multilevel menu

Selasa, 28 Januari 2014

***RAHSIA PERNIAGAAN ORANG CINA***

Jom kita kaji rahsia dan tips-tips perniagaan orang cina yang sememangnya kite tahu orang cina ialah dikalangan orang hebat berniaga... ***RAHSIA PERNIAGAAN ORANG CINA*** Masyarakat Cina mempunyai pegangan yang tersendiri dalam usaha memajukan perniagaan mereka. Berikut merupakan tujuh pegangan masyarakat Cina dalam aspek bisnes atau perniagaan : 
1.Rajin, jika tidak berniaga akan menjadi malas 
2.Jimat, jika tidak akan membazir modal 
3.Senyuman dengan pelanggan, jika tidak pelanggan akan lari 
4.Kejar masa, jika tidak peluang akan diambil orang 
5.Harga berpatutan, sekiranya tidak mungkin akan menimbulkan pergaduhan 
6.Membenarkan hutang hanya dengan orang yang dikenali, jika tidak modal akan hilang 
7.Semak akaun setiap hari untuk pastikan modal bagi hari esok 
Perniagaan Adalah Satu Seni. 
1.Seni berniaga adalah cukup halus dan tidak memadai mempelajarimya secara teori sahaja. Berniaga perlu praktikal dan menuntut seseorang supaya selalu bersikap fleksibel. 
2.Peniaga perlu bersikap ringan tulang, ramah serta menjadikan pelanggan sebagai saudara rapat atau sebagai seorang sahabat. 
3.Seseorang peniaga perlu mempunyai daya ketahanan yang tinggi, mental yang kuat dan jiwa yang teguh dengan pendirian. 
Selain itu, masyarakat Cina turut menekankan beberapa ciri-ciri seorang peniaga yang perlu ada dalam diri mereka. Bisnes atau perniagaan tidak akan menjadi satu seni sekiranya ciri-ciri ini tidak ada dalam diri mereka. 
Antara ciri-ciri tersebut adalah : 
-Sabar 
-Tidak mudah putus asa 
-Pandai merebut peluang 
-Mempunyai perhubungan awam yang baik 
-Berpandangan jauh 
-Berpegang pada janji 
-Berupaya meyakinkan pelanggan semasa menguruskan perniagaan 
-Memiliki daya tahan dan semangat juang yang tinggi 
-Tidak suka menunggu kerana peluang tidak pernah menunggu mereka



























via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1mSIeHA

Isnin, 27 Januari 2014

Resepi kejayaan! Jom follow! \u003C3 Selamat pagi selasa semua \u003C3



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1b2TiMT

Resepi kejayaan! Jom follow! \u003C3 Selamat pagi selasa semua \u003C3



via Facebook http://ift.tt/1hGCkYU

Yeahhh!!! We are Premium Beautiful certified expert! Dapatkan Premium Beautiful dari agent yg berpengalaman dan berilmu supaya jgn biarkan LEMAK PINDAH RUMAH...#topleaderscircle#tlc #premiumbeautifulelegance #premiumbeautifulexpert#traning#aisyah 0143389190



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/L1Gwat

Semalam berbual-bual dgn jiran sebelah umah...dia citer ank dia main pasir then jadi kudis air mcm ni...sental2 guna sabun pun x hilang...then berjangkit pula dgn ank dia yg kecil kena pd celah kelekang pula...aisyah suggestkan guna sabun ni utk hilangkan kudia air papa ank dia...alhamdulillah hari ni dia bgtau nmpk perubahan pd kudis ank dia...tggu ye testimoninye..



via Facebook http://ift.tt/1iCngzl

Ahad, 26 Januari 2014



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1iC0Xtr

Alhamdulillah syukur tu satu sikap yg baik yg perlu kita tanam dlm diri..(peringtan buat diri sdri)



via Facebook http://ift.tt/1aZCs1s

Yeahhh!!! We are Premium Beautiful certified expert! Dapatkan Premium Beautiful dari agent yg berpengalaman dan berilmu supaya jgn biarkan LEMAK PINDAH RUMAH...#topleaderscircle#tlc #premiumbeautifulelegance #premiumbeautifulexpert#traning#aisyah 0143389190



