multilevel menu

Ahad, 30 Jun 2013

Premium Beautiful - Jaundis


Menurut Pakar Kordiologi Pediatrik, Hospital Perubatan Pantai, Dr. Azam Mohd Nor, penyakit 'Jaundis' yang berlaku dikalangan bayi yang baru lahir adalah perkara yang normal. 'Jaundis' merujuk kepada bayi yang mempunyai tanda seperti bahagian putih mata dan kulit yang berwarna kekuningan. Warna ini dapat dilihat dengan jelas pada bahagian muka, dada, perut dan kaki apabila kulit bayi ditekan lembut dan akan bertukar kekuningan'

Dr. Azam menasihatan para ibu sekiranya selepas dua hari bayi dilahirkan dan mengalami sakit kuning ini adalah fenomena biasa apabila darah pada bayi menjadi rosak pecah dan dicernakan di dalam hati. Pencernaan dan penguraian kompenan dalam darah ini akan menghasilkan "Bilirubin"

Biasanya Bilirubin akan dibuang melalui najis dan air kencing. Tetapi jika darah yang rosak dan pecah terlalu banyak kemudian dihuraikan secara serentak dalam satu masa, tahap Bilirubin dalam darah akan meningkat. Peningkatan Bilirubin inilah dapat dikesan melalui kekuningan pada baik. (Dr. Azam)

Ibu bapa perlu tahu setiap 'Jaundis' yang berlaku pada setiap bayi ada mempunyai tahap 'Jaundis' yang berbeza dan dapat dikesan pada hari kedua dan ketiga selepas kelahiran. Ia akan nampak dari kepala hingga turun ke kaki.

Pemeriksaan bayi yang mengalami sakit 'Jaundis' biasanya dibuat di dalam cahaya matahari atau di bawah lampu panjang putih (fluorescent) dan bukannya mentol kuning kerana ini boleh menampakkan kuning yang ada pada kulit bayi.

Bayi yang diletakkan di bawah lampu biru mengandungi 450 nano water hanya dengan memakai lampin dan mata ditutup. Cahaya lampu iniberfungsi menukar Bilirubin kepada Biliverdin yang lebih 'mesra tubuh' dan akan dikumuhkan menerusi air kencing. Sekiranya fototerapi ini gagal menghalang kenaikan tahap Bilirubin, rawatan pemindahan darah terpaksa dilakukan.

Menurut Dr. Azam apabila pemindahan darah tidak dapat dilakukan dan 'Jaundis' berlarutan sehingga 30hari dikhuatiri bayi akan menghadapi penyakit lain seperti radang hati, saluran darah tersumbat atau hepatitis. Lebih terus sehingga menyebabkan kerosakan otak, sawan serta gangguan pendengaran.

Apapun ibu bapa tidak perlu risau kerana kes pemindahan darah jarang berlaku. Pihak hospital akan memantau tahap Bilirubin akan berkurangan dalam masa seminggu kelahiran.


Antara Faktor Bilirubin Meningkat Kepada Bayi :

1) Bayi tidak diberi susu badan sepenuhnya.
2) Jaundis akan kerap berlaku pada bayi yang pramatang atau tidak cukup bulan.
3) Sel darah merah bayi mempunyai tempoh hayat yang lebih pendek dan pecah dengan lebih cepat.
4) Lebam pada bayi yang disebabkan proses kelahiran seperti kaedah vacum yang menyebabkan sel darah merah rosak.
5) Darah ibu dan darah bayi tidak serasi.
6) Ibu menghidap kencing manis.
7) Penggunaan oxytocin ketika proses kelahiran.
8) Bayi lelaki Asia mempunyai peratusan demam kuning yang lebih tinggi berbanding bayi perempuan.


Nak tahu bagaimana korset Premium Beautiful boleh mengatasi masalah 'Jaundis'????


Premium Beautiful dicipta daripada gabungan kepakaran 3 negara (Jepun, Amerika syarikat, Jerman), yang memberi kesan kepada kesihatan dan kecantikan di mana ia menyumbang 70% kepada kesihatan dan 30% kepada kecantikan dan hasilnya 100% keyakinan . 

Produk ini telah mendapat pengiktirafan SUPERBRAND dan turut diiktiraf oleh Persatuan Pakar Tulang Belakang Amerika Syarikat, Kanada dan Quebec. Keunikan produk ini adalah, ia menggunakan teknologi Far Infra-Red ray (FIR).

Pengguna Premium Beautiful bukan sahaja dapat menikmati kesan-kesan daripada pemakaian malah dapat menikmati jaminan produk seumur hidup (LIFETIME WARRANTY).


FIR( far infra-red)
FIR ialah gelombang cahaya matahari yang biasanya diperolehi di waktu pagi ( 8am-10am). Saintis Jepun telah menemui satu mineral yang boleh memancarkan gelombang yang sama seperti FIR dan mineral ini telah disalut ke dalam bebenang yang digunakan untuk membuat PB.

Kebaikan FIR:
- Melancarkan peredaran darah 

- Membantu mengawal-atur hormon 

- Mengurangkan radang dan edema (bengkak) 

- Meningkatkan metabolisma 

- Membantu pemyembuhan sel-sel tisu badan 

- Membantu meningkatkan immunisasi badan 

- Mengurangkan kepenatan dan kelesuan dari aspek 
  fizikal dan psikologi.

Nak dapatkan rebate premium beautiful pun cepat-cepat la call i okay...Boleh bagi free fitting n free consultation.

Aisyah Zazuri
012-6529206

Tiada ulasan:

Catat Ulasan