dengan segara supaya baby keluar tak ada meleleh air liur.

Keistimewaan Bio Veocity Alfalfa

Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.

Khasiat Bio Voecity Alfalfa

Alfalfa secara semula jadi kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K di samping mengandungi semua kumpulan vitamin B, biotin, asid folik, potasium dan lain-lain. Selain itu, alfalfa kering sangat kaya dengan protein.

Perkataan alfalfa berasal daripada bahasa Arab dengan suku kata al-fak-fakah, yang bermaksud “Bapa semua makanan” kerana ia sangat kaya dengan mineral penting yang menjadikan alfalfa  makanan tambahan yang sangat berkhasiat untuk kesihatan manusia.

Herba alfalfa dipercayai mempunyai keistimewaan yang boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting. Herba alfalfa juga sangat berkesan dalam menyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel-sel badan. Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan menyeimbangkan hormon. Sekiranya diamalkan secara berterusan, alfalfa dapat bertindak sebagai alternatif kepada ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yang tinggi kalsium dan magnesium.

Apa itu Bio Velocity Alfalfa?


Ramai yang tertanya-tanya apa Bio Velocity Alfalfa?Selalu dengar Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) je kan....Yang BVSM itu pelapik tilam tapi ini Bio Velocity Alfalfa yang merupakan cecair yang boleh diminum...Mesti u all nak tahu asal Bio Velocity Alfalfa ini dari mana? Bahan apa yang digunakan?Inilah persoalan yang bermain difikiran u all kan..

Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dalam kumpulan kekacang yang hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka dan cuaca. Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter. Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain. Selain itu, akarnya yang panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau.

Sabtu, 28 Jun 2014

Kelas Mingguan 26 Jun 2014

 Ini lah dia Raja Premium Beautiful CDM abg Ramzi, orang lelaki apabila berniaga barang orang perempuan memang hebat jadinya. Apabila kita dengar otai jutawan bercakap di hadapan pengalaman dan ilmu selama 9 tahun berniaga..ish..yang keluar hari rabu ayat-ayat dari CDM abg Ramzi penuh strategy je. Thats why i suka dengar CDM abg Ramzi bercakap sebab beliau akan bagi strategy siap! Memang senang kepala jadinya dengan tipsnya..ish..rugi kalau tak tiru cara seorang jutawan senyap bekerja. Rugi kalau ilmunya tak ambil sungguh-sungguh time beliau berkongsi di hadapan! Ayatnya SIMPLE-SIMPLE saja..tapi..berkesan dihati! Terima kasih kepada speaker-speaker otai yang hebat. Semuanya adalah protege kepada multimillionaires kita CDM abg Azlan Deraman yang dah menjadi jutawan-jutawan pun..yang tidak lokek berkongsi ilmu dengan kita..terima kasih!!!!Tak sabar nak tunggu kelas next week pulak!
Ini pula CDM Dr. Rosma berkongsi ilmu dan pengalaman selama 8 tahun berniaga. Ya Allah! Motivasi topap tiap-tiap minggu ilmu berniaga topap tiap-tiap minggu..Ya Allah..dah 3 tahun buat bisness..ramai bertanya "ko ni tak pernah hadir ke majlis-majlis ilmu kat luar sana?"...Tak pernah sebab i banyak lagi tak habis kaut and tak habis belajar dengan otai-otai yang dah berjaya dalam perniagaan yang i buat sekarang..i nak kaut habis habisan dari mereka. Dan mereka memang berbesar hati untuk berkongsi ilmu tiap-tiap minggu for free..Alhamdulillah..bayangan kejayaan kami ialah apabila lihat kejayaan-kejayaan mentor-mentor kami di kelas mingguan!!!
Success is all about YOU!!!
Nak atau tak nak...
BerIMPIAN atau berALASAN...
Nak sekadar berangan atau nak ia jadi kenyataan...
Nak sekarang atau nak kemudian...
Nak teruskan atau berhenti separuh jalan...
Jadi sila lah tentukan, sebab kita sentiasa ada pilihan!