via Facebook http://ift.tt/1mLXgyS

Mesti ramai yg sedang tgk AJL malam ni...tapi malam ni aisyah tgh siapkan barang2 customer utk diposkan esok...sama nk buat pendaftaran pengedar sabun yg sedang hot skrg ni..income leh dpt rm500-rm4000 jika btl2 tahu cara nak marketing guna sosial media sahaja...bukan pergi umh ke umh pun..semua dihujung jari..#sabunmarineessence#sabunketiak #bbpluscollagen #coffeemineral #sideincome #onlinebusiness #aisyah 0143389190



via Facebook http://ift.tt/1jxNt22

Jumaat, 24 Januari 2014

Hari ni mmg betul2 full traning utk korset premiumbeautifulelegance...Aktiviti2 cara mengalihkan lemak2 dgn cara betul dan berkesan...Baru nampak kesan yg positif..bukan main pakai je PB ni...ada cara dan teknik yg betul...Dapatkan PB ni pada agent yg btl2 mahir dan jgn pandang pada yg murah tapi tiada kesan.



via Facebook http://ift.tt/1l8MtDb

Sarapan bersama Mineral Coffee

Sarapan pagi bersama coffee mineral..mmg sedap sgt2, bertambah pula suasana yg musim sejuk pagi2 ni...hilang terus mengantuk pgi2 ini...mudah kenyang minum coffee ni so pagi2 x perlu nak sarapan berat2 sgt...tiap2 hari amalkan coffee ni cnfrm turun berat..
Mineral coffee sesuai untuk:
- Pesakit darah tinggi
- Pesakit imsomnia
- Pesakit migrain
- Pesakit kencing manis
- Pesakit yang mempunyai HB rendah
- Penyakit jantung
- Penyakit darah tinggi
- Penyakit buah pinggang
- Penyakit kencing manis
- Penyakit gastrik
- Penyakit ulser perut
- Penyakit masalah usus
- Penyakit buasir
- Penyakit sembelit
- Mengawal selera makan




via Facebook http://ift.tt/1fjPZ6S

Khamis, 23 Januari 2014

Sape pandai apa nama benda ni?



via Facebook http://ift.tt/1eI1upE

Dari takde keyakinan kepada mencapai kejayaan.

Sebelum ni aisyah rasa tak yakin boleh ke buat bisness secara online dari umah…Dalam fikiran ni macam2 persoalan timbul, ada ke org nak beli produk yg aisyah jual? Buat jualan dari umah tanpa jumpa org2 diluar sana..
Tapi alhamdulillah semakin hari semakin aisyah percaya rupanya mmg lagi mudah SOHO Biz secara online dari umah ini…memang zaman yang serba maju dan canggih ni kita mmg kena pantas mengejar ilmu internet pada yg pakar…kalau tidak mmg kita akan ketinggalan dlm bisness online ni..Bila ilmu yg kita perolehi terus kita apply dan mendapat respon tanpa ragu2 kita dh leh FOKUS pada matlamat kita…Tidak mustahil seorang suri rumah juga boleh berjaya menjadi usahawan internet.

 

via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1ehXkSt

\u003C3 Morning u all \u003C3



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1jrjrNp

Makan ubat terus tdo...dh lama x demam smlm baru kne...demam pun mcm x demam...mulut tetap membebel...nasib suhu bdn x pns sgt...dh besar minum ubt snang x pyh nk paksa2..semoga ank ibu cpt sembuh ye...



