multilevel menu

Sabtu, 30 November 2013

Sabun Marine Essence : Mengatasi Jerawat Belakang Badan


Salam semua..

Aisyah nak kongsi sedikit info mengenai masalah jerawat belakang badan. Kebanyakkan masalah jerawat belakang badan ni disebabkan perpeluhan yang galak. Mana tidak setiap hari kita banyak sangat aktiviti yang begitu padat. Kadang-kadang apabila dah menjalani aktiviti yang banyak mengeluarkan peluh sampai rumah je terus dapatkan bantal dengan niat nak merehatkan diri tapi sehingga tidak sedar sehingga ke esok pagi. Macam mana jerawat tidak tumbuhkan???Macam orang dah penat disorongkan bantal begitu juga jerawat tumbuh di belakang apbila bakteria dah bersangkar pada baju yang berpeluh.


Punca-punca Jerawat Belakang Badan :

1. Disebabkan perpeluhan yang galak
2. Terus tidur ketika masih berpeluh
3 Resdung ( kebanyakan mereka yang tidak tumbuh jerawat di muka akan tumbuh jerawat di belakang badan. Kalau dua-dua ada, rezeki kalian memang besar)
4.Faktor pemakanan yang tidak sihat

Jangan risau masalah yang anda alami ini dapat diatasi dengan menggunakan Sabun Marine Essence. 
Selain untuk masalah jerawat di belakang badan, sabun ni sesuai jugak sesiapa yang ada masalah ini :


Ruam badan
Eczema
Celah ketiak dan kelengkang gelap
Leher berkerak
Perut hitam gelap lepas bersalin
Jeragat muka
Kulit kering
Dan MALAS MANDI…

Bagi yang terlalu ada penyakit M untuk mandi memang sesuai sangat-sangat menggunakan Sabun Marine Essence ini sebab sabun ini memang wangi sangat-sangat dan menyegarkan badan kita selepas mandi.

Harga sabun marine essence :

Seketul RM35
Sekotak ada 3 Ketul RM105

Agent Dropship Sabun Marine Essence Diperlukan

Memang tidak menang tangan melayan order-order dari customer yang ingin membeli Sabun Marine Essence ini, so aisyah ingin membuat tawaran bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi agent dropship Sabun marine Essence ini.


Kelebihan Sabun Marine Essence 



Harga Sabun Marine Essence ini RM35 seketul.

Harga Sekotak (3 ketul) Sabun Marine Essence ini RM105 (beli sekotak free postage)

Bagi mereka yang membeli Sabun Marine Essence ini secara borong, untung runcit campur bonus boleh mencecah 4 angka sebulan. Nak lebih dari itu pun boleh, semua anda yang tentukan.

Ingin tahu bagaimana cara untuk mendapatkan sabun yang tengah hangat dipasaran ini secara borong dan bagaimana ingin membuat extra income dengan hanya menjual Sabun Marine Essence ini??

Aisyah sedia terangkan caranya pada anda yang betul-betul berminat.

Aisyah Zazuri
 012-6529206
014-3389190




Bagaimana Cara Mengukur Korset Premium Beautiful?

Hai semua,

Hari ini aisyah nak share sikit dengan u all semua tentang bagaimana cara mengukur korset Premium Beautiful dengan betul. Ada sesetengah customer aisyah ingin saiz korset Premium Beautiful ada saiz S, M. L, XL..Korset Premium Beautiful ditentukan saiz mengikut ukuran badan seseorang. Apabila ukuran saiz badan yang diukur betul, maka anda akan jadi lebih selesa memakai set Premium Beautiful ini..Kebanyakkan mereka yang telah memakai Korset Premium Beautiful ini memang confirm tak nak buka sebab dah rasa sedap sangat baju hitam ini melekat pada badan.

4 Langkah-langkah Cara Mengukur Korset Premium Beautiful:

 1) Ukuran bahagian puncak breast (bust). Pastikan ukuran betul-betul pada puncak dada.

 2) Ukuran bahagian bawah breast (under bust)
 3) Ukuran pinggang (waist). Kalau boleh ambil ukuran pinggang dikawasan yang buncit.
4) Ukuran puncak punggung (hips). Kalau boleh ambil ukuran area yang paling lebar.

