multilevel menu

Ahad, 22 Disember 2013

Biovelocity Sleep Mate @ Tilam Kuat Boleh Mengatasi Masalah Sakit Tulang Belakang.


Pernah tak u all mengalami masalah sakit tulang belakang?Sakitnya jangan lah cakap sebab aisyah dah pernah mengalami semasa aisyah tengah pregnant...Ya Allah nak bangun dari tidur sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu...Nak bergerak macam robot rasanya..Apabila kita mengalami sakit belakang segala pergerakkan jadi terbatas...Mesti ada sesetengah orang yang pernah membuat rawatan semasa sakit.. Tapi mengapa u all masih mengalami kesakitan yang amat sangat? Mengapa u all masih tidak mampu untuk membuat sebarang kerja? Jom aisyah sama-sama mencari punca dan cara penyelesaiannya di sini. Harap u all semua akan berpuas hati selepas membacanya.



 

 

Apa itu Sakit Tulang Belakang @ Slip Disc?

Struktur tulang belakang manusia, terdapat 'jelly-like structure' yang dipanggil 'disc'. Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang.

Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan asalnya.


Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga dibahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah.

Faktor Penyumbang Terjadinya Sakit Belakang
 
1) Postur (kedudukan) badan yang tidak betul.
2) Melakukan aktiviti di luar kebiasaan dan mengamalkan gaya hidup tidak aktif. Malah, terlalu banyak rehat juga boleh menyebabkan kita mengalami sakit belakang kerana badan manusia dicipta untuk kita bergerak aktif; bukan berehat santai sepanjang masa.
3) Duduk terlalu (kira memberi tekanan paling tinggi kepada bahagian bawah tulang belakang).
4) Tulang belakang adalah struktur yang boleh dilentur sehingga tahap tertentu. Inilah sebabnya kita boleh membongkok atau membengkokkan badan ke kiri dan kanan.
5) Masalah diska tergelincir pada tulang belakang akibat posisi badan tidak betul (apabila cakera terkeluar sedikit, ia akan menekan saraf yang menyebabkan rasa sakit)
6) Otot terlalu lemah atau tegang sehingga tidak dapat menyokong bentuk asal tulang belakang atau mengangkat benda berat dengan cara salah.

Antara faktor penyumbang sakit
belakang ialah: 
1) Obesiti 
2) Merokok 
3) Tekanan 
4) Keadaan fizikal tidak elok 
5) Postur badan yang salah 
6) Posisi tidur tidak elok 7) Tiada sokongan daripada tilam ketika tidur 
 
 

Bagaimana Biovelocity Sleep Mate
@ Tilam Kuat Boleh Membantu
Slip Disc?

DENGAN BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)@ TILAMKUAT yang disuntik dengan tenaga Garam Laut Dalam selain dapat memulihkan sistem saraf dapat membantu;
~ mengurangkan tekanan
~ menghilangkan kesakitan otot
~ melegakan sakit belakang
~ mengurangkan ketegangan leher
~ melegakan rasa kebas

Jadi dengan tidur sepanjang malam di atasnya memberikan lebih keselesaan sewaktu tidur, mengurangkan tekanan tidur yang lebih lena tanpa kesakitan.

Tidur tidak boleh dibeli
Kesihatan pun tidak boleh dibeli
Kita kena usaha supaya nikmat tidur & kesihatan yang Allah beri itu tidak hilang
InsyaAllah...



Aisyah Zazuri
 
012-6529206
 
014-3389190

 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan