multilevel menu

Jumaat, 27 Disember 2013

BBplus Collagen : Testimoni Diri Sendiri

Kali ini aisyah nak share testimoni BBplus Collagen yang memberi kesan yang positif pada diri aisyah sendiri...Sebelum ini aisyah mengalami masalah kulit yang berminyak dan berjerawat..Apabila kulit wajah kita mudah berminyak ini salah satu faktor jerawat mudah tumbuh..Kulit wajah aisyah ini memang jenis sensitif tak boleh terdedah dengan habuk, panas, salah guna pencuci muka @ krim pun boleh menyebabkan aisyah tumbuh jerawat..
Kita sebagai wanita mesti rasa kurang selesa, risau dan tidak mahu berdepan dengan orang ramai disebabkan kulit yang berjerawat dan berminyak..Dulu aisyah siap pergi buat treatment muka sebulan sekali untuk menghilangkan jerawat pada muka ini...Tapi u all faham-faham lah sekali treatment muka dah kena berapa...itu sebulan sekali je, belum lagi beli produk krim malam lain krim siang lain..nak cantik punya pasal berhabis duit pun x kisah itu lah hakikat sebagai wanita..Sebab tidak mahu ditegur dengan kekasih tentang jerawat pada muka ini..
Ini lah perbezaan pada wajah aisyah setelah mengamalkan BBplus Collagen secara konsisten...Perubahan pada wajah yang cukup positif dan memberi keyakinan dalam diri untuk berhadapan dengan orang rami...nak selfie dan post kat facebook dan istagram pun dah kisah...Sekarang aisyah nak keluar pergi ke mana-mana pun x perlu nak tepek mekap tebal-tebal untuk menutup jerawat pada muka.

Fungsi Bbplus Collagen.
1) Menghasilkan asid amino penting seperti :
: lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu
2) Penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
: hydroxyprolin- memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin           
 3) Melembapan kulit.
alanin, prolin
: asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas          
  4) Mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
: arginin – memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur
5) Mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
6) Melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif
7) Menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
8) Menampung air dalam tubuh.
9) Meningkatkan penyerapan kalsium.
10) Menguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
11) Meningkatkan isyarat induksi & menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik
Jadi, bila kita ambil BB Plus Collagen, dapat menegang,menganjal dan melembapkan kulit. dan benefits yang lain juga seperti kat atas. Tapi Aisyah minum sebab nak kulit yang lebih glowing..:)
Ini lah luahan seorang suami yang melihat wajah isteri semakin berseri-seri sekarang...Rasa dalam jiwa berbunga-bunga selalu mendengar statement yang jujur dan ikhlas dari seorang suami..Memang dulu semasa muka aisyah mengalami jerawat yang teruk suami tidak pernah tegur pun tapi kita sebagai wanita jangan ambil mudah sangat..Pandai-pandai lah kita cari solution dengan masalah yang kita alami untuk kebahagiaan rumahtangga..Lagi-lagi zaman sekarang ramai wanita yang cun-cun di luar sana..Perlu ambil langkah berjaga-jaga untuk mengikat dan menambat hati si suami.
 
BB Plus Collagen ini sangat sedap berperisa BERRY…(senang nak faham rasanya macam minum RIBENA)…masam2 manis gitu….. 
Ia dihasilkan daripada collagen ikan terhidrolisis datipada laut dalam. Terdapat ekstrak biji anggur, vitamin-C, Apple Fiber serta Russel juice powder di dalam BB Plus Collagen dan ia sesuai diambil oleh pengidap kencing manis kerana kandungan gula ringkas (Inulin, Isomaltulos & sukrosa) tidak akan meningkatkan kadar kandungan gula dalam darah. 

*Siapa yang sesuai mengambil BB Plus Collagen???

