multilevel menu

Rabu, 31 Disember 2014

Good Bye 2014 Welcome 2015

Alhamdulillah, syukur...
2014 has been a great year for Top Leaders Circle.
Too many events in just a year.
And we have wrapped our year with lots of good news.
Insya Allah, more good news, greater thngs in 2015.

Lots of things to be leraning.
As my friend in this business has always said, "Tiada waktu yang tepat untuk bermula. Kalau kita terus menunggu, kita akan menunggu untuk selama-lamanya."
I've started with someone yang zero background business, and Alhamdulillah, Allah lorongkan hati ini untuk buat business ini.
Alhamdulillah, syukur...

Jumaat, 26 Disember 2014

Cara Mengatasi Masalah Kegemukan

Ada beberapa faktor yang mempengaruhi. Antaranya :


Makan melebihi keperluan Tubuh


Tidak mengambil pemakanan yang sihat antara punca berat badan bertambah. Ingin mendapatkan berat badan yang ideal, harus menghindari makanan yang mempunyai kandungan lemak yang tinggi,bersantan dan berminyak.

Kurang Menggunakan Tenaga

Setiap pekerjaan atau aktiviti yang dilakukan setiap hari akan mempengaruhi gaya hidup seseorang. Proses pembakaran kalori terganggu jika kurang melakukan aktiviti fizikal. Lazimnya kandungan kalori yang berlebihan yang tidak diimbangi dengan aktiviti fizikal akan menyebabkan tubuh menjadi berisi dan gemuk.

Faktor Keturunan

Faktor keturunan juga mempengaruhi rupa bentuk badan seseorang. Negara Amerika Syarikat ada membuat penyelidikan bagi membuktikan bahawa anak-anak dari keturunan ibu bapa yang bertubuh normal mempunyai 10% peluang menjadi gemuk.Peluang itu akan bertambah menjadi 40-50% jika salah seorang daripada ibu bapa mengalami masalah berat badan, dan akan meningkat menjadi 70-80% jika kedua-duanya menghidap obesiti.

Metabolisme yang rendah

Kadar metabolisme yang rendah boleh mengakibatkan tenaga yang masuk ke dalam tubuh lambat menjadi glikogen menyebabkan menjadi lemak. Kebanyakkan yang mengalami masalah obesiti berpunca daripada metabolisme yang rendah kerana mereka tidak bersenam atau mengamalkan diet yang seimbang. Peratus untuk mereka mengalami masalah obesiti sungguh tinggi.


Pengalaman cik adik manis kita ini yang mengalami masalah kegemukkan ketika dulu. Jom kita baca perasaan cik adik ni apabila mendapat berat badan yang semakin susut dari sebelum ni.
 
 
"Teringat zaman baju oren tu... Masa time tu, kalaua amik pic rasa cam habis cantik da.. tapi, bila tengok pic.. Fuhh... Terkejut, rasa tak percaya badan sendiri segemuk tu... Haha tu duk fikir, "Aku tak bole da kurus ni..."  Faham-faham je la... Duk umah famili, makanan sedap-sedap... macam mana nak kurus...?? Makin lama makin mengembang je badan... Exercise malas, takot sakit badan je. Memang ada kawal makan... Tak makan nasi or tak makan malam... Tapi, tak ada effect pun... Kalau buat pun sebulan aje... Macam mana nak buat? Balik keja da penat... Tak sempat nak exercise... Or kalau makan... lepas makan terus tido.
Alhamdulillah... Sekarang makin hari.. Makin rasa susutnya... Pakai baju lama-lama pun da bole... Makan still makan je pe yang nak... Tak risau da... kalau nak exercise pun da tak risau sakit badan... I seronok...Alhamdulillah..."
 
So bagi mereka yang mengalami kegemukan ni lah cara mengatasinya yang cukup mudah, jimat masa dan tenaga dengan hanya perlu sarung je. Tak perlu risau tentang kalori makanan kerana PREMIUM BEAUTIFUL ni pakai 60 minit boleh bakar 900 kalori tau..Berbaloi kan..