Ok, apabila anda selesai mendapat ukuran badan anda boleh call saya untuk percubaan yang percuma.

                

Aisyah Zazuri 
Handphone No. : 012-6529206
Whatsapp : 014-3389190

Long Girdle Premium Beautiful : Atasi Masalah Pundi Kencing

Masalah kekerapan membuang air kecil sebenarnya turut menentukan tahap kesihatan pundi kencing anda? Lebih sukar lagi, keinginan atau gesaan membuang air kecil bukan sekadar masalah kecil tetapi turut menjadi petanda anda berkemungkinan besar mengalami gejala dikenali pundi kencing terlalu aktif atau Overactive Bladder (OAB).


Majoriti mereka yang mengalami masalah kesihatan ini lebih-lebih bagi kaum wanita sanggup menderita dalam diam daripada berkongsi dengan rakan-rakan rapat, keluarga mahupun pakar kesihatan. Alasan mereka malu atau menganggap ia sebahagian daripada kesan atau proses peningkatan usia. Masalah sukar kawal kencing (incontinent) atau inkontinens itu turut menjejaskan kehidupan seharian.



Faktor Risiko OAB

1)Usia yang lanjut (20 peratus populasi berusia 70 ke atas mungkin akan melaporkan tanda OAB)

2) Strok
3) Kecederaan saraf tunjang
4) Dementia
5) Penyakit Parkinson
6) Diabetes
7) Pembesaran prostat
8) Pembedahan prostat
9) Hamil kembar

Pundi Kencing Wanita dan bagaimana ia berfungsi?

Saluran kencing wanita adalah berbeza dengan lelaki kerana kedudukannya yang lebih dalam. Walaupun ini kadang kala membawa kebaikan, ia juga menyebabkan kedudukan struktur otot pundi kencing wanita lebih dalam. Ini bermakna masalah lemah kawalan kencing boleh disebabkan oleh faktor-faktor lain seperti mengandung, beranak, sakit dan infeksi, serta menopaus.
Masalah lemah kawalan kencing yang kerap berlaku dalam kalangan wanita disebabkan oleh otot lantai pelvik, yang terletak di bawah pundi kencing di sekeliling uretra, yang lemah dan tidak cukup kuat untuk mengawal pengeluaran air kencing.

Untuk memahami masalah yang dihadapi, kita harus memahami bagaimana pundi kencing berfungsi:

  • Buah pinggang menapis air kencing dari darah dan ia akan disimpan didalam pundi kencing.
  • Pundi kencing adalah satu organ berongga dan berotot yang boleh menyimpan kencing sehingga kita berasa penuh (lebih kurang 300ml).
  • Di tandas, kita mengendurkan otot lantai pelvik dan otak anda akan memberi isyarat untuk otot pundi kencing mengecut lalu memerah keluar airkencing melalui uretra – tiub dari pundi kencing ke luar badan.
  • Apabla otot pundi mengecut, otot yang mengawal uretra supaya sentiasa tertutup ketika menyimpan air kencing (dipanggil otot sfinkter), akan berada dalam keadaan rileks untuk membenarkan air kencing keluar melalui tiub uretra.
  • Seluruh sistem ini disokong oleh otot-otot lantai pelvik yang menganjur dari hujung tulang belakang melalui tulang pubik (tulang di hadapan pelvis)
  • Wanita dengan masalah lemah kawalan kencing mempunyai otot lantai pelvik yang lemah atau rosak dan tidak mampu untuk mengawal pengeluaran air kencing ketika melakukan aktiviti-aktiviti fizikal (bersenam, batuk dan mengangkat barangan).
Long Girdle Atasi Masalah Pundi Kencing



Selain itu, Long Girdle Premium Beautiful juga boleh merapatkan MS'V' yang mana dah longgar dan secara tidak langsung hubungan suami isteri semakin intim dan bahagia.
Si suami yang sayangkan si isteri, apa lagi melabur sedikit duit untuk menghargai si isteri. Badan si isteri pun perlu di service juga bukan kereta sahaja perlu service.


Aisyah Zazuri
012-6529206

Sejarah Pil Herba Maharani



Salam semua..Hari ini aisyah nak bercerita sikit tentang sejarah Pil Herba Maharani ini yang menjadi salah satu pengikat sang si Maharaja.

HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)


Ni cerita asal usul maharani..jom baca kasi habis kalo nak setiap mlm anda adalah mlm pertama!!!..bak kata clien...t saya suami dia tgk kotak maharani pun dah tk senang duduk..haha hebatkn penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan...

Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there twice, Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..
Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. Tau tak kenapa sy boleh tau kisah dia? Sb biz partners sy, CDM Shima pakaikan dia Premium Beautiful dan supply Herba Maharani kat dia... That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...


Kehebatan Herba Maharani.

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah

Setelah semua tahu tentang sejarah Pil Herba Maharani cepat-cepatlah dapatkannya dan amalkannya bagi pengikat hubungan anda bersama suami tersayang. Yang masih anak dara lagi pun boleh sangat-sangat, kerana Pil Herba Maharani mengatasi masalah keputihan dan melancarkan kitaran haid anda.


Aisyah Zazuri
012-6529206

Testimoni Pil Herba Maharani : Fibroid

Alhamdulillah, inilah testimonial dari customer yang menghidap sakit fibroid. Bukan sahaja Pil Herba Maharani dapat membantu menstabilkan hormon dan meneutralkan period, malah boleh merawat fibroid sehingga kan fibroid itu terus hilang. Dah scan, dah tak ada dah. Syukur pada Allah. Setiap penyakit pasti ada penawarnya.

Fungsi Pil Herba Maharani

1) Menambahkan tenaga dan darah.
2) Menyelaraskan kitaran haid
3) Mengawal keputihan
4) Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid
5) Menyelaraskan rembasan endokrin dan sistem pembiakan wanita
6) Menguatkan tenaga dan stamina

Apa itu Fibroid?

Assalamualaikum...Hari ini aisyah nak cerita sikit tentang penyakit Fibroid yang kebanyakkan penyakit ini kerap dialami oleh kaum wanita.


Apa itu fibroid?

Fibroid adalah sejenis ketumbuhan yang terjadi dari tisu rahim. Apabila ia membesar, fibroid boleh memberikan pelbagai masalah kepada wanita seperti, menghimpit pundi kencing, haid yang banyak, sakit semasa haid dan lain-lain. Ia boleh membesar sehingga sebesar  biji bola tapi bukan sejenis kanser.


Kebanyakkan simtom yang dihadapi oleh wanita yang mengalami fibroid ialah kerap kencing, sembelit, sakit haid dan darah haid yang banyak. Kadang-kadang dia boleh menghadang  pintu  rahim dan sekiranya wanita tersebut hamil, beliau mungkin terpaksa bersalin secara pembedahan ceasarean.


Bagaiman wanita boleh menghidapinya?


Fibroid dihadapi oleh 25%  kaum wanita tetapi setakat ini kita tidak dapat pastikan bagaimana ia terjadi, walaupun kehadiran hormon estrogen sering dikaitkan dengan pembesaran fibroid.


Fibroid sering terjadi pada mereka yang berusia 30-45 tahun, yang masih subur. Apabila umur semakin meningkat dan takat estrogen yang semakin rendah, fibroid juga akan susut secara sendirinya.


10 fakta tentang fibroid yang anda perlu tahu :

1. Mengikut kajian, ketumbuhan fibroid dialami oleh 40% kaum wanita tetapi cuma 20% dari golongan ini yang betul betul memerlukan rawatan.
2. Sekiranya ada ahli keluarga terdekat anda mengidap fibroid, risiko anda untuk mendapat fibroid adalah 3 kali ganda lebih tinggi.
3. Tumbesaran fibroid bergantung sepenuhnya kepada hormon estrogen yang dirembeskan dengan banyak selepas puberti. Jadi ia tidak pernah tidak pernah dikesan pada kanak kanak dan saiz fibroid mengecut selepas menopos disebabkan kekurangan estrogen.
4. Fibroid membesar semasa hamil disebabkan rembesan hormon estrogen yang tinggi yang dikeluarkan oleh uri. Walaubagaimanapun ia bukan alasan untuk pembedahan cesarean. Kebanyakan dari wanita berfibroid masih boleh bersalin secara normal.
5. Gejala yang kerap dikaitkan dengan fibroid adalah aliran haid yang banyak dan sengugut.
6. Anemia adalah salah satu komplikasi serius fibroid
7. 80% wanita yang mengidap fibroid tidak mempunyai sebarang gejala. Diagnosa selalunya dibuat secara tidak sengaja.
8. Keterukkan gejala fibroid tidak berkait secara langsung dengan saiz atau bilangan fibroid tetapi tempat pada rahim dimana ia tumbuh.
9. Fibroid adalah di antara sebab utama Histerektomi iaitu pembedahan buang rahim.
10.Diagnosa fibroid dengan senang boleh dibuat dengan mengunakan mesin ultrasound


