multilevel menu

Isnin, 2 Disember 2013

Premium Beautiful : Merawat Masalah Keputihan

Salam semua...

Hari ini aisyah ingin menceritakan masalah keputihan yang sememang serius dikalangan kaum wanita. masalah keputihan ini jangan kita ambil mudah kerana ia boleh memberi risiko kepada diri kita sendiri. Tidak semestinya orang yang dah berkahwin sahaja mengalami keputihan ini, anak dara pun ada. Aisyah ada pernah jumpa seorang anak dara ini mengalami keputihan yang banyak sehingga dia boleh memegang lendir keputihan keluar dari farajnya. 

Hampir 99.9 masalah keputihan ini terjadi pada kaum wanita. Keputihan ini terjadi akibat jangkitan kulat kandida yang ada pada dubur dan faraj. Kulat kandida ini ada sejenis penyakit bawaan kulat ataupun yis yang menyebabkan jangkitan ditubuh manusia. Jangkitan ini terjadi atas sikap manusia yang sambil lewa tentang kebersihan anggota sulit mereka.

Masalah keputihan ini mudah terjadi pada golongan wanita yang sedang hamil dan mengidap penyakit kencing manis, jangkitan kandida senang merebak.

Jangan rasa takut apabila anda mengalami pengeluaran lendir yang terlalu banyak dari kemaluan anda. Ini tidak bermakna anda berpenyakit tetapi ia adalah perkara biasa bagi seorang wanita. Sebenarnya lendir yang keluar dari faraj dan pangkal rahim itu adalah untuk melindungi sel-sel dan saluran dinding faraj. Sel-sel ini akan kering dan rosak jika tiada lendir tersebut.

Selalunya keputihan ini bersifat jernih, cair tanpa berbau, dan tidak ada rasa gatal. Lendir yang berwarna putih dan pekat, kelihatan seperti nanah, berbau busuk, dan rasa gatal-gatal disekeliling faraj. Warna lendir yang kemerahan dan coklat terjadi akibat bercampur dengan darah, ini menandakan faraj dan sistem peranakkan anda dijangkiti bakteria.

Antara Keburukan Keputihan :

1) Keharmonian rumahtangga terganggu. Masalah keputihan ini boleh menjejaskan kesuburan seseorang wanita dan boleh menjejaskan hubungan seksual bersama pasangan. Bau yang tidak menyenangkan akibat lelehan keputihan itu boleh memutuskan nafsu suami untuk bersama. Selain itu juga, radang pada faraj boleh menyebabkan rasa sakit apabila bersama suami.

2) Jangkitan kepada bayi dalam kandungan. Kebanyakkan wanita yang mengandung mudah untuk diserang dengan masalah keputihan ini. Ketika mengandung (hamil), hormon estrogen akan menyebabkan faraj mengeluarkan banyak glycogen. Ini memudahkan kulat membiak dengan lebih banyak dalam keadaan lembap. 80% wanita hamil akan mengalami masalah ini.

Cara Merawat Masalah Keputihan.

Tahukah anda masalah keputihan ini dapat dirawat dengan pemakaian korset Premium Beautiful selama 8jam sehari. Secara tidak langsung masalah keputihan yang anda alami akan semakin berkurangan


Jejaring udara yang terdapat pada bawah Long Girdle ini akan menarik kotoran keputihan. Untuk mendapatkan kesan yang amat ketara anda dilarang memakai seluar dalam apabila memakai Long Girdle Premium Beautiful ini. Jejaring udara yang ada pada Long Girdle Premium Beautiful ini mempunyai suntikan Far InfraRed Rays (F.I.R).

Aisyah akan cerita sikit apa itu Far InfraRed Rays (F.I.R) untuk pengetahuan anda semua. Far InfraRed Rays (F.I.R) ini ada sinar gelombang elektromagnet. FIR ini mempunyai jarak gelombang antara 3-1000 ┬Ám dan sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan.Bagaimana pula Far InfraRed Rays (F.I.R) berfungsi pada korset Premium Beautiful?


1) FIR boleh menembusi kulit, 
2) Bertindakbalas resonans ke atas molekul air
3) Molekul bergetar lebih kuat
4) Lebih banyak tenaga digunakan
5) Lebih haba dihasilkan
6) Salur darah mengembang
7) Perjalanan darah lebih lancar
8) Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin
9) Sel badan lebih aktif
10) Menjadikan badan lebih sihat dan fresh

Tidak rugi jika anda membeli Premium Beautiful ini untuk merawat masalah keputihan yang anda alami. Pelaburan sekali dalam seumur hidup kerana Premium Beautiful ini "lifewarranty" dan menjamin kesihatan luaran dan dalaman anda.

Aisyah Zazuri
012-6529206
014-3389190

Tiada ulasan:

Catat Ulasan