 
Aisyah Zazuri

014-3389190



Selasa, 23 Disember 2014

Pengalaman Pengguna Tegar Premium Beautiful

Ramai tanya best ke pakai Premium Beautiful? Senang tak nak buat solat? Nak tahu tak pengalaman pengguna tegar Premium Beautiful apa yang mereka rasa dari segi kesihatan dan kecantikan..Untung sangat-sangat apabila dah memakai dan merasa sendiri kebaikan pada diri kita.
 
"Dulu berat badan saya 80kg, hari-hari pakai Premium Beautiful sekarang berat badan saya 60kg...
Kalau pakai korset Premium Beautiful ni pun modal tak sampai RM4,000 dan boleh pakai bertahun-tahun sampai cucu cicit.."

"Asalnye pakai ade penyakit fabroid lepas operate terus pakai Premium Beautiful alhamdulillah lepas pakai Premium Beautiful kesihatan saya ni beransur pulih pakej pulak dengan body yang cantik terletak buat abang makin syggg .. heeheee "
 
 
''Saya ni susah nak kurus diet pun tak jadi. Exercise pun tak jadi... Tak makan pun gemuk... Tak makan malam pun gemuk... ''
 
Ayah cakap... '' Ko ni makin gemuk je, tak makan pun gemuk... Baik makan je...''
 
Badan dari 55kg naik 60kg pastu naik 70kg... Fuhh... Tak leh jadi ni...!!
 
Sekarang pakai Premium Beautiful dah turun dari 75kg ke 65kg...
 
Tanpa diet...
Tanpa senaman...
Tanpa skipping...
 
Fuhh... dasyatkan.."
 
 
Wow!!! Ingatkan anak dara rupanya mak dara..
anak sulung dah 18tahun...perggghhh!!!
Dulu 64kg.. 6 bulan after pakai Premium Beautiful now dah 54kg..
Pakai 
 Premium Beautiful sambil excercise, sambil threadmill..
Premium Beautiful bukan magic corset.. tapi pelengkap untuk dapatkan bentuk badan idaman..Premium Beautiful will slow your nafsu makan
 
"Gemuk orang mengata kalau kurus sangat pun mengata "macam tiang elektrik" tak ada shape badan langsung..kena tiup angin pun terus tumbang.."

So u all jangan fikir orang kurus dah tak perlu pakai Premium Beautiful tapi wajib untuk dapat berat badan yang ideal macam kak Zaza kita ni..

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Ahad, 21 Disember 2014

Shopping di Zawara Johor Bahru

Semalam niat asal nak sekadar ingin meneman Suhada Zainudin shopping je..Dah asyik cakap nak pergi zawara 10kali asyik tak jadi je..hihihi..Tapi bila dah sampai butik Zawara tu Ya Allah cantik-cantik gilerrrr dress nya..:-)

Asalnya just nak beli tudungnya sebab tengah sale..Dari harga RM49.00 jadi 3 helai RM99.00 then boleh campur dengan macam-macam design tudung pula tu..Rasanya dari nak teman Suhada terus terbeli tudung Zawara ini..Aisyah suka shopping kat sini sebab staff di sini semua sungguh peramah..See siap tunjukkan tutorial tudung Zawara lagi tuuuu...best kan..

Bagi warga Johor Bahru yang rasa ingin melihat dress dan tudung Zawara yang memukau jiwa u all bolehlah lawati instagram #zawarajohorbahru di situ anda boleh lihat macam-macam dress yang terbaru dan sale yang sedang diadakan, nombor telefon dan alamat semua ada tertera di situ..Bagi mereke yang ingin membeli secara online boleh layari laman web ni http://www.zawara.com/new_arrival.php 

 Selamat bershopping semua ;-)


Selasa, 16 Disember 2014

Masalah Perut Buncit

Ramai wanita di luar sana pasti mengalami masalah perut buncit..tak kisah dari anak dara atau yang sudah berkahwin..Tak akan lah kita nak biarkan ini masalah berterusan sehingga pasangan mula beralih arah baru kita nak iktihar atasinya...masa tu dah terlambat..