BB Plus Collagen sesuai diambil oleh semua golongan lelaki dan wanita
Harga: RM180/box
1 box = 20 sachets
Cara minum: Campurkan 1 sachet ke dalam air (NO HOT WATER!). Kacau or better yet, shake, shake, shake dan minum. Recommend minum sebelum makan atau sebelum tidur.
Untuk best price dan offer, boleh contact Aisyah.
012-6529206
0143389190
 
 
 
 
 



Kelas TLC Penutup Tirai 2013

Mencari ilmu dunia dan akhirat bukan lah senang, untuk dapat ilmu yang baik, ada banyak cabaran dan dugaan...Ilmu yang tak baik senang nak diperolehi...Namun kedua-duanya dapat dikategorikan sebagai ilmu n mencari ilmu tu adalah satu kewajipan pada setiap manusia.
Setiap ilmu yang dianugerahkan, ada masanya akan diduga oleh Allah pada kita. Namun, setiap manusia dikurniakan akal untuk berfikir sama ada ilmu tu baik atau buruk baginya. ..Jika ia buruk, bersamalah kita untuk tinggalkan nye...jika ilmu baik, sama-samalah kita berkongsi dengan semua 
Alhamdulillah kelas TlC menutup tirai 2013...Selepas ini banyak lagi ilmu, semangat baru dan plan baru utk usahawan TLC...Setiap kejayaan bermula dgn langkah pertama...pilihan terletak ditangan kita...lihat diri kita 3 tahun yg lalu dan 3 tahun yg akan dtg...Adakah ditakuk yg sama?Tepuk dada tanya poket anda...We LOVE TLC!!! 

Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak

Setelah Sabun Marine Essence mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, kini set rangkaian baru seperti LIQUID BODY WASH dan SYAMPOO di pasaran..bagi memenuhi permintaan pengguna.. sesuai untuk seisi keluarga..bebas bahan kimia seperti paraben dan sle...

Marine Essence Body Wash a.k.a Marine Essence Beauty Liquid
dan juga Marine Essence Shampoo.

Dua produk yang memang hot macam pisang goreng panas! Haih hujung tahun ni sebut pula pisang goreng panas ye.. hew..hew..

So, ape yang bestnye produk baru ni??

Marine Essence Body Wash ni sebenarnye sama dengan Marine Essence Bar, tapi yang bezanya ialah Marine Essence Body Wash adalah dalam bentuk cecair (
liquid).

Marine Essence Liquid ni lebih mudah digunakan, tinggal tuang je, lebih banyak (250ml) dan lebih MURAH!!
Marine essence body wash and shampoo..tak ada lagi dah masalah kulit lepas ni...dulu bentuk bar sekarang dalam botol pula..kualiti tetap sama cuma packaging lain.senang nak bawa ke mana-mana.
-nyah kan bau bdn
-cerahkan tmpat-tempat tersorok seperti ketiak, celah peh
a dan belakang leher
-sembuhkan enzecma
-hilangkan ruam-ruam badan
-hilangkan jerawat dan jeragat
-lembut dan lembapkan kulit
-cerahkan kulit wajah
-hilangkan gatal-gatal kulit
-hilangkan panau
-hilangkan kelimumur tebal atau sebaliknya
Testimoni customer yang menggunakan Sabun Marine Essence @ body wash marine essence
 
Harga Sebotol RM 33
250ml (tahan 2 bulan / seorang)
 
Aisyah Zazuri
 
012-6529206
 
014-3389190
 

Rabu, 25 Disember 2013

Herba Maharani : Testimoni Merapatkan Miss 'V'

Setiap wanita dalam hidupnya akan mengalami masalah dengan vagina yang menjadi longgar. Penyebab utamanya adalah proses melahirkan dan penuaan (usia). Bolehke vagina yang sudah longgar dirapatkan kembali?
Melahirkan, usia dan terlalu sering berhubungan seksual adalah faktor utama yang menyebabkan longgarnya vagina wanita. Namun karana sifatnya yang elastis, vagina wanita boleh kembali dirapatkan dengan Herba Maharani.

Ini testimoni real dari luahan customer ini yang telah mengamalkan Herba Maharani sehingga doktor sukar untuk memasukkan alat IUD ke dalam vagina beliau...kalau beliau tidak pasang perisai mahu setahun satu keluar anaknya...hhihi...Mahu tak dah ketat macam anak dara, cik abang pun menjadi geram sokmo...