via Facebook http://ift.tt/1mKJ0sS

Please ambil berat tentang ini...Info penting yg anda semua perlu tahu. \u003C\u003CPENGUMUMAN PENTING TENTANG PRODUK SABUN KETIAK>> \u003C\u003CADA ORANG CAKAP SABUN KETIAK TIRUAN>> Baca, ==================================== Tipu jer sabun ketiak. Mandi tak ada buih langsung ==================================== Didalam bilik mandi dirumah. Zali: "Mira, sabun tak adalah, tolong ambikkan?" Mira pun bergegas ke kereta untuk mengambik sabun yang baru dibelinya dari Kak Sue tempohari. Dah berhari-hari ditinggalkan dalam kereta. Sabun yang asalnya berbentuk bujur telur dan menjadi leper cair oleh bahang panas matahari. Mira: "Ni sabun terbaik bang, ketiak abang tu memang patut guna sabun ni." Zali: "Kenapa leper jer ni?" Mira: "Abanglah tak keluarkan dari kereta. Parking kat panas cairlah dia." Zali: "Leper pun leperlah, yg penting buih-buih" Mira pun beredar. Zali menyambung urusan dia didalam bilik air.20 minit kemudian Zali pun keluar dari bilik air. Lalu bertanya pada Mira yang sedang melipat kain ditepi katil. Zali: "Mira kenapa sabun tu tak ada buih macam biasa. Selalu berbuih-buih." Mira: "Ya ker,takkan ler tinggal dalam kereta bila cair terus tak ada buih." Zali: "Betul buat per Abang tipu... Abang gosok sental. Langsung tak ada apa. Agaknya sabun tiruan kot?." Mira: "Takkanlah Kak Sue nak jual barang tiruan macam tu." Tiba giliran Mira untuk mandi. Mira gosokkan sabun baru itu ke badan. Betul cakap suaminya tak ada buih langsung. Sambil membelik-belik sabun tersebut baru Mira nampak salut plastik lutsinar sabun tak dibuka rupanya. Dah melekat dengan sabun bila cair. Patutlah tak ada buih. Mira pun buka salutnya dan buih wangi menjadi seperti biasa. Kesimpulannya. Jangan tinggalkan sabun ketiak Marrine Beauty Essence dalam kereta. Takut terlupa dikeluarkan. Pasti cair. Tapi jangan risau, walaupun cair masih boleh digunakan dan berkesan. Jangan lupa buka plastik nipis yang melekat disabun dulu.



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1g3270R

Selasa, 21 Januari 2014

Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak Murah & Berkesan


BERMINAT INGIN MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN ??? 

# MODAL KECIK 
 #UNTUNG BESAR RM500-RM5000 
# PRODUK HOT MARKET
 # SENTIASA ADA REPEAT ORDER 
# COACHING DARI MENTOR UNTUK ONLINE MARKETING 
# ILMU PRODUK,CARA UPDATE FB.BLOG,IG DAN PALING BEST CARA BUAT FANPAGE AKAN DIAJAR FREE NI ANTARA PRODUK HOT MARKET N TERLARIS ★★ MARINE ESSENCE BEAUTY BAR★★

 《《《LEBIH DI KENALI SBG SABUN KETIAK》》》 

TAK PERCAYA! Oh..ANDA PATUT PERCAYA! KEMARAU SABUN KETIAK BAKAL BERAKHIR SEBAB & STOK BERTINGKET TINGKET SEKARANG!! <3 <3 <3

Jom selesaikan masalah kulit anda dengan SABUN MARINE ESSENCE & SABUN KETIAK
 - ketiak hitam 
- ketiak basah / berpeluh 
- lebam celah peha 
- daki degil kat tengkuk/ pelipat 
- nipiskan jeragat 
- nipiskan parut jerawat 
- masalah ruam / gatal 
- kayap 
- kudis 
- panau 
- eczema
 - gatal 
- licinkan kulit
 - seri wajah 
- strethmark 
- tumit merekah
 - luka 
- tegangkan kulit
 - bagi badan wangi

 ◆untuk yang malas mandi anda patut cuba sabun ni : sms @ whatsapp [ NAMA ] jarak [LOKASI ] jarak [AGEN] sekarang ke 014-3389190

via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/KEVnaH

Isnin, 20 Januari 2014

Selepas ini kita mesti ENJOY!!!!Yeahhhh!!!



via Facebook http://ift.tt/1jrSZ3O

Syampu Marine Essence : Masalah Keguguran Rambut


Adakah anda mempunyai mslh sepert ini? Keadaan semakin teruk dan kritikal apabila rambut kepala semakin menepis... Masalah keguguran rambut yg amat melampau membuat diri malu nak berhadapan dgn orang sekeliling kerana masalah yang dihadapi .. tidak yakin pada diri.. Jom try syampu marine essence garam buluh . Just gunakannya sebotol membuatkan anda berpuas hati dan ingin terus menggunakannya .. Special gift dari aisyah bagi pembelian lebih dari sebotol.

via Facebook http://ift.tt/1iieyG5

Motivasi : Memaafkan Itu Lebih Baik Dari Membenci



Alhamdulillah banyak yg kita boleh pelajari dalam hidup melalui dugaan yg mendatang...Yang baik kita jadikan contoh dan x baik kita jadikan teladan buat diri kita...Selamat pagi Selasa semua..

Kadang-kadang kita terasa diri kita ini terlalu hebat dengan apa yang kita miliki sekarang tapi kita tidak sedar itu lah pinjaman dari Allah sementara waktu sahaja..

