multilevel menu

Isnin, 24 April 2017

Kejayaan My Mentor Sumber Inpirasi



Kisah kejayaan CDM Salleha Roslan;

Saya terdorong untuk berniaga setelah melalui zaman kegelapan yang sampai sekarang tidak mungkin saya lupakan dan kini menjadi sejarah paling manis buat saya. Satu persatu impian saya mula tercapai apabila menjadi usahawan SHOM.

Inilah perniagaan pertama saya, dan InsyaAllah ia akan menjadi perniagaan tetap untuk saya perjuangkan sampai bila-bila, kerana segalanya ada dalam Sahajidah Hai-O. Apa-apa yang kebanyakan usahawan sudah capai dalam perniagaan ini, mungkin tidak boleh capai di luar sana. InsyaAllah, sekiranya datanglah bisikan-bisikan nakal sekalipun, saya akan tetap setia bersama syarikat yang telah merialisasikan impian saya.

Tuhan takkan ubah nasib sesuatu kaum, melainkan kaum itu sendiri yang mengubahnya. Rezeki kita memang telah ditentukan, tapi andaikata kita diam membatu, bagaimana perubahan nak dicapai satu persatu?

Jutaan terima kasih buat barisan mentor-mentor hebat, CDM Hj Azlan Deraman, CDM Hjh Siti Rohana, CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath kerana sentiada ada sepanjang perjuangan saya. Jasa kalian dalam membimbing dan bersabar mengilap saya dari batu lumpur menjadi berlian tak mungkin dapat saya lupakan sepanjang hayat.

Terima kasih tidak terhingga buat semua rakan kongsi di Malaysia, singapura, dan Brunei. Terima kasih buat sahabat-sahabat TOP LEADERS CIRCLE dan semua famili Dolomite yang sentiasa memberi galakan dan kerjasama yang hebat sepanjang perjuangan saya.

Terima kasih buat suami tersayang Halmie Abd Hamid yang sentiasa menjadi tulang belakang dalam apa-apa jua keadaan. Dahulu tidak menyokong, kini beliaulah orang kuat yang paling banyak berjasa di belakang tabir kejayaan saya. Dari hanya seorang Pemandu Lori kini berjawatan tetap memandu C CLASS untuk menemani isteri ke mana-mana sahaja. Terima kasih ibu ayah, mak abah, anak-anak dan seluruh keluarga yang tak putus-putus mendoakan. Kerana andalah, saya akan terus berjuang untuk meneroka lebih jauh.

Alhamdulillah, kehidupan berubah 360 darjah setelah dua tahun berniaga. Kehidupan saya dahulu bukan sekadar "kais bulan makan bulan" tetapi kais pagi makan pagi! Namun, hasil ilmu yang diperoleh dan tindakan sepenuh hati, kini rezeki masuk tidak henti- henti setiap hari.

Tidak malu saya katakan yang sebelum ini hutang saya bukan setakat keliling pinggang, tetapi hutang yang saya tanggung akibat kelemahan diri sendiri adalah penuh melilit seluruh badan. Rasa nak bernyawa pun tak lepas. Kusut nak fikirkan mana lagi sumber yang nak digali untuk tutup hutang sedia ada. Nak pinjam mak ayah segan, nak pinjam adik beradik pun segan, nak pinjam sedara mara? Lagilah segan. Nak pinjam bank? Semua bank saya dah pinjam. Nak pinjam ahlong? Mungkin! Andaikata saya menolak perkongsian dari mentor saya , CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath 5 tahun dahulu, mungkin hari ini saya menambah hutang dengan ahlong. Dan pastinya hidup pun tak tenang apabila dikelilingi hutang.

Pernah suami menangis kerana terlalu tertekan dengan masalah kewangan. Sebagai wanita, banyak sangat yang kita inginkan hingga terlupa nak ukur baju di badan sendiri. Rumah sewa selalu sahaja tak mampu nak bayar, kereta pula berkali- kali di tarik. Susu dan pampers anak, alhamdulillah dapat subsidi dari mertua, tapi semua itu sampai bila? Sampai bila mertua nak tanggung kehidupan kami sekeluarga? Malu rasanya sudah berumahtangga pun, mak ayah yang perlu tanggung kehidupan anak-anaknya.

