multilevel menu

Jumaat, 9 Ogos 2019

Kandungan BB+ Glo

"Apa rahsia muka Aisyah boleh jadi glowing?"

Taaaa daaaa!!! Sebelum tidur memang wajib minum BB+Glo ni😍 Rasanya sedap, kalau bancuh mesti anak-anak join minum sekali😅

Khasiat BB+GLO Kolagen Secara Berterusan :-

Bertindak sebagai anti-penuaan, seperti melicinkankan garisan dan kedutan di kulit agar nampak tegang dan berseri.
Meningkatkan keanjalan kulit.
Menguatkan dan menyihatkan kuku serta rambut.
Meningkatkan kenyenyakan tidur.
Melembapkan kulit yang kering.
Collagen berfungsi sebagai ejen "chondroprotective" yang mana melindungi "cartilage" dan cecair "synovial" yang membantu mengurangkan masalah sakit sendi seperti di lutut.
Sekiranya diambil sebelum melakukan senaman/aktiviti fizikal, collagen dapat memberikan kesan "anabolik", iaitu meningkatkan tenaga & prestasi.
Menggalakkan penyerapan asid amino yang dapat mengurangkan lemak badan (membantu mengurangkan berat badan).
Bersifat anti beku di mana, membantu mencegah darah dari membeku yang dapat membantu mereka yang mempunyai masalah jantung.
Membantu merawat masalah seperti jerawat, kulit tak sekata, parut dan sebagainya.


Ada apa dengan BB+ Glo ini? Tak kenal maka tak cinta. Klik untuk tahu gabungan resipi istimewa yang menjadikan BB+ Glo ini menjadi minuman kolagen BFF pilihan ramai.

A. Collagen
Bila bercerita tentang kolagen, semestinya kita memilih kolagen paling berkualiti dan bertaraf premium. Setiap sachet BB+ Glo mengandungi 5 gram peptida kolagen marin Peptan dari Perancis yang merupakan pengeluar peptida kolagen terbesar No. 1 di dunia! Peptida kolagen ini adalah molekul bersaiz 2000 Dalton untuk membolehkan penyerapan pantas dan maksima sehingga 90% selepas 1-2 jam pengambilan sahaja!

B. BerryShield
Lebih menarik lagi, BB+ Glo mengandungi agen bioaktif dari serbuk Blackcurrant Berryshield dari Denmark untuk meningkatkan keberkesanan. Teknologi berpaten ini melindungi setiap khasiat buah beri seperti buah beri segar untuk memberikan anda manfaat antioksidan, anti penuaan, anti keradangan dan pencerahan dari polifenol, bioflavonoid & Vitamin C. Wah, banyaknya manfaat dalam satu sachet!

C. Grap’sud
BB+ Glo menggunakan ekstrak anggur merah Total Grape yang dituai eksklusif dari Grap'sud, Perancis. Tahukah anda?Perancis sememangnya sangat terkenal dengan buah anggur yang segar dan berkualiti. Kandungan polifenol, anthocyanin, oligomeric procyanidin (OPC) dan trans-resveratrol merupakan sumber antioksidan yang hebat dalam melawan radikal bebas dan memperbaiki jaringan kolagen sekaligus melambatkan proses penuaan. Memang awet muda saja bila minum BB+ Glo ni. Best kan!

D. L-cysteine
Formula diperbaharui BB+ Glo ini turut mengandungi L-cysteine dari proses penapaian sayur-sayuran untuk memberi kesan pencerahan berganda! Ia efektif menghalang penghasilan melanin, melawan radikal bebas dan mudah dimetabolisme oleh tubuh. Jom cuba hari ini!





Aisyah Zazuri
014-338 9190

Ahad, 21 Julai 2019

Sweetality Gula Rendah Kalori

Apakah itu SWEETALITY?
Sweetality tu nama pada product terbaru kami. Pemanis untuk minuman dan makanan. Sweetality nama di beri. Baru lahirkan, mesti ada nama kan. Jadi, call it "Sweetality" ye 😉

Apa kelebihan Sweetality?