Biarlah orang ingin mengata, mengutuk kita dibelakang, jangan sesekali kita membalasnya kerana Allah tu Maha Adil, dia tahu mana yang benar dan mana yang salah...Kita hanya hamba sahaja tidak layak menghukum seseorang dan membenci orang..

Setiap yang terjadi itu lah yang mendewasakan diri kita, menjadikan kita seorang yang sabar, kuat dan tenang melaluinya dan menjadi seorang pemaaf..

via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/KuQ7XD

Ahad, 19 Januari 2014

Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak : Pengedar Diperlukan


Lutut siku leher celah kelangkang gelap? 

Marine Essence mampu mengubah segalanya. 200% berkesan kepuasan terjamin. Sudah ramai yg mencuba, pasti anda tidak menyesal. 

Whatssup/sms Aisyah "SAYA MAHU SABUN MARINE ESSENCE" ke nombor 014-3389190 

FUNGSI SABUN MARINE ESSENCE 
* mencerahkan ketiak
 * mencerahkan celah-celah badan kita yang gelap. 
* menghilangkan daki 
* menghilangkan kesan gelap pada leher, siku, lutut dan buku lali
 * menghilangkan gatal-gatal badan 
* mengurangkan kesan radang eczema 
* mengurangkan pigmentasi pada kulit muka dan badan 

PENGEDAR SELURUH NEGARA DICARI!!! Peluang anda menjadi pengedar Sabun Marine Essence bersama kami. 

Sabun Marine Essence dalam bentuk bar ,lebih harum ,lebih tahan lama sesuai untuk muka dan seluruh badan 100 % terbukti berkesan ! SMS / Whatsapp < nama><tempat> saya nak jadi pengedar ke 014-3389190 Komen dibawah!


via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/LEdvmy

Favourite aisyah dan ank.. #kegemaran#myson#mymother #family #happy



via Facebook http://ift.tt/1mh71on

Jumaat, 17 Januari 2014



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/KdlWEg

Motivasi : Azam 2014


Salah satu azam saya tahun 2014 ini adalah untuk sentiasa dalam keadaan happy and ceria. Because I believe that when I am happy and cheerful, perasaan itu akan tarik all the best and good things around me. Rezeki pun akan lebih mudah datang pada kita. So, takper, kalau orang sekeliling kita buat kita sedih, yang penting, kita kena sentiasa stay positive and happy... Insya Allah...❤️❤️❤️

via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/KoFsgp

BBplus Collagen.



via Facebook https://www.facebook.com/photo.php?fbid=682885558429103&set=a.283258481725148.82479.100001229951575&type=1

Bersyukur itu amat penting (。-_-。 )人( 。-_-。)



via Health & Beauty Secrets http://ift.tt/1j8hVx6

Khamis, 16 Januari 2014

Seminar DSM 2014


Alhamdulillah baru lah berkesempatan nak update blog ini...gambar ini semasa seminar hari ahad lepas..Seronok sangat tak terucapkan dengan kata-kata sebab dapat jumpa kawan-kawan seperjuangan di sana..Walaupun tengah pregnant 7 bulan tidak menghalang aisyah untuk mengejar impian aisyah...Alhamdulillah suami cukup-cukup memahami aisyah dan merestui apa yang aisyah lakukan ini..

Selalunya orang akan cakap ye lah aisyah memang lah boleh buat bisness ni sebab suami sokong..U all silap, suami aisyah pun pada mulanya tidak sokong aisyah dalam bisness ini...Apabila kami dapat surat dari company dengan trip ke Korea, baru lah suami memahami..dengan melihat income yang aisyah telah miliki...Alhamdulillah...Nak suami sokong kita mesti kita tunjukkan kesungguhan kita dulu dan buktikan dengan kejayaan insyaAllah hati yang keras pun akan jadi lembut.

Ini lah family yang kedua dalam hidup aisyah yang paling aisyah sayangi...Kenangan yang cukup-cukup indah apabila bersama-sama rakan TLC..Kalau jumpa itu memang rasa tak nak balik pun ada..Tidak lupa juga kepada CDM Azlan Deraman berkongsi visi 2014 yang cukup jelas pada kami semua..Bukan calang2 ilmu yg boleh kita perolehi dari seorg Jutawan yg terpapar di muka depan majalah "Personal Money". Alhamdulillah kerana aisyah memilih bisness yang berada di laluan yang betul bersama-sama mentor yang sentiasa mengingati kami tentang kejayaan dunia dan akhirat.