Ini testimoni hot!!! Baru zumba dua kali dah beratus kalori hilang?? Itu hakikat yang perlu terima apabila zumba bersama Premium Beautiful...60minit zumba bakar 300 kalori je..tapi pakai Premium Beautiful 60minit boleh bakar 900 kalori tuuuu...
Sebab itu aisyah tak risau bab makan, bab kandungan kalori dalam makanan, sebab aisyah tahu senaman bersama Premium Beautiful selama 60 minit boleh membakar 1200 kalori dalam badan kita 

Siapa cakap pakai Premium Beautiful tidak boleh atasi masalah perut buncit..???Premium Beautiful bukan sekadar boleh menjadikan perut buncit menjadi flat dan yang penting bagus untuk orang yang malas nak berdiet dan masalah perut buncit memang wajib pakai Premium Beautiful sebab u all sendiri akan rasa badan slim dan perut sentiasa flat walaupun makan 2 pinggan nasi.

Aisyah Zazuri 
014-338 9190


Jumaat, 12 Disember 2014

Pengedar Sabun Marine Essence Johor Bahru Diperlukan


Lagi testimoni baby ekzema!!!
Alhamdulilah tiada lagi dalam masa 10 hari ekzema selepas menggunakan sabun hijau marine essence..
Kulit baby kembali gebu dan halus...tiada lagi merah-merah serta gatal-gatal akibat ekzema..


Menurut kedua ibu pada bayi ni, dah mencuba pelbagai ubat sakit kulit serta berjumpa doctor pakar kulit tapi masih tidak Nampak kurang pada bayinya sehingga mereka mencuba Sabun Marine Essence ni pada bayinya.

Anak anda alami masalah ekzema yang teruk!!

Kini sabun hijau marine essence boleh membantu.


Alhamdulillah dalam masa 10hari kesan-kesan eczema beransur pulih dan bayi tersebut mampu tersenyum kembali.


Buat mereka yang ingin merasai khasiat sabun garam buluh ni boleh cepat-cepat hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut . Atau, anda berminat menjadi pengedar dengan pendapatan dari RM200 hingga RM7000 sebulan.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Isnin, 8 Disember 2014

Keistimewaan Pengedar Sabun Marine Essence



Keistimewaan Pengedar Sabun Marine Essence.

·      Income sampingan dari RM200 hingga RM7500 sebulan
·         Menikmati harga ahli serta UNTUNG RUNCIT yang berbaloi setiap 1 unit
·         Komisen dari 3% hingga ke 41%
·         Sales kit
·         Kad pengedar yang sah
·         Trip melancong 5 star treatment (tiga kali setahun)
·         Pakej umrah
·         Tabung kereta percuma
·         Majlis anugerah besar-besaran setiap tangga kejayaan
·         Free Traning (Kelas disediakan tiga kali seminggu)
·         Free Coaching (Anda akan diguide sehingga mencapai impian dan matlamat)


Sekiranya anda berminat untuk buat side income dengan sabun marine essence ni boleh cepat-cepat hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut . Sebab dengan sekali modal je, anda berpelung untuk menjana pendapatan dari RM200 hingga RM7000 sebulan.

Pengedar terbesar Sabun Marine Essence Malaysia.

Aisyah Zazuri
014-3389190



·       


Ahad, 7 Disember 2014

Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak

Testimoni ketiak semakin cerah dan badan berbau wangi dan segar semenjak gunakan Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak.

Pengedar sekitar Johor Bahru dan Singapura diperlukan. Sekiranya anda pernah menggunakan Sabun Marine Essence, dan berminat untuk menjana income sekurang-kurangnya RM1000 sebulan, boleh hubungi Aisyah untuk maklumat lanjut mengenai cara-cara menjana income menerusi online.

Latihan dan tunjuk ajar disediakan PERCUMA!
Pengedar terbesar Sabun Marine Essence Malaysia.