Pernah juga kami tidak punyai walau satu sen pun dalam poket sendiri, hingga terkorek-korek cari celah-celah kerusi dan poket baju untuk kami buat belanja sehari-hari. Yang paling tidak dapat saya lupakan adalah apabila saya tidak punya satu sen pun untuk bayar duit rawatan perubatan di sebuah hospital kerajaan. Waktu itu duit rawatan hanya lima ringgit sahaja. Jangan kata lima ringgit, lima sen pun saya dan suami tidak ada masa itu. Terpaksalah kami tebalkan muka untuk minta staff hospital itu bayarkan wangnya dahulu. Alhamdulillah, dari tak mampu nak keluarkan lima ringgit untuk rawatan hospital kerajaan, kini pakej perubatan untuk diri sendiri dan tiga anak dapat disediakan.

Kunci kejayaan adalah SABAR, SABAR dan SABAR. Kejayaan ada caranya manakala gagal pula ada sebabnya. Orang yang berjaya sentiasa belajar tak kira dengan sesiapa dan di mana sekalipun. Orang yang berjaya sentiasa berfikir untuk berusaha, orang yang berjaya sentiasa bertindak untuk terus berjaya demi kejayaan rakan taulan dan saudara mereka pula.

Terima kasih SHOM atas peluang yang diberikan. NIKMAT BERNIAGA BERSAMA SHOM!

Anda ingin lakarkan kisah kejayaan anda? Jom #MyDreamMyStory #LetsJoinUs #TopLeadersCircle

Aisyah Zazuri
014-338 919

Rabu, 15 Mac 2017

Anugerah SM/SSM March 2017

Alhamdulillah diberi peluang untuk berkongsi kegembiraan kali ni pada 18 Mac 2017. Hari seorang mentor melihat proteganya ambil award di atas kecemerlangan yang sungguh membanggakan.



Aisyah memang excited sangat-sangat nak sambut protega Aisyah ni turun stage..jadi sebelum nak pergi red event, Aisyah singgah dulu kedai bunga untuk beli cik merah ni..harum semerbak betul.
Belanja OOTD sikit pada hari yang gilang gemilang ni..At the red carpet event yang dihadiri oleh 7,500 orang dari seluruh Malaysia... Alhamdulillah hari ni ramainya usahawan cemerlang yang akan diraikan. Almost 2,500 Excellent Achievers!
Ada yang buat 20,000 sales 3 hari,
Ada yang buat 20,000 sales 3 bulan,
Ada jugak yang buat 20,000 sales 3 tahun.
Cepat atau lambat ni semua bergantung pada SIKAP dan KEMAHUAN sendiri.

Sikap kita dalam cari Ilmu,
Sikap kita dalam bertindak,
Sikap kita dalam percaya kan guru.
Yang kuat tepis halangan confirm cepat ke depan.
Yang kuat layan alasan confirm masih di belakang.
So awak pilih la nak yang mana?
Pesanan my mentor CDM Salleha pada Aisyah dan rakan kongsi yang lain juga...Aisyah rasa sungguh beruntung sangat-sangat dibawah bimbingan beliau..teguran dan ingatan beliau supaya kami tak tersasar dari landasan yang sepatutnya.
Dulu dia memang tak pandai meniaga...
Dulu dia juga tak ada masa untuk meniaga...
Dulu dia pun takut-takut juga untuk bermula...
Dulu dia dah rasa selesa sangat-sangat dengan gaji hakikinya...
Dulu suami memang tak sokong langsung...
Alhamdulillah setiap kejayaan mesti melalui proses SABAR dan SABAR...sebab orang yang berjaya bermula dari bawah...tapi sekarang naik stage pun suami tunggu sehingga habis...itulah kemanisan bila kita SABAR...Tahniah Nurul Suadi berjaya ke tahap ni...Akak bangga sangat-sangat dengan kamu..Wanita yang HEBAT adalah wanita yang kuat semangat untuk capai impiannya.