Berniaga Sunnah Rasulullah S.A.W

Kadang-kala, umat Islam takut untuk berniaga...dan malu untuk jadi kaya...Takut mungkin kerana takut lalai dengan duniawi dan malu pula mungkin malu kalau orang sekeliling kate kita sombong atau sebagainya...

Kenapa perlu takut atau malu?? Sedangkan berniaga itu salah satu sunnah...Rasulullah juga ialah ahli perniagaan yang hebat sehingga terkenal di zamannya hingga kini...malah sahabat-sahabat R...
asulullah juga ialah ahli perniagaan yang berjaya...

Perniagaan juga tujuannya untuk memperbesar, memperpanjang dan memperluaskan aktiviti syariat atau bertujuan ibadah dan peluang mendapat pahala yang banyak. Justeru itulah di dalam perniagaan, hendaklah sentiasa mencari keredhaan Allah Taala dengan niat yang betul serta perlaksanaan yang betul.

Antara manfaat menjadi orang Islam yang berniaga ialah:

1. Menegakkan syariat atau hukum Allah.
2. Dalam Perniagaan,kita akan dapat kawan yang ramai dan memanjangkan silaturrahim.
3. Mengajar kita bertolak ansur.
4. Kita boleh berkongsi faedah dan manfaat produk yang kita jual agar orang lain pun akan mendapat manfaat darinya..
5. Menjadikan kita orang yang sabar dalam segala cabaran.
6. Boleh melahirkan orang yang cerdik,pandai bertindak dan berfikir dan merancang dalam apa jua keadaan.
7. Melahirkan orang yang berakhlak tinggi dan berbudi pekerti.
8. Membudayakan ilmu kerana dalam perniagaan, peniaga akan sentiasa belajar ilmu perniagaan..
9. Memupuk sifat jujur dan amanah.
10. Memperbanyakkan berzakat dan bersedekah.
11. Melahirkan orang yang samahah (pemaaf )
12. Memenuhi keperluan umat Islam dan menyediakan barang-barang Islam.
13. Menghidupkan sunnah Rasulullah.

MasyaAllah, banyaknya manfaat apabila kita berniaga..

Apa kata tahun 2014 ini kita ubah persepsi kita...kita semua menjadi orang Islam yang kaya dan berjaya dalam bidang perniagaan dan terkenal bukan hanya di Malaysia malah seluruh dunia..

Perbezaan Sabun Marine Essence VS Sabun Biasa

"UJI KAJI SABUN MARINE @ SABUN KETIAK DENGAN SALAH SATU SABUN ANTI BAKTERIA DI PASARAN"

Hai u all...Aisyah nak berkongsi dengan u all satu uji kaji yang telah dilakukan dari salah satu Sabun Anti Bakteria di Pasaran VS Sabun Marine Essence ...
Beauty Bar @ Sabun Ketiak...

Sabun anti bakteria berbuih kehitaman manakala sabun marine essence @ sabun ketiak kekal macam biasa...
Yang jadi kehitaman itu kerana adanya kandungan bahan kimia yang tinggi & u all sendiri tahu kandungan sabun marine essence @ sabun ketiak adalah dari sumber bahan semula jadi..
 
That means, sabun biasa mengandungi campuran bahan kimia, bayangkan kalua kita gunakan sabun biasa hari-hari, bahan kimia tersebut menembusi kulit kita dan akan merosakkan/menghakis kulit.

Itu juga akan menyebabkan kulit menjadi gatal-gatal. Terutama kepada mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif, lagi lah nak kena jaga...bukan boleh guna produk sembarangan.

Dan garam buluh adalah bahan semulajadi yang terbukti mampu merawat pelbagai penyakit dan masalah tubuh badan.

Jadi dari gunakan sabun mandian biasa, jom tukar dgn Sabun marine essence (garam buluh) supaya kulit kita terus terjaga.
Jadi u all masih mahu teruskan dengan menggunakan sabun anti bakteria yang mempunyai bahan kimia yang tinggi atau sabun marine essence @ sabun ketiak yang terjamin dan dari sumber bahan semulajadi..? Mestilah u all nak guna dari sumber bahan semulajadi kan..?try lah Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak ini..InsyaAllah u all akan suka! Akan jatuh cinta sepanjang hidup! tak kan menyesal! malah repeat oder..hihihihi

Jadi jangan tunggu lagi untuk mendapatkan Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak dari Aisyah

cepat-cepat call @ whatsapp aisyah sebelum stock habis..sabun ini sekarang menjadi sabun tip top untuk seisi keluarga...