Apakah simtoms yang dihadapi wanita?

Kebanyakkan wanita tidak mengetahui mereka mempunyai fibroid kerana ia jarang memberikan masalah dan simtom pula bergantung kepada saiz dan lokasi fibroid di rahim tetapi sekiranya ia terlalu besar ia mungkin boleh menyebabkan:

  • Sakit semasa haid (senggugut)
  • Sakit belakang
  • Haid yang banyak
  • Sembelit
  • Kencing kerap
  • Keguguran yang kerap
  • Sukar mengandung
Bagaimana fibroid dapat dikesan?

Selalunya fibroid dikesan secara tidak sengaja kerana kebanyakkan tidak mempunyai sebarang gejala. Sekiranya anda merasa bengkak pada bahagian bawah perut, berjumpalah dengan doktor untuk mengetahui punca bengkak. Ujan ultrasound scan akan membezakan samada bengkak itu berasal dari fibroid atau ovari.


Cara Makan Pil Herba Maharani


Cara makan Pil Herba Maharani :

1) 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

2) Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

3) Masa sesuai untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.(Tapi kalau anda ingin makan malam pun boleh)

4) Makan mestilah bersama air suam.

5) Sebaiknya pada permulaan makan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

6) Kuantiti dalam sekotak Pil Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

7) Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

8) Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

9) Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)


10) Sebulan amalkan satu kotak sahaja Pil Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Pil Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Perhatian : Pil Herba Maharani ini mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.


Harga Sekotak Herba Maharani = RM65.00 

Aisyah Zazuri
012-6529206

Top Leader Circle : Kelas di TLCC



Suasana kelas semalam yang cukup-cukup meriah...TLCC sentiasa penuh seperti hari-hari biasa. Seramai 30 orang usahawan TLC Terengganu turut padang utntuk dapatkan ilmu dan berjaya dalam bisness ini..Ini tidak termasuk TLC Johor, Utara, Melaka, Kuantan, Singapura dan luar negara.Wajah-wajah yang terpancar pada muka setiap mereka nampak penuh bersemangat dengan ilmu yang kami terima pada hari semalam. Ilmu yang diajar dalam kelas memang tidak boleh dicari di mane-mana...experience yang sangat-sangat bernilai dari leaders memang kite boleh copy paste untuk.bisness kite sendri..glad and proud to be in Top Leader Circle! Seronok tidak terkata dapat recharge energy bersama org2 positif..Income 5-6 angka bukan lagi menjadi angan-angan tapi KENYATAAN!!Yes!!!I love TLC!!!

"Barangsiapa yang berkehendakkan dunia hendaklah ia dengan ilmu, Barangsiapa yang berkehendakkan akhirat hendaklah ia dengan ilmu, Barangsiapa yang berkehendakkan kedua-duanya hendaklah ia dengan ilmu"  

Rabu, 27 November 2013

Kandungan Collagen Dalam BBPlus

Ramai di luar sana yang tertanya-tanya apa yang bagus sangat BBplus ini? Boleh ke hilangkan masalah jerawat, kulit kusam, jeragat, dan mempulihkan sakit-sakit lutut terutama mereka yang dah berusia.

Apa pun anda semua kena faham dulu apa itu Collagen? Bagaimana kandungan collagen dalam BBplus.
Collagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia.  Ia merangkumi 30% daripada keseluruhan protein dalam badan.  Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberi struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

BB Plus Collagen diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi.  Ianya dikelaskan sebagai kolagen jenis dua di mana mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.  Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin sama seperti kolagen manusia.

Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.





