multilevel menu

Ahad, 5 Januari 2014

Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat : Menurunkan Tekanan Darah Tinggi


Apakah itu tekanan darah tinggi? 

     Apabila anda dikatakan mendapat darah tinggi atau hipertensi, ia bermakna saluran darah anda menjadi sempit dan sesak menyebabkan jantung terpaksa mengepam lebih kuat untuk mengatasi kesempitan itu. Apabiila ini terjadi darah akan menekan lebih kuat ke dinding saluran darah untuk laluannya ke tisu badan. Lama-kelamaan, mendapan lemak akan tersangkut dan terkumpul pada dinding menyebabkan arteri menjadi keras. Proses ini dikenali sebagai aterosklerosis. Jantung sekarang terpaksa berkerja lebih kuat untuk menolak darah melalui arteri-arteri yang sempit dan keras ini. Oleh yang demikian, 
tekanan darah akan tercatat lebih tinggi atau bersamaan 140mm hg untuk tekanan sistolik dan lebih tinggi atau bersamaan 90mm Hg untuk tekanan diastolik, walaupun dalam masa rehat. Kadang-kala darah beku terjadi di celah-celah saluran arteri yang sempit ini menyebabkan berlakunya serangan jantung atau strok (angin ahmar). 

Punca-Punca Tekanan Darah Tinggi

1)Penyebab tekanan darah tinggi pelbagai. Ini termasuklah penyempitan arteri, isi padu darah yang lebih dari normal, atau denyutan jantung yang pantas atau lebih kuat dari sepatutnya.
Sebarang keadaan ini boleh menyebabkan peningkatan tekanan terhadap dinding arteri.
Tekanan darah tinggi mungkin juga disebabkan oleh masalah-masalah perubatan lain. Pada kebiasaannya, punca tidak diketahui. Biarpun tekanan darah tinggi tidak boleh disembuhkan namun, dalam kebanyakan kes, ia mampu dicegah dan dikawal.

2) Strok/otak: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama risiko strok. Tekanan darah yang amat tinggi boleh menyebabkan kebocoran pada salur darah yang lemah dan kemudiannya mengalir ke otak.
Ini boleh mengakibatkan strok. Sekiranya salah satu arteri kecil tersumbat oleh darah beku, strok boleh juga terjadi.

3) Gangguan penglihatan/mata: Tekanan darah tinggi lama-kelamaan boleh menyebabkan saluran darah di mata pecah atau berdarah. Penglihatan mungkin kabur atau terjejas dan boleh mengakibatkan buta.

4) Arteri/arteri: Semakin meningkat usia, arteri menjadi semakin keras terutama arteri di jantung, otak dan buah pinggang.
Tekanan darah yang tinggi dikaitkan sebagai punca arteri mengeras. Ini seterusnya menyebabkan jantung dan buah pinggang terpaksa bekerja lebih. 

5) Kerosakan buah pinggang/buah pinggang: Buah pinggang bertindak sebagai penapis yang menyingkirkan bahan-bahan kumuhan badan.
Tekanan darah tinggi lama-kelamaan boleh menyempitkan salur darah melalui penebalan dinding saluran darah pada buah pinggang.
Proses penapisan oleh buah pinggang terjejas di mana kurang bendalir ditapis, seterusnya menyebabkan bahan kumuhan terkumpul di dalam darah.
Buah pinggang mungkin gagal sepenuhnya. Apabila ini berlaku, rawatan perubatan sama ada dialisis atau pemindahan buah pinggang mungkin diperlukan.

6) Serangan jantung/jantung: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama risiko serangan jantung.
Arteri berperanan membawa darah beroksigen ke otot jantung. Sekiranya jantung tidak mendapat cukup oksigen, sakit dada atau lebih dikenali sebagai angina boleh berlaku.
Jika aliran udara tersekat, serangan jantung terjadi.
Kegagalan jantung kongestif
Tekanan darah tinggi adalah faktor utama kegagalan jantung kongestif. Ia adalah masalah serius di mana jantung gagal mengepam darah yang secukupnya bagi keperluan tubuh badan.


Ramai tidak percaya kepada keistimewaan Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat. Namun semakin hari semakin ramai carian GOOGLE tentang Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat. Apa kelebihan Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat sampai boleh menurunkan Tekanan Darah Tinggi.Tekanan Darah Tinggi berlaku banyak sebab utama, tetapi secara teknikalnya apabila darah memekat atau pembuluh darah semakin sempit ini menyebabkan ANDA akan mengalami tekanan yang lebih. Denyutan Jantung semakin kuat kerana terpaksa berkerja mengepam darah ke seluruh badan untuk menghantar oksigen dan apa jenis keperluan ke seluruh badan anda.

Tekanan Darah Tinggi menyebabkan akan berlaku kegagalan penghantaran oksigen dengan cepat dan simpton-simptom ialah kebas, lenguh anggota, sakit tengkuk dan ada juga yang jadi pening-pening kepala. Ramai yang tidak berani check kesihatan sebab takut doktor membebel sedangkan rundingan itu sangat penting demi kesihatan dan masa depan ANDA.

Nasihat dari pakar kesihatan ialah PERGI CHECK KESIHATAN ANDA di hospital atau klinik berdekatan. Jangan sampai badan kena strok atau pembuluh darah pecah di kepala baru anda mahu bertindak berjumpa doktor. Biasanya doktor akan bagi ubat-ubatan bagi menangani masalah Tekanan Darah Tinggi seperti ubat cair darah.


KEBAIKAN BIO VELOCITY SLEEP MATE

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


CARA PENGGUNAAN DAN PENJAGAAN BVSM

Bio Velocity Sleep Mate didatangkan dalam saiz 'queen'. Cuma rentangkan di atas tilam dan selitkan empat tali elastik di setiap penjuru tilam. Ia boleh juga digunakan sebagai selimut.

BVSM boleh dicuci setahun sekali. Gunakan cecair pencuci berorganik seperti pencuci PB Wash. Dicadangkan hanya cuci pada bahagian yang terkena kotoran sahaja dan dijemur dibawah cahaya matahari pagi.

 

ANDA PERLU AMBIL UBAT DOKTOR? Tidak perlu sebenarnya.

Hanya dalam TIDUR di atas
Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat tekanan DARAH TINGGI anda akan TURUN.


Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Tiada ulasan:

Catat Ulasan