FUNGSI MAHARANI

1. Menjaga kesihatan wanita – mengawal atur kitaran haid dan keseimbangan hormon, melegakan senggugut, mencegah jangkitn kulat dan fungus, mengatasi masalah keputihan, menghentikan pendarahan, membantu melegakan sakit pinggang dan melegakan migrain, melegakan sindrom menopaus dan mengurangkan masalah perpeluhan malam.
2. Memulih dan menyegarkan tubuh – meningkatkan sistem imunisasi badan, membantu menyingkirkan toksin, menambah daya penyesuaian tubuh terhadap persekitaran, menyuburkan badan dengan menambah sel darah merah & putih serta platlet. Juga menguatkan dan melindungi fungsi hati. Dapat menseimbangkan Yin, anti inflamasi dan mencegah insomnia.
3. Membantu meningkatkan kesuburan – meningkatkan peredaran darah, mengembalikan keinginan seks, menguatkan otot-otot rahim/organ peranakan, memperbaiki stamina, menguatkan kaki dan badan yang lemah.
4. Awet muda – menyelesaikan masalah muka pucat, meningkatkan peredaran darah, melambatkan masalah menopaus, sistem organ dapat berfungsi dengan lebih baik (anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan), menegang dan memberi keanjalan kepada kulit (payudara, ovari, kawasan perut dan pinggul selepas bersalin).

Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Premium Beautiful : Diet Yang Sihat

Mesej khas dari client aisyah sendiri. Teruja dia apabila pakai premium beautiful dalam masa 2hari sahaja macam-macam dia dapat... Sebab itu u all yang tak pakai lagi atau tak pakai secara konsisten itu sila lah cepat2 pakai Premium Beautiful ini. InsyaAllah 1001 jenis perubahan u all akan dapat.
 

Testimoni Premium Beautiful ini slim secara sihat..Memang terbukti Premium Beautiful mampu menurunkan berat badan dan membentuk bentuk badan ideal kepada si pemakainya..
Setelah 10 hari memakai Premium Beautiful. Berat badan beliau turun 3 KG!!!. Nampak tak, makin slim sekarang berbanding sebelumnya.

 Macam tak percaya baca status beliau kat Facebook baru 10 hari, dah pakai cangkuk ke 3. Bayangkan kalau pakai secara displin 8 jam sehari setiap hari, makin slim la kak Alynn nanti .. hehehe ..

Selain membantu untuk tingkatkan metabolisme badan, Premium Beautiful juga sememangnye melancarkan darah. Dan yang paling best untuk kaum hawa yang kuat nafsu makan memang tiada masalah untuk anda makan seberapa banyak asalkan Premium Beautiful melekat pada badan anda...lagi satu bagi wanita yang berkahwin yang ada masalah longgar-longgar pada asset berharga u all tu boleh cepat-cepat cuba sarungkan Premium Beautiful ye. Confirm abang sayang punye! Bila situ rapat confirm abang teringat-ingat punye la..
 
Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

 

Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat : Sakit Pinggang Akibat Kemalangan

Rasa macam dah lama tak update blog ini...Alhamdulillah baru hari ini dapat berkongsi tentang testimoni salah seorang yang mengalami sakit pinggang akibat kemalangan yang beliau alami..
Nampak dengan mata kasar macam selimut biasa sahajakan..Tapi itulah keajaiban cahaya matahari pagi yang disuntik dalam selimut ini..dianugerahkan Allah yang kita tidak tahu sebelum ini rahsianya untuk kesihatan kita..terapi semasa tido...kadang-kadang memang tak masuk akal baring atas tilam Biovelocity Sleep Mate ini boleh menyembuhkan orang lumpuh sembuh, orang gout tak merungut sakit dah, orang slip disc tak menahan sakit apabila melakukan aktiviti harian, orang lelah tak perlu inhaler, orang migraine tak perlu hantuk kepala pada dinding dah dan macam-macam lagi la...


Ini testimoni benar..beliau ini mengalami kemlangan yang amat teruk..kalau kita tengok pada gambar kereta beliau yang terbalik itu memang boleh dikatakan tiada harapan untuk berjalan semula...Walaupun tempoh kemlangan ini beliau mengalami sakit tulang belakang yang amat kronik..Tapi kuasa Allah dgn ikhtiar terapi Biovelocity Sleep Mate (selimut dhuha) ni dia dapat berjalan kembali dan sihat walafiat sekarang...

Empat Kelebihan Utama Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat:

1. Anti Radiasi – Menghasilkan cas ion yang boleh menutrealkan Medan Electro Magnet (EMFs) yang berbahaya kepada manusia. Elemen penyebab kanser ini dihasilkan oleh pelbagai alat eletronik yang digunakan dalam kehidupan seharian kita.