Antara Kepentingan Collagen


1.Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan kompenan utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

2. Memulihkan masalah kulit - Apabila kolegen disuntikkan ke dalam kulit yang terbuka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.

 
3. Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. kandungan kolegan dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.
 
4. Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.
 
5. Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu, kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang yang kuat. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca daripada kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.
 
6. Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
 
7. Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dlam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit umtuk menyimbangkan semula kolagen yang berkurangan.




Kelebihan Bbplus Collagen

1. Dos yang efektif - hanya 1 paket (5g) setiap hari.
2. Kandungan peptida kolagen yang tinggi - proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap.
3. Selamat - bebas daripada bahan beracun.
4. Perlindungan anti oksida tambahan - Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas.
5. Anti alahan dan anti radang - eksttak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta mengalakkan penyembuhan kulit.
6. Ko-faktor tambahan - vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen.
7. Mencerahkan kulit - serap epal dan inulin (serap diet) menggalakkan pencerahan kulit.
8. Manfaat tambahan -peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis dua yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.
9. Rasa enak - campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle,  tiada bau ikan.
10. Tanpa gula dan kolesterol - gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes. Juga sesuai bagi yang sedang berdiet.


Kandungan BBplus Collagen

1. Hdrolized Marine Collagen
2. Grape Seed Extract
3. Vitamin C
4. Roselle Juice Powder
5. Blakcurrant Juice Powder
6. Apple Fiber
7. Inulin


Bagaimana BBplus Collagen Dapat Membantu Mengurangkan Sakit Sendi?


Peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis dua yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism dan osteoarthritis.

Cara Pengambilan BBplus Collagen

1. Campur 1 paket ke dalam 150ml air (Jangan guna air panas)
2. Kacau or shake.
3. Minum
*Waktu pengambilan terbaik : sebelum makan pagi atau sebelum tidur




HARGA : RM180/ box = 20 sachets
Aisyah Zazuri
012-6529206

Jumaat, 22 November 2013

Khasiat Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak

Hari ini aisyah nak sharing serba sedikit info tentang khasiat Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak, ramai yang tertanya-tanya macam mana sabun ini boleh mengatasi masalah kulit-kulit yang sensitif dan ketiak hitam jadi putih..


Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak ini mengandungi tujuh ramuan istimewa yang memberi maanfaat pad kulit kita iaitu Garam Buluh, Ekstrak Liquorice, Vitamin E, Aloe Vera, Pheno SFE, Minyak Tea Tree dan Gliserin. Setiap tujuh ramuan istimewa ini ada fungsinya yang tersendiri.

Garam Buluh berfungsi anti-bakteria, anti-alergi dan anti-keradangan. Ia juga kaya dengan sumber mineral dan antioksidan untuk kulit.

Ekstrak Liquorice berfungsi mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam serta mencerahkan pigmentasi kulit.

Vitamin E berfungsi menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan. Ia juga bertindak sebagai antioksidan dan anti-penuaan.

Aloe Vera berfungsi menyembuhkan dan merangsang pembahruan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Pheno SFE berfungsi memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda dalam masa yang lebih lama. Ia juga terkenal dengan antioksidan  dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.

Minyak Tea Tree berfungsi sebagai anti-kulat dan anti-bakteria.

Gliserin berfungsi tidak mengeringkan kulit malah ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit dan merupakan pelembap kulit yang terbaik.



Khasiat Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak ini boleh merawat kulit yang bermasalah seperti parut pada muka & badan, badan berdaki, eczema, kulit sensitif, jerawat pada badan dan muka, ruam-ruam kegatalan, bau badan, jeragat, leher dan celeh badan yang hitam.

Khamis, 21 November 2013

Testimoni Sabun Marine Essence “Sabun Ketiak”

      Ramai yg pernah dengar tentang sabun Marine Essence “Sabun Ketiak”  tapi masih ada lagi yang tidak tahu keberkesanan sabun ini…Aisyah nak kongsi dengan anda semua tentang testimony daripada customer-customer yang cukup berpuas hati dengan keberkesanan Sabun Marine Essence “Sabun Ketiak”.
 