 

Khamis, 26 Jun 2014

Mineral Coffee Kopi Terhebat!




Ada orang gelar kopi kurus, kopi diet, kopi power dan macam-macam lagi lah..apepun Mineral Coffee satu-satunya kopi bergaram yang paling banyak manfaat & memang yang terbaik! Dan garam yang ada dalam mineral coffee ni bukan garam biasa tapi garam buluh… 1st time dengar memang ramai yang pelik maklumlah garam buluh dulunya memang tak popular dalam negara kita ni.

Bila cakap pasal kopi ni, ramai yang anggap x bagus untuk kesihatan. Sebab kopi dah sinonim dengan kafein. Tapi Mineral Coffee ni TIADA KAFEIN dan sangat-sangat sesuai utk orang yang berpenyakit khususnya :


# Kencing manis

# Migrain

# Darah tinggi

# Lelah; asma

# Gastrik

# Kolestrol tinggi

# Cepat letih

# Dan cepat melegakan cirit-birit

Pernah masa raya dulu saya 1 family alami masalah tu. Bila dah banyak sangat makan sampai perut pun meragamlah. Memang terkejut sebab bila diri sendiri yang merasai kehebatan kopi mineral ni & ia memang TERBUKTI! Xdela kene beratur nak masuk bilik air kan. 


Kopi mineral ni berbau wangi bila dibancuh sebab kopi yang digunakan dari jenis kopi Robusta ditambah dengan garam buluh yang akan menaikkan aromanya. 
OK kenapa Mineral coffee ni sangat sesuai untuk orang berpenyakit macam yang saya cerita awal td? Kerana mineral coffee ni mengandungi magnesium. Apa istimewanya magnesium ni?  Dalam bahasa mudah magnesium bertujuan untuk : 
  1. Membantu mengurangkan masalah darah tinggi dan jantung. 
  2. Magnesium diperlukan dalam proses mengubah gula menjadi tenaga dalam badan kita ( xde magnesium tu yang jadi kencing manis tinggi) 
  3. Kurang magnesium pun boleh menyebabkan sakit kepala berpanjangan & migraine.
  4. Magnesium juga membantu penyerapan kalsium dalam badan supaya tulang anda kekal sihat.

Mineral Coffee juga dapat menuetralkan asid dalam badan. Sebab tu ia sangat sesuai bagi mereka yang ada gastrik atau mudah mengalami perut kembung.



Bagi saya sangat berbaloi dari meminum produk kopi 3 in 1 yang lain.


Khamis, 19 Jun 2014

CDM Celebration My Beloved Mentor CDM Salleha Roslan

Congratulation to our new TLC CDM , the one who achieve the highest stage in the biz..She's a mother of three and she still in a 9-5 job but she still can achieve this RM2,000,000 milestones.. She never say never and i really adore her spirit.. Congrats again CDM Salleha Roslan .. U totally deserved it !!!!

Isnin, 16 Jun 2014

Motivasi Pagi Selasa

Kita  tak boleh nak push atau suruh orang untuk berjaya..
Kita tak boleh harapkan orang lain untuk motivate kita untuk berjaya..
Kita sendiri kena pilih untuk berjaya dan buat apa perlu buat untuk berjaya..

Ingin Kurus Bersama Premium Beautiful?

Wowww!!! 
Ok tak untuk slim dalam masa dua tahun tanpa DIET ketat....???

Alhamdulillah memang pilihan terbaik la kan Premium Beautiful ni untuk sesiapa yang:
-Susah untuk ber"diet"
-Tak disiplin telan ubat kurus
-Risau kesan buruk dari pengambilan
ubat-ubatan
-Tak de masa nak bersenam

Dari tak buat apa-apa untuk maintainkan posture n bentuk badan anda, better tukar je baju dalam biasa yang ada pada baju dalam jenama NO 1 Premium Beautiful...Korset Premium Beautiful ni hanya sesuai untuk anda yang disiplin berbaju dalam sahaja! 
 