Aisyah Zazuri

014-338 9190

Kenduri Potong Jambul Anak Buah


Baru dapat update gambar kenduri Potong Jambul anak buah Aisyah last week..hihihi..Memang teruja sebab ini anak buah perempuan yang pertama..Maklumlah keturunan banyak lelaki so bila dapat anak buah prempuan memang geramlah..Lagi-lagi mak ngah ni geram tengok baju baby girl yang cantik-cantik kat kedai..

 Inilah dua orang putera Aisyah, pantang nampak ibunya duduk mesti kan berkepit. Kalau tak abang mesti si adik.
 Kalau duduk bersama dua beradik ni macam ni lah aktivitinya, si abang asyik nak main telinga si adik jee..Yang si adik pula asyik menadah je lah telinganya..Apa abang buat mesti dia akan ketawa dan diam...Adik sayang abang katanya.
 Wahhhh!!!! Ke main suka si adik ni kalau duduk dalam buaian kenduri potong jambul Umairah ye..Macam majlis dia pula suka betul anak ibu ye..:-)
 Macam biasa lah si abang ni kes jeles tengok si adik dapat naik buaian kenduri potong jambul Umairah, dia pun nak rasa juga jadi baby tua..abang..abang..
 Inilah insan yang paling Aisyah sayang dalam hidup Aisyah...Dialah kawan Aisyah luahkan perasaan, Dialah ibu yang melahirkan Aisyah di dunia ni..Tanpa beliau Aisyah tak akan ada di dunia ni..Sayang ibu sampai hujung nyawa Aisyah! Muaahhhh!!!Cun kan??Mestilah cun like mother like son...hihihi (perasan pula den)
 Ambil aura nak dapatkan baby girl..hihihi..Mana tahu yang ketiga ada puteri pula kan..Doakan Aisyah ye..
 Rasa macam tak lengkap blog ni kalau tak ada gambar selfie sendiri kan..hihi..Bila dah sentiasa pakai PB ini rasa macam best je kalau jadi model kan..hahaha..
Ibu saya ini teringin nak baby girl dah saya jadi mangsanya...huhuhu..

Ahad, 23 November 2014

Jalan-Jalan Cari Makan

Cerita last week, macam biasa hujung minggu mesti bawa jalan dua putera aisyah ni makan angin..kali ini mesti pergi tempat makan kegemaran putera sulung Syahimie, si abang ni memang suka makan pizza. Selalu makan kat Pizza Hut tapi kali ni nak rasa Domino's Pizza pula...hihi..kita tukar selera sikit.



 Nampak tak tangan orang yang tak sabar nak makan itu..hihi
Ini salah satu kegemaran kek anak-anak aisyah suka..coklat memang menjadi pilihan mereka macam ibunya juga..itu nama ibu borek anak rintik..hihihi..

 Betul-betul lapar ke apa abang ni..ibu tahu lah kegemaran awak..
Muka penuh perasaan menikmati kesedapan Domino's Pizza lah tu..hihihhi..
Mana boleh asyik tengok abang je makan, saya pun nak juga..
Comotnya saya makan kek coklat, sedap sangat sampai habis saya makan..nanti ibu bawa saya makan kat sini lagi ye..hahaha

Rabu, 19 November 2014

Testimoni Premium Beautiful : Slim 20hari Semasa Pantang



Wanita mana yang tak sanggup melihat diri sendiri depan cermin gemuk kan...Kalau aisyah pun memang tak sanggup lagi-lagi dah ada anak..Ini testimoni terbru dan masih hot lagi, sis ni first time berpantang bersama Premium Beautiful so memang excited lah nak tahu kesan Premium Beautiful menurunkan berat badan berkilo-kilo semasa dalam pantang. Nak tahu apa yang perasaan sis berpantang dengan Premium Beautiful jom baca luahan ikhlas dari hati sis ni.



"Even dalam pantang haruslah nak badan sihat dan cantik kan.. sebelum bersalin lagi yana dah niat nak berpantang dengan Premium Beautiful.. alhamdulillah niat tercapai.. masa memula pakai Premium Beautiful badan rasa hangat jer.. badan rasa selesa dan segar walaupun masa tu belum start mengurut lg..