Dropship diperlukan dengan pendapat rm100 - rm1000 sebulan.
 
Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak : Mengatasi Masalah Kulit Kering

Kulit kering? Kulit gatal-gatal? Kulit mengelupas? Ruam-ruam dan bintikbintik merah naik? Tak perlu risau ... Sabun marine essence @ sabun ketiak kan ade produk terbukti berkesan dan memuaskan hati ramai pelanggan. Memang ramai tercari-cari. Dulu mungkin guna sabun mandian biasa, sekarang tak lagi . Dah serasi dengan Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak...jom cuba! Murah dan sangat berbaloi.

Ia diperkaya dengan garam buluh, ekstrak teh pu-er, teh hijau, liquorice, aloe vera, gliserin & vitamin E untuk melembapkan & mencerahkan kulit (info lanjut di bawah).

1) Garam Buluh - Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit. - Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

2) Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh) - Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan) - Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

3) Ekstrak
#Liquorice - Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam. - Mencerahkan pigmentasi kulit.

4) Minyak Tea Tree - Anti-bakteria, anti-kulat.

5) Vitamin E - Antioksidan, anti-penuaan. - Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan. Gliserin - Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

6) Aloe Vera - Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.


Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Ahad, 5 Januari 2014

Kelas TLC Pembuka Tirai Tahun 2014


Our 1st class on 2014!!!
Alhamdulillah pembukaan yang sangat baik apabila seorang demi seorang non stop update perkembangan positif life mereka setelah menggunakan sepenuhnya ilmu yang dikongsikan dan menyerap sebanyak mungkin aura dari Top Leader Circle.

Di sini lah perjuangan aisyah yang bermula dari bawah sehingga mencapai matlamat yang aisyah inginkan. Setiap insan ada impian mereka tersendiri. Bagaimana nak mulakan? Semuanya bergantung pada diri kita sendiri...Kita mahu bebas dari masalah kewangan, kita kena cari side income, tiada rezeki datang bergolek tanpa usaha.
Semoga tahun 2014 memberi lebih lagi kejayaan yang besar lagi dan memberi manfaat kepada orang lain.
Kalau anda ingin merasai keseronokkan dan kelebihan seperti aisyah, jangan segan untuk bertanya, benda baik macam ni memang aisyah akan kongsikan bersama anda supaya kita sama-sama mendapat manfaat seterusnya dapat membantu keluarga selain untuk diri kita sendiri.

Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat : Menurunkan Tekanan Darah Tinggi


Apakah itu tekanan darah tinggi? 

     Apabila anda dikatakan mendapat darah tinggi atau hipertensi, ia bermakna saluran darah anda menjadi sempit dan sesak menyebabkan jantung terpaksa mengepam lebih kuat untuk mengatasi kesempitan itu. Apabiila ini terjadi darah akan menekan lebih kuat ke dinding saluran darah untuk laluannya ke tisu badan. Lama-kelamaan, mendapan lemak akan tersangkut dan terkumpul pada dinding menyebabkan arteri menjadi keras. Proses ini dikenali sebagai aterosklerosis. Jantung sekarang terpaksa berkerja lebih kuat untuk menolak darah melalui arteri-arteri yang sempit dan keras ini. Oleh yang demikian, 
tekanan darah akan tercatat lebih tinggi atau bersamaan 140mm hg untuk tekanan sistolik dan lebih tinggi atau bersamaan 90mm Hg untuk tekanan diastolik, walaupun dalam masa rehat. Kadang-kala darah beku terjadi di celah-celah saluran arteri yang sempit ini menyebabkan berlakunya serangan jantung atau strok (angin ahmar). 

Punca-Punca Tekanan Darah Tinggi

1)Penyebab tekanan darah tinggi pelbagai. Ini termasuklah penyempitan arteri, isi padu darah yang lebih dari normal, atau denyutan jantung yang pantas atau lebih kuat dari sepatutnya.
Sebarang keadaan ini boleh menyebabkan peningkatan tekanan terhadap dinding arteri.
Tekanan darah tinggi mungkin juga disebabkan oleh masalah-masalah perubatan lain. Pada kebiasaannya, punca tidak diketahui. Biarpun tekanan darah tinggi tidak boleh disembuhkan namun, dalam kebanyakan kes, ia mampu dicegah dan dikawal.