Sekarang ni belambak-lambak korset di pasaran kan? Macam-macam brand ada cuma anda jangan tersalah memakai korset tau, takut mudarat nanti sekadar peringatan untuk kita semua.

 Premium Beautiful ini selamat yang best untuk kurus untuk kesihatan sekali, dah alang-alang beli dan nak pakai terus pilih yang 2 in 1 la kan jimat duit. Bagus bagi mereka yang jenis duduk lama-lama lebih 8 jam di pejabat mula la sakit-sakit pinggang dan belakang...dah macam kera kena belacan tak senang duduk. Bila dah pakai Premium Beautiful ni sakit pinggang dan belakang tu kurang...best kan!...bengkung tu menyokong tulang belakang dan membuat kita duduk dengan betul...yang syokkkkk sgt!yeahhhh dah turun berat badan ramping, baju kurung dr saiz XL kpd L,M,S usaha yang berbaloi-baloi...



Aisyah Zazuri
014-3389190


Isnin, 9 Jun 2014

Anugerah SM & SSM June 2014


Insan-insan yang banyak membimbing Aisyah membetulkan Aisyah.supaya Aisyah ni always in line and always on track..kalau Aisyah ala-ala eh eh eh stering dah ke tepi sikit..mereka tolong Aisyah betulkan balik stering tu..Allahuakbar..Terima Kasih berikan Aisyah mentor-mentor hebat seperti mereka berdua ni..kaya dengan ilmu..kaya dengan pengalaman..tak lekang dibibir mereka sentiasa ingatkan Aisyah tak kira tika Aisyah leka atau tika Aisyah tengah focus..always always always ada dgn Aisyah..Alhamdulillah..bila tengok  mereka ni..memang hati akan serta merta jadi kuat dan terus buat saja..bertuah TLC dan Star ada mentor-mentor yang betul-betul komited dengan kita..jika mentor-mentor boleh komited dan always hulur tangan dekat kita..utk kejayaan kita..kita apa lagi!kena bangkit,bantu diri sendiri dan bantu rakan-rakan usahawan yang lain..manis berniaga ni bila sama-sama buat..sama-sama berjaya!terima kasih my mentors jangan serik bimbing kami ya!!!!

Khamis, 5 Jun 2014

Sabun Marine Essence Hilangkan Jerawat Badan

InsyaAllah berkesan!!!
Sabun marine essence merupakan kaedah paling selamat dan semulajadi bertindak ke atas masalah kulit anda.

Selain dari masalah jerawat badan,
marine essence juga sangat berhasil bagi mengatasi masalah berikut:

#Kesan gigitan serangga
#Parut luka
#Rekahan perut selepas bersalin
#Menghidap penyakit kulit proriasis
#Ketiak hitam
#Stretchmark
#Badanberbau
#Tangan mengelupas
#Tumit pecah-pecah
#Anak Ekzema
#Berpanau
#Berkurap
#Tangan ada ketuat
#Ruam lampin
#Leher berkerak
#Kulit kering dan bersisik

Tak perlu ragu-ragu untuk memelihara kulit dan mencantikkan semula kulit anda yang bermasalah tu dengan sabun no satu di Malaysia : Sabun Marine Essence atau sabun ketiak.

Kerana:
100% SELAMAT
100% HALAL
dan disahkan oleh kementerian kesihatan Malaysia sebagai produk pengguna yang bersih dan selamat.

Gunakan tanpa was-was kerana bahan-bahan yang terkandung dalam sabun marine essence hanyalah bahan-bahan semulajadi dan selamat dari bahan-bahan kimia yang memudaratkan.

 

Untuk dapatkan harga borong, boleh contact Aisyah. Dan sekiranya anda berminat untuk buat side income dengan sabun ketiak ni boleh cepat-cepat hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut. Sebab dengan sekali modal je, anda berpeluang untuk jana pendapatan dari RM200 hingga ke RM6000 sebulan.

Aisyah Zazuri
014-3389190