Nampak bezakan antara hari ke 3 dengan hari ke 20..pinggang da shaping da..punggung in the making..hehehe..

Cara nak dapatkan bentuk badan ideal ni senang jer sarungkan PB selama 8 jam setiap hari or lebih pun takpe..cam yana 24 hours dgn pb jer..

Pada ibu-ibu nak bersalin tu dapatkan Premium Beautiful korang 1 set sebab Premium Beautiful ni memudahkan pergerakan dan menjamin keselesaan sewaktu berpantang.." 


Bagi aisyah pelaburan sekali dalam seumur hidup
 untuk kita tampil SIHAT dan CANTIK apa 
salahnya...kalau kita mampu beli gajet yg hampir RM2+++ why not kita nak berkira untuk beli Premium Beautiful sedangkan ia lagi penting untuk menjaga kesihatan dalaman dan luaran kita..Peace!


Aisyah Zazuri
014- 338 9190

Jumaat, 14 November 2014

My Mentor My Inpirasi : CDM Azlan Deraman & CDM Siti Rohana






"psikologi - impian akan terkabur bila jumpa halangan.... kalu rasa terkabur cepat-cepat kita polish dan sentiasa kena polish.." -CDM Abg Lan
"Jadi seorang pemimpin yang lengkap zahir dan batin...Jangan zahir nampak lengkap tapi batin kita kosong...Keyakinan kita pada Allah kurang..sedangkan kita tahu rezeki kita dari Allah..kite tinggalkan tugas kita pada Allah..and kejayaan pun susah nak datang pada kite...so jom jadi usahawan yang lengkap zahir dan batin, kaya dan berjaya dunia akhirat..." - CDM Kak ANa
Teringat lagi kata-kata, CDM Hajah Siti Rohana " Gaji orang makan gaji ni, memang cukup-cukup untuk makan je.." Mendalam kata-kata CDM Kak Ana ni, tapi bila difikirkan memang betul pun...
CDM Kak Ana juga menerangkan beberapa cara untuk bersyukur sebagai usahawan networking:
1. Banyak bersedekah dari hasil keuntungan perniagaan.
2. Redho dengan jodoh pertemuan kita dengan pemimpin dan mentor dalam business.
3. Jangan membandingkan antara pemimpin kita dengan pemimpin orang lain sehingga hati kita tak bulat kepada pemimpin kita yang sedia ada.
4. Sentiasa berusaha untuk mencukupkan duit simpanan ke Tanah Suci sesegera mungkin.
5. Sentiasa berusaha untuk membantu rakan niaga untuk terus maju kehadapan melalui beri semangat dan tunjuk ajar.
Subhanallah! Ilmu ini dapat memberi manfaat buat kita semua utk jangka masa panjang!.
=====================================
Sifu CDM SITI ROHANA dan CDM AZLAN adalah satu gandingan mantap yang kami kira adalah anugerah Tuhan yang tidak ternilai kepada kami semua.
Inilah sifu sejati...bukan dunia sahaja yang dikejar...sebaliknya tanggungjawab sebagai hamba di muka bumi ini juga sebagai LEADER HEBAT, kekuatan network & kepimpinan.
Cover majalah terkemuka PERSONAL MONEY dimana mereka berkongsi rahsia kejayaannya dengan topic "HOW TO MAKE A MILLION & PRESERVE IT!", Do the right things, and do them at once, who do not only became millionaires, they bred millionaires" Very2 impressive!.
Kejayaan yang dibina bersama kumpulan adalah tonggak pencapaian cemerlang bagi pasangan CDM ini. Kejayaan yang mereka kecapi membuatkan mereka tidak pernah menyesal meninggalkan kerjaya yang selesa dan terjamin tidak lama dahulu. Menceritakan pengalaman menyertai HaiO, cdm Siti Rohana berkata, kira-kira 10 tahun lalu, beliau hanya guru Sejarah di sebuah sekolah di Rawang.
WHY NOT SHOULD WE TAKE THIS OPPORTUNITY?