2) Strok/otak: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama risiko strok. Tekanan darah yang amat tinggi boleh menyebabkan kebocoran pada salur darah yang lemah dan kemudiannya mengalir ke otak.
Ini boleh mengakibatkan strok. Sekiranya salah satu arteri kecil tersumbat oleh darah beku, strok boleh juga terjadi.

3) Gangguan penglihatan/mata: Tekanan darah tinggi lama-kelamaan boleh menyebabkan saluran darah di mata pecah atau berdarah. Penglihatan mungkin kabur atau terjejas dan boleh mengakibatkan buta.

4) Arteri/arteri: Semakin meningkat usia, arteri menjadi semakin keras terutama arteri di jantung, otak dan buah pinggang.
Tekanan darah yang tinggi dikaitkan sebagai punca arteri mengeras. Ini seterusnya menyebabkan jantung dan buah pinggang terpaksa bekerja lebih. 

5) Kerosakan buah pinggang/buah pinggang: Buah pinggang bertindak sebagai penapis yang menyingkirkan bahan-bahan kumuhan badan.
Tekanan darah tinggi lama-kelamaan boleh menyempitkan salur darah melalui penebalan dinding saluran darah pada buah pinggang.
Proses penapisan oleh buah pinggang terjejas di mana kurang bendalir ditapis, seterusnya menyebabkan bahan kumuhan terkumpul di dalam darah.
Buah pinggang mungkin gagal sepenuhnya. Apabila ini berlaku, rawatan perubatan sama ada dialisis atau pemindahan buah pinggang mungkin diperlukan.

6) Serangan jantung/jantung: Tekanan darah tinggi adalah faktor utama risiko serangan jantung.
Arteri berperanan membawa darah beroksigen ke otot jantung. Sekiranya jantung tidak mendapat cukup oksigen, sakit dada atau lebih dikenali sebagai angina boleh berlaku.
Jika aliran udara tersekat, serangan jantung terjadi.
Kegagalan jantung kongestif
Tekanan darah tinggi adalah faktor utama kegagalan jantung kongestif. Ia adalah masalah serius di mana jantung gagal mengepam darah yang secukupnya bagi keperluan tubuh badan.


Ramai tidak percaya kepada keistimewaan Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat. Namun semakin hari semakin ramai carian GOOGLE tentang Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat. Apa kelebihan Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat sampai boleh menurunkan Tekanan Darah Tinggi.



Tekanan Darah Tinggi berlaku banyak sebab utama, tetapi secara teknikalnya apabila darah memekat atau pembuluh darah semakin sempit ini menyebabkan ANDA akan mengalami tekanan yang lebih. Denyutan Jantung semakin kuat kerana terpaksa berkerja mengepam darah ke seluruh badan untuk menghantar oksigen dan apa jenis keperluan ke seluruh badan anda.

Tekanan Darah Tinggi menyebabkan akan berlaku kegagalan penghantaran oksigen dengan cepat dan simpton-simptom ialah kebas, lenguh anggota, sakit tengkuk dan ada juga yang jadi pening-pening kepala. Ramai yang tidak berani check kesihatan sebab takut doktor membebel sedangkan rundingan itu sangat penting demi kesihatan dan masa depan ANDA.

Nasihat dari pakar kesihatan ialah PERGI CHECK KESIHATAN ANDA di hospital atau klinik berdekatan. Jangan sampai badan kena strok atau pembuluh darah pecah di kepala baru anda mahu bertindak berjumpa doktor. Biasanya doktor akan bagi ubat-ubatan bagi menangani masalah Tekanan Darah Tinggi seperti ubat cair darah.


KEBAIKAN BIO VELOCITY SLEEP MATE

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


CARA PENGGUNAAN DAN PENJAGAAN BVSM

Bio Velocity Sleep Mate didatangkan dalam saiz 'queen'. Cuma rentangkan di atas tilam dan selitkan empat tali elastik di setiap penjuru tilam. Ia boleh juga digunakan sebagai selimut.