 
 
 
 
 
 


     Apa fungsi Sabun Marine Essence “Sabun Ketiak” dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.Sabun Marine Essence ini menjadikan kulit kita selembut kulit bayi..

     Bagi mereka yang mengalami ketiak hitam, kelengkang hitam, siku dan lutut hitam, masalah panau, kurap, kayap, masalah eczema, menghilangkan jerawat dan mengecutkan jerawat aisyah suggestkan gunakan lah sabun Marine Essence “Sabun Ketiak” sebab aisyah sendiri pun nampak kesannya pada diri sendiri..sabun yang beraura...rasa fresh and energetic setiap kali lepas mandi dengan sabun ni.

Harga Seketul = RM35
Harga Sekotak ada 3 Ketul = RM105

Aisyah Zazuri
012-6529206
 

Khamis, 14 November 2013

Premium Beautiful : Penyelesaian Bengkak Susu & Sakit Urat



Assalamualaikum semua. Aisyah sangat-sangatlah teruja bila dapat khabar gembira daripada salah seorang pengguna KORSET PREMIUM BEAUTIFUL ini yang juga mentor aisyah sendiri. Gembira, teruja, simpati tetapi bersyukur sebab masalah yang beliau alami dapat diatasi dalam masa SINGKAT dan CEPAT.
Anda baca sendiri coretan yang Aisyah dapat daripada beliau sendiri.

"Ini akak nak bagi testimonial untuk diri sendri..dan pengalaman akak ini perlu anda share..mungkin ada kawan kita di luar sana yang ada nasib yang sama seperti akak..

Setelah 4 hari bersalin akak memang tak boleh "direct breast feed" baby faris....doktor minta susu dari akak..power of susu ibu sangat hebat...terima kasih hospital Ampang memang support fully breast feed.

Hari ketiga akak cuba urut dengan bantuan nurse untuk stimulate susu itu..perah guna tangan dan pam juga..pada malam itu hanya keluar 3 titik sahaja..tetapi nurse tetap ambil suapkan pada baby faris..dia cakap Allah dah cipta kolestrum dari susu ibu terbaik untuk baby...menghalang kuman itu yang tak baik dalam tubuh baby diawal kelahiran dia ni...walaupun 3 titik khasiat dia hanya Allah sahaja tahu.
Doktor nasihat tetap pam..sebab baby tak boleh nak hisap direct...fokus susu pasti akan banyak walaupun berjam-jam akak pam hanya keluar setitik dua titik sahaja...malam ketiga tu akak pam sehingga 2 jam..hanya 3 4 titik juga keluar..sampai naik kebas urat belakang pinggang sebab kita baru lepas bersalin kan..tapi kasih ibu untuk anak mengatasi sakit tu...
Akak pam tiada jemu..buat power pumping sepuluh minit sekali sehingga satu jam..dan rest sejam buat lagi..hingga tak tidur untuk hantar ke otak bahaya akak nak susu..supply and demand...

Hari keempat breast akak mula bengkak yang amat..sakitnya hanya Allah sahaja tahu...kita nak bagi baby tak boleh...walaupun akak pam..keluar susu..bengkak dia tak hilang..ngilu dia macam orang tores-tores dengan pisau..panas..mula nak demam..sampai akak nak sesak nafas..terketar-ketar..akak ambil air suam..tuam dengan tuala panas macam biasa akak buat yang anak dulu-dulu..ni lagi teruk bengkaknya..sakitnya....
Lepas tuam bengkak hilang sikit...tapi sakit tetap ada berdenyut denyut..walaupun akak pam ada keluar susu dapat 4oz..tapi sakit tetap ada hingga kat belakang dan pinggang..sakit bersalin lagi..kaki tangan semua kebas sebab tak cukup rest ulang alik tengok baby faris kat Nicu..
Dalam keadaan sakit terketar-ketar..sampai sahaja rumah akak terus capai KORSET PREMIUM BEAUTIFUL akak pakai 1 set..alhamdullilah akak boleh pakai saiz girdle 76..bekung 70..4 hari bsalin!!..tapi bra akak ambil saiz akak dulu-dulu 95C nak besar sikit lilitan sebab akk nak pam..dan tak mahu ketat sebab tengah bengkak dan sakit..
Ya Allah ajaibnya KORSET PREMIUM BEAUTIFUL kita ini..akAk pakai jer dalam 15minit hilang sakit pinggang...breast akak berdenyut-denyut hilang serta merta sakit tu..breast jadi lembut dan akak pam lepas tu dah tak sakit dapat 6 oz!!...