Konsep MLM






Ada org dtg jumpa saya "Aisyah, upline tak tolong la".. kali ke-2 mengadu lagi "upline i masih xtolong la" kali ke-3 sama juga ayatnya "upline masih tak tolong " oklah ..saya cakap dgn dia...

Mana yg lebih penting...duit ke upline....?" dia senyap.. saya tanya sekali lagi mana yg lebih penting DUIT ke upline...? " last-last dia jawab slow je ...."duit".. kalau dia cakap duit yang penting kenapa sibuk-sibuk pasal upline dia ..dalam bonus u akaun u ada nama upline u tak...? Tengok duit semua akaun dia.. then.. kenapa sibuk-sibuk tanya pasal upline tolong ke tak..? Kenapa bila dia gagal kenapa nak salahkan upline..IF U R BIZ MAN, Kita kene faham ini bisness kita..You have to grow your self, kita kena ambil ilmu, belajar & pikul tanggungjawab, makin cepat kita ambil tanggungjawab, total empayar perniagan kita semakin besar, semakin grow success, pada saya orang tak join tak apala asal kita bercakap saja depan orang, buat yang terbaik.. bila kita bercakap dari hati sepenuhnya bersungguh-sungguh "we r breaking our personal best " MEMECAHKAN REKOD PERIBADI SENDIRI...practise to perfect...practise to perfect...practise to perfect...(latih tubi)

Lagi cepat kita ambil tanggungjawab semakin besar semakin laju bisness ni, a matter orang masuk atau tak je..

Upline saya sendiri pun saya tak nak dia bentangkan untuk saya, malu saya kalau dia bentang plan.. saya nak pandai cepat,, saya nak indipendent cepat-cepat, lagilah cakap kat depan seminar besar-besaran semua..saya faham sedalam-dalamnya ini bisness saya saya ambil sendiri tanggungjawab, sayalah imam, sayalah bilal, sayalah tok siak, sayalah bentang tikar, orang ada kat masjid ke tak ada orang ke saya tetap teruskan sembahyang sebab sembahyang itu PERLU bukan suka suka.. 

Siapa buat dia dapat. Ini bukan system pyramid. Income u boleh BOLEH POTONG siapa-siapa pun dalam perniagaan ini jika kena masa, usaha keras & rezekinya. Siapa yang kerja keras dia akan dapat hasilnya. ALLAH MAHA ADIL. MAHA ADIL yea bukan sekadar adil je ia adalah MAHAAAAAAAAA.. SUbhanallah ~

Selasa, 11 November 2014

Bisness Yang Mudah Dapat Modal





Memang bercita-cita jugak nak buat biz conventional
you know, buka restoran ke, kedai ke, buat service wedding planning ke
yang tak berapa besar lahh, sederhana pun cukup kan pernah 

fikir jugak - banyak tu modal nak buat bisness macam ni , kurang-kurang kena juga ada RM100,000 untuk setup and working capital- tapi tak ape, banyak kot bank yang bagi pinjaman if u betul-betul serius
buatlah proposal, market research , income and expenditure forecast semua
oklah, yang tu we can manage

habis tu siapa nak manage? Nak gajikan orang? Hmmm dah kata kita yang nak bisness, mestilah kita yang uruskan
I banyak jugak tanya orang bisness yang lain….memang kalo buat bisness, kita kena hands on, tak boleh biar orang lain yang run - untuk dapat untung!
Nak berhenti kerja mesti nak kena ada jugaklah simpanan contingency dalam expenses for at least 3 - 6 months
errrkkk
takde kotttt

dah fikirkan benda ni since I kerja auditor since last 6 years lagi…pendam, pendam pastu tak buat jugak hahaha
last-last tu yang bila peluang bisness Premium Beautiful ni muncul, I thought, grab jelah - it gives me time flexibility, and sementara nak dapat time freedom

I boleh kumpul contingency fund dari bonus bisness dulu. Kedai online buka je 24 jam, and kita boleh set jumpa customers ikut masa kita
Biz knowledge pun provided, for free plak tu. Kalo ada masalah biz, sentiasa ada mentor yang dah lalui apa yang kita hadapi boleh tolong selesaikan.