Ni lah PAKAR KRITIK TERHEBAT Aisyah selamanya ni..
Dulu nak ajak teman pergi event red carpet macam ni memang tak adalah dia nak join pun...malah kalau bab kritik wife nya...memang no. 1...tapi janganlah rasa down bila suami tak sokong apa kita buat...kadang-kadang akan keluar dari mulut si suami ayat-ayat yang mematahkan semangat kita...itu semua sementara je..kita hanya perlu SABAR dan terus ISTIQAMAH dalam apa yang buat.





I do not know the word "Quit" either i never did or i have abolished it.

Sabtu, 11 Februari 2017

Pakai Premium Beautiful Tak Boleh Makan Banyak

Kadang-kadang kita tengok ada orang itu makan banyak, badan tak naik-naik...Kita yang makan sikit ni badan cepat naik..mahu tak geram kan...

Kalau anda masalah berat badan yang cepat naik, better try lah pejam mata dapatkan Premium Beautiful. Lagipun kalau kena gaya, anda boleh dapatkan Premium Beautiful dengan harga ansuran bulanan.

Ada yang tanya Aisyah kalau pakai Premium Beautiful ni tak boleh makan banyak ke???

Jawapannya lagilah senang nak makan banyak-banyak sayang..sebab bila pakai Premium Beautiful ni, lemak badan kita akan disusun cantik je...Maknanya tak ada lemak-lemak yang bertingkat lagi dah.

Bila makan pula, kita akan cepat kenyang..rasa nak makan itu akan jadi kerap lapar, bila suap makanan dalam mulut akan jadi cepat kenyang. Kalau anda jenia makan sepinggan penuh nasi, lepas pakai Premium Beautiful confirm anda nak habiskan separuh pinggan pun rasa payah. Sebab apa tau??? Premium Beautiful automatik kawal nafsu makan kita..Best kan..

Jom cepat-cepat hubungi Aisyah untuk dapatkan Free Fitting Premium Beautiful dalam tempoh terhad ni. Dan special price harga runtuh Premium Beautiful untuk 5orang terawal yang dapatkan korset Premium Beautiful dalam 5bulan ni.



Sampai hati tau Premium Beautiful buat pinggang dan punggul mengecut..patutlah setiap kali pakai seluar terasa macam nak tertanggal je...bila balik ambil tali ukur...terkejut pinggang hilang 5inci...Memang jimat masa dan jimat berbelanja betul bila buat pilihan untuk jaga badan dengan pakai Premium Beautiful.


Ni lah antara kelebihan kenapa best sangat bila berjongging ke, berzumba atau apa-apa  saja aktiviti yang memerlukan banyak pergerakkan, kita pakai korset Premium Beautiful.

Isnin, 26 Disember 2016

Premium Beautiful Expert In Sunway Resort Hotel


Another Grand Event to close 2016. Tickets are selling fast. Like hot goreng pisang dikala hujan lebat. Gittew...
Kalau nak, Aisyah boleh tanyakan my TLC Sisters. Kut kut la ada lagi. Dont ask me coz mine all sold out.
Tak selera nak makan pagi ni bila teringat hadiah yang champion Finale Shake N Shape dapat semalam.

- 1 tiket PERCUMA ke Italy

- Baju yang direka khas oleh Rizman Ruzaini bernilai RM6,000
- Cash RM5,000
- SHOM Product Voucher bernilai RM2,000
- Free coverage in all event organized by SHOM

Siapalah sangka niat nak berniaga dengan SHOM jer tapi terjadi artis pulakkan..seriously happy for her tapi dalam hati berdarah la sikit sebab best kot hadiah-hadiah tu! 😀😀
Not to mentioned badan yang makin slim and pakai pulak Premium Beautiful corset, terus tak percaya umur kakak tu dah 38 tahun you all!
Rasanya hari ni turun 2kg lagi kot sebab takde selera nak makan kan?

17.7 kilogram hilang uollss dalam 3 bulan 😱😱😱
Sama-sama minum Shake Me tapi u all sempat turun 10 kilogram tapi Bro Anwar dapat turun 17.7 kilogram.!!! u all jeles dengan Bro Anwar nie.!!!


Almost 10 kilogram hilang uollss 😱😱😱


Sama2 minum Shake Me tapi Bro Idzul dapat turun almost 10 kilogram.!!! Iollss jeles dengan Bro Idzul nie.!!!

Jom siapa-siapa nak kurus or turunkan berat badan kita sama-sama minum Shake Me.!!! Kita aktifkan gaya hidup sihat bermula 2017.!!!


Kami pernah menghalang kami pernah melarang.
KINI kami adalah penyokong terkuat dan pemangkin pengurusan masa untuk mengecapi bahagia bersama.

Bebas masa (timefreedom) Bebas kewangan (moneyfreedom) adalah matlamat kami.!!!


MULA DARI MUDA💖💖💖


"Kak Ziana pakai corset sejak umur 14 tahun!"

Untungnya sesiapa yang mula pakai corset sejak muda. Badan langsung tak terjejas. 
Cantik dan sentiasa nampak muda! 

Baju purple tu ada macam body kak Ziana tak???😅😅😅😅 Kak Ziana posing depan meja piano...Kak Aisyah posing depan pintu pun jadilah...yang penting kak Aisyah konfident bila sarung korset No.1 di Malaysia Premium Beautiful dah tak payah fikir nak korset yang lain dah!😉

Jom kita jadi cantek macam Kak Ziana! 


Pentas Premium Beautiful TLC yang punya!!!


Congrats Top Leaders Circle!
Congrats wakil TLC yang berjaya di Live Voting Contest!

Bukti yang kami adalah PB Expert yang bukan saja pakai, tapi menjiwai sepenuhnya pemakaian corset No. 1 ni..



Untuk FREE FITTING and FREE CONSULTATION jangan segan-segan hubungi Aisyah (014-338 9190) 😉



Ramainya pengguna Premium Beautiful Corset..!!
Dari hanya sebagai pengguna kini kami melahirkan ramai PB Expert di serata dunia.
Semua ni makin confident sarung PB bila kak Ziana Zain sendiri secara LIVE share tips macam mana beliau boleh maintain body lawa walau dah 4 series with 4 kids.

INGAT PB, INGAT TLC!
We are NO. 1 CERTIFIED Premium Beautiful Expert in Malaysia, Singapore, Brunei and Indonesia.


Aisyah Zazuri
014-338 9190

Ahad, 27 November 2016

Cara Berkesan Dapatkan Berat Badan Ideal

Memang biasa bila selepas bersalin kaum wanita akan mula melalui zon KENAIKAN BERAT BADAN yang boleh dikatakan mendadak. Kadang-kadang sampai satu tahap terdetik dalam hati "boleh ke aku dapatkan berat badan ideal aku semula" betul tak?

Masa ni lah dalam fikiran terlintas nak pergi gym, nak berdiet, dan macam-macam lagi untuk turunkan berat badan. Sebenarnya kita boleh je pergi gym untuk turunkan berat badan kita tapi ACUAN bentuk badan macam baju warna orange tu memang susah...sebab awak sendiri cakap awak kerap bersenam dan pergi gym tapi shape tetap shape yang sama cuma berat badan je yang turun sikit..

Maknanya kat sini kelebihan Premium Beautiful memang terbukti berkesan untuk dapatkan bentuk badan yang cantik, untuk yang rajin berzumba, berlari, panjat gunung, berenang, berjogging dan sebagainya memang lagi awesome lah result dia buat aktiviti sihat tu sambil pakai Premium Beautiful...untuk yang tiada bersenam lagilah kena pakai.. sebab Aisyah sendiri pakai Premium Beautiful masa zaman tak ada masa nak bersenam dan masa zaman tak jaga makan.

Aisyah Zazuri
014-338 9190