Kelebihan Sweetality ni, dia membantu kurangkan pengambilan gula hingga 98%


Bagaimana rasa Sweetality?
Rasa sweetality ni sebiji sama macam rasa gula. Tak ada rasa pahit-pahit ke, payau pun tak ada memang rasa gula yang kita biasa guna tu.


Terdapat dua jenis Sweetality :
1. Liquid sweetener (Bentuk cecair)
2. Granulated sweetener (bentuk gula pasir)

Untuk cecair, kandungan dia ada Water, High Intensity sucrose FIF, High Intensity Sucralose FIF, Citric Acid, Potassium Sorbate.


Berapa harga pemanis Sweetality?
Sweetality liquid tu RM65
Sweetality butir pasir tu RM35


Berapa lama tahan untuk satu botol?
Bergantung pada penggunaan.


Harga sweetality ni tak mahal pun. Boleh dah grab satu buat bagi mak ayah dan anak-anak ❤️





Maybe selama ni risau kencing manis naik, yang mana tak ada kencing manis lagi, risau berat badan naik. Risau masalah kesihatan yang lain jugak kan. Memang kebanyakkan penyakit berpunca dari gula. Cuma, Sweetality ni lahir untuk memberi revolusi pada anda yang gemarkan manis, tapi masih nak jaga kesihatan.


Sweetality ni, bukan dicipta untuk orang yang dah ada kencing manis tau. Bukannnnn. Tapi Sweetality ni dipatenkan khas untuk semua peringkat golongan.

Budak-budak kan suka makan manis. Minum manis. Tak manis diorang tak nak. Jadi, ok la tu lepas ni kita gantikan gula biasa dengan Sweetality.

Jom maniskan senyuman anda dengan menikmati minuman manis dan makanan manis tanpa kerisauan lagi.

Aisyah Zazuri
014-338 9190

Ahad, 13 Januari 2019

Cabaran Kurus Bersama Shake Me - Part 1

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk Aisyah kongsi rahsia Aisyah turun berat badan dari 71kg kepada 59kg bersama Shake Me. Pada mulanya Aisyah dah putus asa juga nak turun berat badan, sebab dah diet macam-macam tapi tak turun-turun. Dari situ lah Aisyah belajar, semua orang boleh berdiet tapi kalau diet tak betul, memang tak akan jadi. So kali ni Aisyah bongkorkan rahsia kurus Aisyah yea.

Sebenarnya Aisyah start berdiet dengan Shake Me ni masa bulan June hingga August 2018 sebab masa itu mentor ada buka pertandingan Cabaran Kurus Bersama Shake Me. Aisyah pernah amalkan Shake Me ni tapi tak ada perubahan masa itu. Rupanya cara pengambilan tak betul, patutlah tak menjadi. Ok sebelum Aisyah cerita lebih panjang lagi, Aisyah nak u all tahu apa itu Shake Me? Bila u all dah tahu baru mudah faham perkongsian Aisyah seterusnya.


Apa itu Shake Me?

SHAKE ME merupakan produk baru yang diperkenalkan oleh Sahajidah Hai O Marketing bermula 1 September 2016. Ianya sejenis minuman kesihatan yang dirumus khas mengandungi 3 bahan utama iaitu PROTEIN SOYA, GARAM BULUH DAN L-CARNITINE sejenis ejen pembakar lemak – sesuai sangat untuk semua individu yang ingin menurunkan berat badan.




KENAPA PROTEIN SOYA?