Sales value tinggi, demand tinggi and tak turun sebab reputation dah ada
fikir-fikir balik, nak dapat jumlah sales untuk 1 set PB Corset, aku kena jual 500 bungkus nasi ayam
or 50 helai tudung.
I deal with 1 customer instead of berpuluh and ratus customer, which I do not have the capacity and energy to entertain.

I save so much time in this bisness, because I need something that I can still manage whilst working a fulltime job.
and definitely , I need the extra Income pun - no doubt about that!


Aisyah Zazuri
014-338 9190

Khamis, 6 November 2014

Biar Badan Kecil Tapi Hati Mesti Besar




Now he's bigger than me
Taller than me
And he's older than me
And stronger than me
And his arms a little bit longer than me

Di waktu2 halangan2 besar di hadapan anda ini,
yg tinggal hanya "hati"

Hati kene besar
Hati kene anggap diri besar dari badan dia
Hati kene anggap diri kuat daripada dia
Hati kene anggap diri lebih tua dari dia

Hati kena berjiwa besar,
Hati tumuhaatnya jauh dan besar,
Hati tak boleh malas dan culas,
Hati tiada masa untuk diwenang-wenangkan,
Hati kena kuat bekerja,
Hati mesti berlapang dada,
Hati tiada masa nak berkecil hati,
Hati kena kuatkan saff perjuangan,
Hati kena kikis karat jahiliyyah,
Hati tak boleh cepat mengalah!

[Hati Kena Besar Bohhh!!!!]

Rabu, 29 Oktober 2014

Premium Beautiful Bonus Besar



Fenomena Premium Beautiful melanda lagi.
Selalu orang bagitahu I, susah nak jual Premium Beautiful sebab harga yang sangat exclusive.
In Top Leaders Circle, memang takder issue susah nak jual corset Premium Beautiful sebab demand sentiasa ada.
We all takder issue longgokan stok, malah sentiasa tak cukup set Premium Beautiful di tangan we all.
Why we  doing this business?
Simple.
Sebab untung runcit yang tinggi.
Sebab bonus yang besar.
Sebab product senang nak jual.
Sebab market demand yang tinggi.
Sebab dapat pergi melancong ke luar negara secara percuma, dengan package VVIP dan 5-star.
Sebab boleh drive kereta impian secara percuma.
Sebab boleh buat saving.
Fuhhhhh~~~
Kalau nak list down tue banyak lagi tue. Belum lagi termasuk dengan free personal coaching, free training bagai.
Bayangkan, ada 10 corsets Premium Beautiful kat tangan, terus ada orang book. Fuhhhh~~~~
Anyone wish to become a part of Top Leaders Circle, do contact me at: 014-3389190 (Aisyah)

Sabtu, 25 Oktober 2014

Business Online Bersama TLC



Inilah soalan-soalan yang selalu sabotaj diri kita sendiri dan pencuri impian.

-saya tak pandai berniaga
-saya tak minat langsung berniaga!
-saya takutlah risiko berniaga
-saya takut tak dapat jual
-saya takut tak ada orang nak beli.

-saya tak ada kawan
-saya tak pandai online-online ni
-saya buta IT
-saya tak pandai cakap
-saya tak pandai promot
-saya tak ada modal
-saya minat,tapi family mak ayah adik-beradik tak bagi buat bisness
-saya minat,tapi terlalu busy untuk berniaga!tak ada masa!
-saya surirumah,tak ada transport
-saya dah pernah buat,tapi gagal!
-bisness ni bisness TIPU!saya takut!