2. Meningkatkan Metabolisma – Penggunaan Bio Velocity Sleep Mate pada waktu tidur adalah bersamaan dengan 1/3 manfaat yang anda boleh dapat semasa membuat senaman.

3. Menguatkan Sistem Imunisasi Badan – Kebaikan imunisasi yang sihat ialah badan manusia mampu membaik pulih dengan sendirinya lebih cepat. Ini membolehkan badan manusia melawan pelbagai penyakit tanpa perlu bergantung pada medium lain seperti ubat-ubatan.

4. Mempercepat Penyerapan Nutrien – Menggalakkan pengaliran darah dalam badan dan meningkatkan kadar oksigen dalam darah. Dengan itu nutrien akan lebih mudah diserap dan keupayaan penyembuhan sel akan turut meningkat.Berminat untuk dapatkan BVSM nih?


Ingin rasai kehebatan tenaga dari Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat ini???
Boleh contact aisyah dan agent sah yang aktif untuk FREE DEMO and FREE CONSULTATION ;)

Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Zaimah Wahid
Selangor/Negeri Sembilan
011-12859612

Hazwani
Kelantan
019-9599622

Suhada Zainudin
Kluang / Perak
013-6391612


Azura Kamis
Segamat
010-288145

Diana Dee
Melaka / Selangor
017-6137513

Silawati Zulkifli
Terengganu / Kelantan
019-4379428

Nurul
Selangor
018-2414538


Harga tilam kuat @ Biovelocity sleepmate:
RMxxxx.xx
Jangan risau discount more than RMxxx.xx still available untuk anda yang SERIUS nak sihat dengan hanya tidur sahaja.




Selasa, 24 Disember 2013

Kebaikan BBplus Collagen Semasa Pantang

Salam semua...




Aisyah nak kongsi sedikit kebaikan BBplus Collagen ini semasa dalam pantang kerana sekarang tengah ramai yang sedang berpantang dan ada yang sedang menunggu masa untuk kelahiran bayi anda...
Aisyah mengamalkan BBplus Collagen ini dari awal kandungan lagi kerana aisyah ini memang ada masalah sembelit yang teruk..Di sini aisyah hanya ingin berkongsi kebaikan produk apabila diri sendri dah cuba..Sebelum jika nak jual dengan orang ramai aisyah akan test pada diri aisyah sendiri...Sebab kalau kita tidak mencuba produk yang kita jual kita sendiri pun tidak tahu keberkesanannya..Betul x?

Orang bersalin mesti bahagian MS 'V'  itu terkoyak dan lukakan..Aisyah test pada diri sendri minum BBplus Collagen ini 2 sachet sehari..tak sangka luka itu cepat baik..3hari dah kering dan tak rasa ngilu dah..memang khasiat BBplus Collagen ni sendri boleh baiki balik sel-sel kulit yangg luka...kulit baru tumbuh dengan cepat dan luka kering dan sembuh..dalam BBplus  ini kan ada collagen..lebih kurang macam khasiat gamat lah..tapi Aisyah tak lalu lah nk minum gamat tu..huhu..BBplus Collagen ini sedap..hihi rasa rebina gituu..masam-masam sikit.

Lagi satu..kita ibu lepas bersalin mesti tak boleh elak dengan masalah sembelit dalam pantang..anda kalau nk membuang hati-hati yunk takut terkoyak balik jahit tu..ishhh sakit..nak teran kuat-kuat pun takut..apabila Aisyah amalkan BBplus Collagen masalah sembelit bersalin kali ini memang tak ada..memang BBplus Collagen ini terbaik..

Kalian mesti buat persediaan awal... sekurang kurangnya 2 kotak dalam pantang ya..kalau nk cantik lagi..4 kotak!!..hihi..bukan tu sahaja Bbplus Collagen ini boleh booster susu badan juga..melimpah ruah gituu..baby minum susu kita kulit dia pun cantik sama..dalam pantangkan kulit badan kita alami proses baik pulih kadang mengelupas kulit muka..tumbuh ruam-ruam..strech mark bagai... badan kita pun sama sedang mgalami proses pemulihan hormonkan..memang sesuailah BBplus Collagen ini untuk bantu cantikkan balik badan dan kulit kita..memang gebu dan muluslah..