Pagi ini hari kelima..akak segar badan...breast dah tak sakit...susu makin bertambah..alhamdullilah..disamping tu akak tidur balut BIOVELOCITY SLEEP MATE(BVSM) sama..berpeluh-peluh akak..segar sangat tak payah nak bersauna dan bertungku, maklumlah nak cari tungku mana Kuala Lumpur ni..nak urut pun tak tahu tukang urut mana..tapi alhamdullilah KORSET PREMIUM BEAUTIFUL  dan BIOVELOCITY SLEEP MATE(BVSM) sangat membantu ibu dalam pantang..nak-nak kes macam akak ni...."

Kenapa ibu-ibu hamil perlu bersiap sedia dengan set  KORSET PREMIUM BEAUTIFUL  dan BIOVELOCITY SLEEP MATE(BVSM) anda...sangat-sangat membantu...sakit bengkak susu dan sakit urat lepas bersalin hanya Allah sahaja tahu sakitnya....KORSET PREMIUM BEAUTIFUL   memang terbaikkkkkkkk!!!
 
Aisyah Zazuri
012-6529206

Selasa, 12 November 2013

Sabun Marine Essence "Sabun Ketiak"

Sabun Marine Essence ini memang hangat dipasaran...Aisyah baru ambil stok kat stokis terus berderet-deret  order masuk nak sabun marine essence "sabun ketiak" ini..sehari je sabun ketiak ini boleh sold out 5kotak..kalau seminggu u all boleh kira berapa income boleh u dapat...

Sabun ini memutihkan ketiak yang hitam dan celah-celah badan kita..Macam suami aisyah siap cuci pada muka, memang nampak perubahannya...terutama jerawat yang tumbuh diwajah semakin
berkurangan...Bagi anak-anak yang malas nak mandi akan terus rajin nak mandi dengan sabun ini...Bau yang cukup wangi dan sungguh menyegarkan.
 
Kandungan Utama Dalam Marine Essence
 
Gliserin - berfungsi tidak mengeringkan kulit, menarik kelembapan dari udara ke dalam kulit dan pelembab kulit yang terbaik.
 
Garam Buluh - berfungsi menjadi anti bakteria, anti alergi, anti keradangan dan kaya dengan antioksidan.
 
Ekstrak Liquorice - berfungsi mengurangkan perubahan warna kulit, warna bintik-bintik hitam dan mencerahkan pgmentasi kulit.
 
Vitamin E - berfungsi mengantioksidan, anti penuaan, menyembuhkan kulit yang bermasalah dan sangat berkesan untuk kulit yang rosak.
 
Minyak Tea Tree - berfungsi anti bakteria dan anti kulat.
 
Pheno-Sfe - berfungsi sebagai anti penuaan, terkenal dengan anti oksidan, terkenal dengan sifat pemulihan bagi menghapuskan radikal bebas yang berbahaya dari merosakkan sel-sel kulit dan membaiki serta memperbaharui sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda pada masa yang lama.
 
Aloe Vera - berfungsi memberi penyembuhan dan merangsang pembaharuan sel-sel pada kulit yang bermasalah.
 
 
Berminat ingin menjadi Agent Sabun Marine Essence dengan pendapatan RM5,000 hingga RM7,000 sebulan???Boleh hubungi aisyah..
 
Aisyah Zazuri
012-6529206
 
 
 
 

Selasa, 5 November 2013

Salam Maal Hijrah





Salam tahun baru islam 1435H...semoga pada tahun baru ini kita semua terus istiqamah menjadi hamba yang mencintai subuh..ingatan untuk diri sndiri jua..hijrah walaupun sikit itu sudah cukup janji kita ikhlas hanya krn Allah...
 Semoga tahun ini buku amalan kita ditutup dengan lebih banyak amal kebaikan dari keburukan, dan semoga tahun baru akan lebih memberikan keberkatan...insyaAllah...
 Semoga tahun baru kita dipenuhi mawaddah wa rahmah :-)