Tapi,SAYA NAK KAYA DAN BERJAYA!
Tapi,INCOME BULANAN SAYA NEGATIVE SETIAP BULAN!
Tapi,SAYA TAK ADA SAVINGS!
Tapi,NAK BAYAR INSURANS KESIHATAN ANAK-ANAK PUN SAYA TAK MAMPU!
Tapi,HARGA MINYAK TETAP AKAN NAIK!HARGA BARANG TETAP AKAN NAIK!
Tapi,SAYA NAK JADI BOSS KAT TEMPAT KERJA SAYA,LAGI 20 TAHUN BARU DAPAT!
Kita semua sama sahaja!kami juga mula berniaga dalam takut-takut dalam was-was juga dalam macam-macam difikirnya! Macam-macam halangan! Macam-macam susah hati! Macam-macam orang kata! tapi kami percaya 9 Daripada 10 Rezeki Itu Berpunca Dari Perniagaan
Ramai yang hanya tahu mengucapkan ayat di atas, tetapi tidak melaksanakannya. Rezeki ada dimana-mana, tetapi untuk mendapat rezeki anda harus mendapatkannya. Untuk menjadi orang yang gagal, anda tidak perlu membuat apa-apa. Tetapi untuk menjadi orang yang berjaya, anda wajib berusaha tanpa putus asa sehingga apa yang anda hajati tercapai. Jangan lepaskan peluang di depan mata sendiri.
 
 
Alhamdulillah..dapat bersama Usahawan Premium Beautiful yg bernaung di bawah TLC!memang rezeki besar kami semalam Allah pertemukan kami dgn Jutawan Premium Beautiful,untuk kami belajar lebih dengan lebih lagi selok belok dalam perniagaan! Alhamdulillah,kerana TLC sentiasa diberikan yang terbaik oleh penaung kami, Salha Mohd Zain dengan melorongkan kami di landasan JEJAK JUTAWAN sebagai satu platform utk kami KEKAL berjaya sebagai 1 kumpulan usahawan online premium beautiful yang aktif dan terbesar di Malaysia!
10 tips JEJAK JUTAWAN! Jangan tunggu masa! Kita kejar masa!
 
How to start a business with us!we are welcoming more and more usahawan yg mahu mula berniaga atau mahu membuka another perniagaan berkonsepkan ONLINE business,memang tak menang tangan..kerana sekarang,permintaan terlalu tinggi,dan saya memang tak mampu nak handle sorang-sorang..i would like to have at least 5 NEW USAHAWAN yang willing to learn how to run a business, how to expand the business, and how to sustain the business!fuh!
Alhamdulillah!
 

Isnin, 20 Oktober 2014

Lelaki Jual Premium Beautiful



Disaat orang lain cakap saya tak pandai juallah, susah nak jual Premium Beautiful ni, mahallah, tak ada orang nak beli dengan saya, semua dah pakailah, tengoklah sifu CDM Al-Faath Al-Ayubbi  ni bukan main senyum lagi. Senyumlah, bila lelaki pun dapat jual korset Premium Beautiful apatah lagi kita yang perempuan-perempuan ni kan. Itu belum pakai. Kalau dah pakai tak tau lah. Memang terbakarlah tengok sifu. Kalau orang lelaki boleh jual "baju dalam" wanita.. takkan kita orang perempuan nak tengok saja.. org lelaki boleh buat.. kita yang perempuan ni tak kan masih nak kata.. ada ke yang nak beli? Siapa yang nak beli? Boleh jual ke? Banyak sangat alasan memang tak boleh la jawabnya.. yang penting kena ada ILMU.. nak ilmu mesti BERGURU.

Apalah nak ditakutkan sedangkan Victoria Secret, Bella Ammara pun owner nya lelaki. When the demand is out there Dan kuasa membeli di tangan wanita. Tak perlu takut. Dan jangan salah sangka ye, mentor Aisyah jual tapi isteri dia yang pakaikan. Untunglah sangat-sangat kalau berbusiness suami isteri kan.

Pengguna sekarang dah bijak. Bijak memilih. Sebelum beli sesuatu barang, dorang akan survey dulu, baru beli.
Macam Premium Beautiful, semua tau yang Premium Beautiful ni memang bagus. Dalam Malaysia ni, ada lebih daripada 200 korset. Tapi, Premium Beautiful je satu-satunya yang dapat SUPERBRAND award!!!! Means it is a product with high quality.
So, thats why ramai yg pilih Premium Beautiful. As simple as that. 


Berminat untuk dapat Premium Beautiful dengan segera?
Whatsapp:

Aisyah Zazuri
014-338 9190