5 Sebab mengapa Protein merupakan pilihan terbaik untuk menurunkan berat badan:

1. Penyerapan protein di dalam badan lebih konsisten menyebabkan badan "feel satisfied"
2. Kombinasi hidangan tinggi protein dengan karbohidrat (sayur-sayuran, ubi kentang) menghalang penyerapan gula dalam badan dengan agresif
3. Makanan yang tinggi protein merangsang pembakaran kalori dengan lebih tinggi dalam badan jika dibandingkan dengan lemak.
4. Protein bertindak sebagai "fuels" (bahan api) untuk membakar lemak
5. Protein merupakan komponen utama dalam pembentukan dan pemulihan otot terutama semasa dan selepas bersukan, senaman ataupun aktiviti fizikal

KEISTIMEWAAN SHAKE ME:

1. Rendah kalori - 90kCal / Hidangan
2. Tinggi dalam Protein dan Serat
3. Sumber kalsium dan Magnesium
4. Diperkaya dengan Garam Buluh, L-Carnitine, vitamin dan mineral.
5. Tiada gula tambahan
6. Tiada bahan pengawet
7. Tiada pewarna sintetik
8. Pilihan terbaik untuk membekalkan tenaga, menjaga kesihatan, tumbesaran sihat dan PELANGSINGAN BADAN.
9. Sesuai untuk seisi keluarga 


Shake Me berkonsep 3M :
✅ Mineral
✅ Metabolisme
✅ Maintenance 


Mineral
Diperkaya dengan gram buluh, vitamin dan mineral termasuk Vitamin A, Vitamin B complex, Vitamin C, kalsium, magnesium, zat besi, zink dan lain-lain. Juga membekalkan nutrien harian yang diperlukan. 


Metabolisme
Diet kaya protein meningkatkan metabolisma, mengurangkan hormon lapar lalu mengurangkan selera makan. Membantu menggalakkan pembakaran lemak. Pilihan terbaik sebagai meal replacement. 


Maintenance 
Asid amino adalah bahan asas ( building block ) untuk sel badan, hormon, enjin & antibodi. Mengandungi protein dari soya, kacang & oat. 


Nampak tak, bila badan berisi kalau nak bergambar mesti nak menyelit belakang orang, supaya nampak kurus. Kalau u all nak tahu time ni berat dah 71kg, rasa tak berani nak timbang selalu. Diet itu jangan cakap siap ajak suami pergi pasaraya beli oat untuk org diet, minum dengan susu low fat yang tak rasa apa. Nak telan tu terkulat-kulat sebab rasa kosong betul. Boleh tahan seminggu je diet macam itu, selebihnya ke laut. hehehe.

Masa Aisyah bermula June itu, kebetulan masa itu bulan puasa so sebenarnya lagi mudah dan cepat untuk kita turun berat badan kita.  Aisyah sahur ambil Shake Me 1 sachet dengan 1/2 sachet Min Kaffe. Alhamdulillah mengenyangkan dan tak lesu badan ni sepanjang seharian kita berpuasa. Then Aisyah buka puasa Aisyah hanya ambil satu senduk nasi je. Senang cakap nak turunkan berat badan ni, air manis tinggalkan sementara waktu.

Aisyah memang tak ambil langsung makanan fast food sebab Aisyah nak try cabar diri turun kilo dalam masa tiga bulan ni.  Bagi u all yang nak start diet mungkin akan rasa stress untuk tinggal semua kesukaan makanan u all, tapi percayalah bila u all dah biasa amalkan gaya hidup sihat u all secara automatik tak terasa nak ambil makanan yang tinggi kalori.



Dalam tempoh tiga bulan tu memang Aisyah akan jaga kalori pemakanan yang Aisyah ambil. Tapi bila sarapan pagi dan malam kalori Aisyah ambil amat rendah. Sebab Shake Me ni minuman yang mengandungi 90kcl satu sachet. So kat situ pagi dan malam dah tahu kalori kita ambil.

Bulan puasa juga bulan mencabar untuk u all nak diet sebab bila pergi bazar rasa semua makanan sedap  kan. So Aisyah selalu akan buat bajet berapa ringgit untuk bawa ke bazar. Tapi selalunya Aisyah akan beli kuih muih je. Lauk dah siap masak kat rumah. Orang buka nasi, Aisyah sudah tentu bancuh Shake Me dan Min Kaffe untuk kenyangkan perut. Jangan biarkan perut kita kosong tau, walaupun u all dalam proses berdiet.

Mesti u all nak tahu pula bagaimana Aisyah kawal nafsu makan semasa musim raya kan, so nak tahu tunggu Part 2 yea. Jangan risau Aisyah akan kongsi rahsia ni selama 3bulan Aisyah sertai Cabaran Kurus Bersama Shake Me ni. Sabar yea pembaca blog Aisyah semua :-)


Selasa, 23 Oktober 2018

Premium Beautiful Untuk Orang Kurus

SIAPA YANG SESUAI MENGGUNAKAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET?

KURUS: Semestinya anda yang nak kurus dan nak bentuk badan yang menarik! Untuk yang kurus tu, anda boleh dapatkan curves yang anda idam-idamkan dan naikkan aset-aset anda , dan yang agak chubby atau overweight pulak, Premium Beautiful ni memang boleh membantu untuk mengawal kuantiti makanan kita dan juga memampatkan lemak di badan kita ke tempat yang sepatutnya



TULANG BELAKANG: Untuk yang ada masalah berkaitan tulang belakang - seperti slip disc, lenguh-lenguh , bongkok, sakit belakang kesan bersalin dan mengambil epidural, scoliosis, Premium Beautiful corset ni membantu untuk menyokong tulang belakang anda , tanpa mengunakan "brace" yang tidak praktikal dan kurang selesa tu. Malah, boleh membantu utuk memperbetulkan postur badan anda!


BERPANTANG: Set berpantang dan bersalin alternatif - terutamanya untuk ibu-ibu yang bakal berpantang sendiri dan tiada masa utuk menggunakan bengkung lilit tradisional. Premium Beatuful dapat membantu ibu-ibu untuk mendapatkan kembali bentuk badan mereka dan membantu untuk membersihkan darah kotor dari dalam rahim dan menaikkan kembali peranakan kita. Dan ibu-ibu masih boleh pakai set Premium Beautiful walaupun selepas pantang!

MASALAH RAHIM: Ramai yag telah mendapat kesan positif untuk masalah dalaman seperti senggugut, cyst, keputihan, susah untuk mendapatkan anak dan lain-lain selepas pemakaian Premium Beautiful secara konsisten. InshaAllah, alternatif yang baik untuk menjaga aset dalaman anda.

NAK KAHWIN: pasti para pengantin inginkan bentuk badan yag tiada berlipat-lipat, serta postur yang cantik di hari bahagia mereka! memang Premium Beautiful mejadi pilihan bakal- bakal raja sehari di luar sana!


Premium Beautiful mempunyai 3 bahagian utama iaitu:

LONG GIRDLE (seluar)
LONG BRA (coli)
WAIST NIPPER (bengkung)

Premium Beautiful bukan hanya boleh menaikkan berat badan yang ideal dan cantikkan bentuk badan tanpa memberi kesan sampingan.

Asyik cerita mak-mak orang je kan, ok ni yang ni anak dara. Simaa ni pakai Premium Beautiful ni sebab terlalu kurus. Kurus sangat pun tak cantik juga kan, tak ada shape dan berat badan kurang ideal. So bila konsisten bersama Premium Beautiful ni terus nampak berat badan yang semakin berisi dengan ketinggiannya. Tiada lagi gelaran TIANG LAMPU. Berat badan Simaa ni dulu berat badan 40kg sekarang 48kg selepas beberapa bulan sarung Premium Beautiful.

Akak ni memang buat pilihan yang bijak dengan sarung premium beautiful. Kan sedap mata memandang. Diri sendiri pun confident je kan. Best nya pakai premium beautiful, set berpantang terbaik! 
Kak Zaza kita ni lagi lah dahlah slim, hari-hari nampak pergi makan je kerjanya. Betul penangan Premium Beautiful ni buatkan orang kurus boleh nampak shape dan berat badan yang ideal.

