multilevel menu

Rabu, 27 November 2013

Kandungan Collagen Dalam BBPlus

Ramai di luar sana yang tertanya-tanya apa yang bagus sangat BBplus ini? Boleh ke hilangkan masalah jerawat, kulit kusam, jeragat, dan mempulihkan sakit-sakit lutut terutama mereka yang dah berusia.

Apa pun anda semua kena faham dulu apa itu Collagen? Bagaimana kandungan collagen dalam BBplus.
Collagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia.  Ia merangkumi 30% daripada keseluruhan protein dalam badan.  Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberi struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

BB Plus Collagen diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi.  Ianya dikelaskan sebagai kolagen jenis dua di mana mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.  Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin sama seperti kolagen manusia.

Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.

Antara Kepentingan Collagen


1.Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan kompenan utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

2. Memulihkan masalah kulit - Apabila kolegen disuntikkan ke dalam kulit yang terbuka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.

 
3. Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. kandungan kolegan dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.
 
4. Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.
 
5. Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu, kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang yang kuat. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca daripada kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.
 
6. Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
 
7. Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dlam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit umtuk menyimbangkan semula kolagen yang berkurangan.
Kelebihan Bbplus Collagen

1. Dos yang efektif - hanya 1 paket (5g) setiap hari.
2. Kandungan peptida kolagen yang tinggi - proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap.
3. Selamat - bebas daripada bahan beracun.
4. Perlindungan anti oksida tambahan - Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas.
5. Anti alahan dan anti radang - eksttak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta mengalakkan penyembuhan kulit.
6. Ko-faktor tambahan - vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen.
7. Mencerahkan kulit - serap epal dan inulin (serap diet) menggalakkan pencerahan kulit.
8. Manfaat tambahan -peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis dua yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.
9. Rasa enak - campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle,  tiada bau ikan.
10. Tanpa gula dan kolesterol - gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes. Juga sesuai bagi yang sedang berdiet.


Kandungan BBplus Collagen

1. Hdrolized Marine Collagen
2. Grape Seed Extract
3. Vitamin C
4. Roselle Juice Powder
5. Blakcurrant Juice Powder
6. Apple Fiber
7. Inulin


Bagaimana BBplus Collagen Dapat Membantu Mengurangkan Sakit Sendi?


Peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis dua yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism dan osteoarthritis.

Cara Pengambilan BBplus Collagen

1. Campur 1 paket ke dalam 150ml air (Jangan guna air panas)
2. Kacau or shake.
3. Minum
*Waktu pengambilan terbaik : sebelum makan pagi atau sebelum tidur
HARGA : RM180/ box = 20 sachets
Aisyah Zazuri
012-6529206

Tiada ulasan:

Catat Ulasan