Tak salah cuba kan..ibu-ibu yang berminat boleh lah hubungi Aisyah kalau nk test..berbaloi baloi..bukan kita je gebu baby pun sama..kalau yg menyusu badan lah..memang Bbplus Collagen ini selamat untuk ibu menyusu dan mgandung.


 

Fungsi Collagen
 
 
Aisyah Zazuri
012-6529206
0143389190

Ahad, 22 Disember 2013

Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat Boleh Mengatasi Masalah Sakit Tulang Belakang.


Pernah tak u all mengalami masalah sakit tulang belakang?Sakitnya jangan lah cakap sebab aisyah dah pernah mengalami semasa aisyah tengah pregnant...Ya Allah nak bangun dari tidur sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu...Nak bergerak macam robot rasanya..Apabila kita mengalami sakit belakang segala pergerakkan jadi terbatas...Mesti ada sesetengah orang yang pernah membuat rawatan semasa sakit.. Tapi mengapa u all masih mengalami kesakitan yang amat sangat? Mengapa u all masih tidak mampu untuk membuat sebarang kerja? Jom aisyah sama-sama mencari punca dan cara penyelesaiannya di sini. Harap u all semua akan berpuas hati selepas membacanya.



 

 

Apa itu Sakit Tulang Belakang @ Slip Disc?

Struktur tulang belakang manusia, terdapat 'jelly-like structure' yang dipanggil 'disc'. Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang.

Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan asalnya.


Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga dibahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah.

Faktor Penyumbang Terjadinya Sakit Belakang
 
1) Postur (kedudukan) badan yang tidak betul.
2) Melakukan aktiviti di luar kebiasaan dan mengamalkan gaya hidup tidak aktif. Malah, terlalu banyak rehat juga boleh menyebabkan kita mengalami sakit belakang kerana badan manusia dicipta untuk kita bergerak aktif; bukan berehat santai sepanjang masa.
3) Duduk terlalu (kira memberi tekanan paling tinggi kepada bahagian bawah tulang belakang).
4) Tulang belakang adalah struktur yang boleh dilentur sehingga tahap tertentu. Inilah sebabnya kita boleh membongkok atau membengkokkan badan ke kiri dan kanan.
5) Masalah diska tergelincir pada tulang belakang akibat posisi badan tidak betul (apabila cakera terkeluar sedikit, ia akan menekan saraf yang menyebabkan rasa sakit)
6) Otot terlalu lemah atau tegang sehingga tidak dapat menyokong bentuk asal tulang belakang atau mengangkat benda berat dengan cara salah.

Antara faktor penyumbang sakit
belakang ialah: 
1) Obesiti 
2) Merokok 
3) Tekanan 
4) Keadaan fizikal tidak elok 
5) Postur badan yang salah 
6) Posisi tidur tidak elok 7) Tiada sokongan daripada tilam ketika tidur 
 
 

Bagaimana Biovelocity Sleep Mate
@ Tilam Kuat Boleh Membantu
Slip Disc?

DENGAN BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)@ TILAMKUAT yang disuntik dengan tenaga Garam Laut Dalam selain dapat memulihkan sistem saraf dapat membantu;
~ mengurangkan tekanan
~ menghilangkan kesakitan otot
~ melegakan sakit belakang
~ mengurangkan ketegangan leher
~ melegakan rasa kebas

Jadi dengan tidur sepanjang malam di atasnya memberikan lebih keselesaan sewaktu tidur, mengurangkan tekanan tidur yang lebih lena tanpa kesakitan.

Tidur tidak boleh dibeli
Kesihatan pun tidak boleh dibeli
Kita kena usaha supaya nikmat tidur & kesihatan yang Allah beri itu tidak hilang
InsyaAllah...



Aisyah Zazuri
 
012-6529206
 
014-3389190

 





Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat : Kenapa Anda Perlu Tilam Kuat ini?




Kenapa anda Perlu Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat?

1) Hanya tengok sahaja pada Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat selama 10 saat dah rasa tenaganya
2) Jimat tenaga elektrik sebab untuk charge hanya perlu jemur di bawah cahaya matahari pagi pukul 7-10
3) Hanya perlu tidur sahaja…sakit-sakit semua hilang dan beransur pulih.

4) Senang & Mudah dibawa ke mana-mana sebab ianya ringan..
5) Mengurangkan kesan radiasi dalam badan.Semua orang menggunakan handphone..Handphone antara yang menyumbang radiasi tinggi..Oleh itu Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat bantu bebaskan radiasi dalam badan
6) Kini,semua orang menggunakan pelbagai gajet & alat komunikasi seperti komputer, ipad, tab yang juga pun mengundang radiasi..
7) Hilangkan stress, menstabilkan emosi.
8)Kebanyakan orang susah nak tidur atau pun mengalami masalah insomnia
9) Kebanyakkan orang letih, cepat penat dan kurang mendapat rehat yang berkualiti.
10) Fenomena sekarang ramai yang mudah mendapat penyakit seperti gout, senggugut, sakit sendi, saraf, darah tinggi, kencing manis, jantung, asma.


Alhamdulillah banyak testimoni-testimoni yang positif daripada customer yang telah mencuba tilam ini dan dapat menyelesaikan masalah seperti di atas...Dapatkan special price sempena promosi hujung tahun ni.

Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190



Khamis, 19 Disember 2013

Sambutan Hari Lahir Syahimie.

Hari ini genap 3 tahun kelahiran anak bujang ku...Rasa begitu pantas masa berlalu sehingga tidak sedar usianya sudah 3 tahun...Alhamdulillah dia lah penyeri dalam rumahtangga yang kami bina selama 4 tahun ini...Sempena hari lahir dia, aisyah dan suami meluangkan
 masa malam ini untuk membawanya pergi keluar makan...


Ini lah reaksi wajah dan aksinya semasa memilih menu yang dia suka...Sekarang dah besar dah pandai nak pilih menu yang dia..kalau dulu semua ikut je pilihan ibu tapi sekarang ibu kena ikut pilihan dia...tak ape lah bukan selalu dapat luahkan masa macam ni..


Kasih abah pada seorang anak...Nampak pada wajah seorang abah yang tegas tapi dalam ketegasan ada taman yang penuh kasih sayang...Sabar melayan kerenah si anak yang semakin membesar...Alhamdulillah ditemukan jodoh dengan insan yang penyayang dan bertanggungjawab...Muahhh!!!!


Yehhh!!!minuman saya dh sampai!Sedapnya dapat minum minuman yang saya order sendiri...yummy!!!

Menu dinner kami malam ni Pizza Hut Tempura King Prawn.

Cheese Baked Rice


Sedapnye Pizza Hut Tempura King Prawn ni...Sekali makan asyik nak je..Wajah-wajah sedang menikmati makanan yang telah sampai..Yummmy!!!

 Akhir sekali masa untuk dessert...pertandingan makan dessert yang paling cepat...Bab ini confirm lah anak ibu  yang akan menang sebab ini salah satu kegemaran anak ibu...ibu pula yang terkial-kial nak habiskan dessert ini..Suka ye anak ibu dapat kalah ibu kali ni...

Terima kasih ibu dan abah sebab bagi saya makan kenyang-kenyang malam ini...Perut dah kenyang saya dah tak boleh senyum sangat sebab mata dah mengantuk banyak sangat makan hari ni....






Selasa, 17 Disember 2013

Konvokesyen Politeknik Ibrahim Sultan

Memang meriah sungguh sambutan konvokesyen di sini selama tiga hari berturut-turut..Macam-macam aktiviti yang dijalankan...So aisyah salah sorang lah yang memeriahkan suasana konvokesyen ini..hihihi

Ini salah satu tempat yang my husband suka kunjungi...Siang dah pergi , malam pun nak ajak pergi sekali lagi..Sebab my husband ini selalu tengok kat tv orang main golf macam senang je..Sekali dia dh try sendiri berpeluh-peluh nak pukul bola tu...Tapi masa dia try aisyah tak sempat nak ambil gambarnya..Xpe next year kali ada aisyah akan upload dalam blog ini..

Sebelah malam pula my husband dan anak teruna aisyah ini pergi menyaksikan pertunjukkan kuda pula...Nak naik takut so ambil gambar tepi kuda pun jadi lah..

Singgah booth airsoft test pegang rifle. Ini pun salah satu permainan sukan yang my husband gemari juga.
Dah melawat semua booth yang disediakan di sini kami pun menyaksikan kumpulan nasyid yang begitu popular di Malaysia..Kumpulan nasyid Hijjaz yang dianggotai 4 orang...lagu yang dibawa semalam memang semuanya best-best belaka.