Jangan Percaya, Sarung kat badan anda terus taknak buka uols






Sampai artis-artis Malaysia pun dah ramai pakai PREMIUM BEAUTIFUL yang famous bertahun-tahun.
OFFER JANGAN LEPASKAN, BAYARAN ANSURAN PUN ADA.
NAK !!!! NAK !!!! BIG OFFER FOR SERIUS BUYER !!!!.

Aisyah Zazuri
014-338 9190


Khamis, 18 Oktober 2018

Premium Beautiful Expert Jalan Jalan sekitar Kuala Lumpur

Minggu ni Aisyah nak update aktiviti Aisyah untuk peminat blog Aisyah ni. Terima kasih u all yang sudi membaca entry dalam blog ni. Setiap minggu Aisyah akan ada aktiviti jauh sikit dari rumah, sebab customer yang Aisyah fiting kan yang jauh dari kawasan rumah masa yang terluang mereka ada hujung minggu. So minggu ni, Aisyah jelajah area Kuala Lumpur ditemani suami dan anak-anak.
Pertemuan Aisyah dan rakan kongsi Aisyah yang berada di Terengganu ni memang tak rancang pun, kebetulan dia datang Kuala Lumpur untuk merawat adiknya, so Aisyah pula ada urusan di sana so memang Aisyah akan curi sedikit masa untuk share kan sedikit ilmu yang mentor Aisyah berikan. Tiada mentor yang tak suka lihat kejayaan rakan kongsinya. Bagi Aisyah jarak bukan penghalang untuk berjaya dalam bisnes ni sebab banyak cabang media sosial untuk kita berhubung. Tindakan itu yang penting untuk berjaya.


Habis je jumpa rakan kongsi Aisyah ni, anak-anak mulalah rasa lapar, baru perasan masa itu dah time lunch. Apabila dah syok bekerja sampai tak sedar masa berlalu begitu pantas sekali.




Bila anak-anak dah pandai main gajet, macam nilah jadinya. Masing-masing ber'posing' dan buat memek muka. Bila tengok dalam galeri handphone penuh gambar-gambar memek muka diorang ni. Sabar je lah layan kerenah anak-anak ni. Yang penting anak-anak happy.
Habis je segala urusan bisnes, suami terus mengajak Aisyah dan anak-anak berjalan kat sini. First time Aisyah berjalan kat area Centrel Market, Kuala Lumpur ni. Cantik sangat view kat sini, so anak-anak pun suka berjalan kat sini.


Dalam Pasar Seni ni pun cantik sangat, banyak kedai baju batik, cenderamata semua. Senang cakap ramai pelancong juga yang berkunjung di sini.
Comel tak instagram ni, muat-muat untuk bergambar seorang kat sini. Hihihi.
Berjalan kat mana-mana mesti ada je paparazzi.
Mereka berdua sibuk memilih menu ikut kesukaan mereka, sejak dah besar ni memang tak ada Aisyah buat pilihan mereka, memang mereka cakap nak pilih sendiri punya.
Si adik ni memang tak ada bagi chance untuk abang dia duduk sebelah Aisyah. Mesti dia kan cakap abang duduk dengan abah.



View kat sini macam ala-ala duduk oversea kan. Cantik-cantik belaka semua pemandangan kat sini.










First time ni jejak kaki kat Dataran Kuala Lumpur ni. Kalau suami tak ajak memang tak ada lah Aisyah nak datang sini saja-saja.
Wajah-wajah kesayangan Aisyah dikala suka dan duka.
Lepak kat Dataran Kuala Lumpur masa ni.








Berasap-asap sungai itu kan, tapi memang cantik pemdangan malam juga.


Si abang dan si adik request nak main buih belon ni kat Dataran Kuala Lumpur.


Si adik ni pantang nampak buku, Aisyah masuk 7Eleven nak beli air, si adik sibuk belek buku. Bila dah beli ke main, tengah makan pun mesti belek buku dia je tu. Dah besar nanti jadi ulat buku macam abahnya ni. Gaya dah sama dah ni :-)