BVSM boleh dicuci setahun sekali. Gunakan cecair pencuci berorganik seperti pencuci PB Wash. Dicadangkan hanya cuci pada bahagian yang terkena kotoran sahaja dan dijemur dibawah cahaya matahari pagi.

 

ANDA PERLU AMBIL UBAT DOKTOR? Tidak perlu sebenarnya.

Hanya dalam TIDUR di atas
Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat tekanan DARAH TINGGI anda akan TURUN.


Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Testimoni Premium Beautiful : 3 Bulan Turun 15kg

Wahhh sungguh tidak percaya kan melihat testimonial Premium Beautiful ini!!!

Kalau tengok gambar yangg pertama itu, rasa geram sangat kan, tembam dan cuby betul cik adik kita ini ... nampak kecomelannya di situ.

Itu baru pakai korset Premium Beautiful tiga hari, berat dah turun 1 kg katanya. Kemudian dia cuba teruskan sehingga bulan ketiga. Orang kalau nak kurus mesti akan berusaha hingga tercapai apa yang mereka inginkan, begitu juga dengan cik adik comel kita ini.

Wahhh!!! Ambil timbang berat, macam tak percaya turun berat badan sebanyak 15 kg dan berat menjadi 89 kg dari berat asal 105 kg. Berbelanja untuk kesihatan diri sendiri sekali ini dalam seumur hidup...Tak sampai pun 3k.

Serius nampak lagi comel sebenarnya apabila dah ada shape pada badan dan semakin hari, semakin boleh menggayakan semua jenis baju tak perlu risau-risau dah nak cari saiz XXXXL di kedai-kedai tertentu. Sekarang dah boleh masuk kedai mana-mana sahaja.

Bestnya lah kan perkara yang dah lama diidam-idamkan tercapai berat badan dah turun, dapat pula shape yang menarik bonus pada diri sendiri pula kesihatan dalaman terjamin dgn sistem 

Far InfraRed Rays (FIR) yang ada pada Premium Beautiful ini.


Rugi sesangat pada yang tidak memakai Premium Beautiful ini lagi. Sememangnya Premium Beautiful ini akan bertahan selama-lamanya, lifetime warranty. Sangat-sangat puas hati pelaburan sekali untuk seumur hidup. Kan berbaloi namanya.

Tidak perlu nak senaman, diet, operation, suntik sana sini hanya pakai, dapatlah apa yang kita nak.

Bagi sesiapa nak test fitting percuma cepat-cepat call atau sms aisyah. Dapat Premium Beautiful ini selagi rebate masih ada.

Aisyah Zazuri 
012-6529206
014-3389190

Premium Beautiful : Kesan Far InfraRed Rays (FIR) Terhadap Rahim & Vagina

Salam semua...

Hari ini aisyah nak share  tentang bagaimana Premium Beautiful berkesan terhadap rahim dan vagina melalui FIR..Sebelum itu aisyah nak share tentang masalah rahim yang telah rosak.

Gambar di atas adalah gambar rahim wanita yang telah dibelah oleh doktor. Ianya berbau sangat busuk disebabkan oleh bahagian yang berwarna kuning itu. Setiap kali pendarahan haid berlaku , tisu ini akan tumbuh dan berdarah. Tisu ini selalu terdapat :

1) Ovari
2) Belakang rahim
3) Dinding rahim atau otot rahim
4) Saluran fallopian
5) Parut pembedahan selepas melahirkan anak
6) Pundi kencing

Apa itu Endometriosis?

Merupakan satu penyakit luar biasa yang kerap dihadapi oleh kaum wanita. Antara masalah yang ditumbulkan oleh penyakit ini ialah senggugut dan kesakitan, kemandulan dan keguguran yang mungkin berlaku berulang-ulang kali. Secara tidak langsung boleh berlaku pelbagai jenis masalah seperti pendarahan, gangguan kencing, kesakitan dan lain-lain.

Tanda-tanda Endometriosis :

1) Senggugut atau sakit pada bawah perut dan pinggang
2) Berlaku sebelum datang haid dan berbentuk kesakitan yang amat kuat pada bahagian pelvic dan juga ke bahagian pinggang
3) Ketidaksuburan dan kemandulan
4) Sakit ketika melakukan hubungan kelamin
5) Ketumbuhan.

Bagaimana Kesan Far InfraRed Rays (FIR) Terhadap Rahim & Vagina?

1) Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal
2) Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim
3) Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur
4) Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan
5) Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
6) Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi
7) Menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami.

Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190