multilevel menu

Khamis, 18 Oktober 2018

Premium Beautiful Expert Jalan Jalan sekitar Kuala Lumpur

Minggu ni Aisyah nak update aktiviti Aisyah untuk peminat blog Aisyah ni. Terima kasih u all yang sudi membaca entry dalam blog ni. Setiap minggu Aisyah akan ada aktiviti jauh sikit dari rumah, sebab customer yang Aisyah fiting kan yang jauh dari kawasan rumah masa yang terluang mereka ada hujung minggu. So minggu ni, Aisyah jelajah area Kuala Lumpur ditemani suami dan anak-anak.
Pertemuan Aisyah dan rakan kongsi Aisyah yang berada di Terengganu ni memang tak rancang pun, kebetulan dia datang Kuala Lumpur untuk merawat adiknya, so Aisyah pula ada urusan di sana so memang Aisyah akan curi sedikit masa untuk share kan sedikit ilmu yang mentor Aisyah berikan. Tiada mentor yang tak suka lihat kejayaan rakan kongsinya. Bagi Aisyah jarak bukan penghalang untuk berjaya dalam bisnes ni sebab banyak cabang media sosial untuk kita berhubung. Tindakan itu yang penting untuk berjaya.


Habis je jumpa rakan kongsi Aisyah ni, anak-anak mulalah rasa lapar, baru perasan masa itu dah time lunch. Apabila dah syok bekerja sampai tak sedar masa berlalu begitu pantas sekali.




Bila anak-anak dah pandai main gajet, macam nilah jadinya. Masing-masing ber'posing' dan buat memek muka. Bila tengok dalam galeri handphone penuh gambar-gambar memek muka diorang ni. Sabar je lah layan kerenah anak-anak ni. Yang penting anak-anak happy.
Habis je segala urusan bisnes, suami terus mengajak Aisyah dan anak-anak berjalan kat sini. First time Aisyah berjalan kat area Centrel Market, Kuala Lumpur ni. Cantik sangat view kat sini, so anak-anak pun suka berjalan kat sini.


Dalam Pasar Seni ni pun cantik sangat, banyak kedai baju batik, cenderamata semua. Senang cakap ramai pelancong juga yang berkunjung di sini.
Comel tak instagram ni, muat-muat untuk bergambar seorang kat sini. Hihihi.
Berjalan kat mana-mana mesti ada je paparazzi.
Mereka berdua sibuk memilih menu ikut kesukaan mereka, sejak dah besar ni memang tak ada Aisyah buat pilihan mereka, memang mereka cakap nak pilih sendiri punya.
Si adik ni memang tak ada bagi chance untuk abang dia duduk sebelah Aisyah. Mesti dia kan cakap abang duduk dengan abah.



View kat sini macam ala-ala duduk oversea kan. Cantik-cantik belaka semua pemandangan kat sini.










First time ni jejak kaki kat Dataran Kuala Lumpur ni. Kalau suami tak ajak memang tak ada lah Aisyah nak datang sini saja-saja.
Wajah-wajah kesayangan Aisyah dikala suka dan duka.
Lepak kat Dataran Kuala Lumpur masa ni.








Berasap-asap sungai itu kan, tapi memang cantik pemdangan malam juga.


Si abang dan si adik request nak main buih belon ni kat Dataran Kuala Lumpur.


Si adik ni pantang nampak buku, Aisyah masuk 7Eleven nak beli air, si adik sibuk belek buku. Bila dah beli ke main, tengah makan pun mesti belek buku dia je tu. Dah besar nanti jadi ulat buku macam abahnya ni. Gaya dah sama dah ni :-)

Isnin, 8 Oktober 2018

Resepi Telor Gulung Jepun

Hari ni tekak ni tiba-tiba nak breakfast ala-ala Jepun pula. Asyik makan nasi goreng, nasi lemak je kan. Itu yang kali ni Aisyah mencuba masakan Jepun yang diberi nama Telur Gulung Jepun. Sebenarnya tak susah nak buat resepi ni, antara bahan-bahannya :-

* 5 biji telur
* 1/2 biji lobak merah
* Sosej
* Bawang goreng
* Anchor Cheese
* Garam dan serbuk perasa (terpulang pada citarasa anda)



Aisyah kongsikan video cara membuatnya, lagi mudah u all nak faham. Tak susah pun nak membuatnya, seronok sesekali tukar selera makan ala-ala Jepun sedap juga.

Akhirnya siap juga telor gulung ala-ala Jepun ni.

Macam Aisyah nak tambah rasa sedap itu, Aisyah letak sos dan Mayonnaise di atasnya.

Hilang terus rasa penat bila lihat anak-anak makan dengan enaknya.
Nak lagi rasa nikmat tak terkata, bancuh dengan Min Kaffe, kopi campuran garam buluh yang kurang kaffien bersama Telor Gulung Jepun, pehhhh terangkat habis. Min Kaffe itu boleh diberi direct dengan Aisyah, free postage Aisyah berikan untuk u all :-)



Khamis, 20 September 2018

Event Red Carpet : Diamond Night 2018

Kali ni Aisyah nak kongsikan apa aktiviti Aisyah lakukan pada Sabtu lepas di Setia City Convention Centre bersama ratu-ratu #No1CertifiedPremiumBeautifulExpert. Alhamdulillah bila kita merancang perjalanan dengan lebih awal, mudah untuk kita sampai ke lokasi dengan masa yang tepat dan tanpa tergopoh gapah.

Sebelum memulakan perjalanan itu Aisyah akan berikan sarapan pagi untuk anak-anak Aisyah supaya apabila mereka dalam kereta akan berada dalam keadaan tenang je. Itu memang cara Aisyah kalau nak ada urusan bisnes kat luar.

Alhamdulillah ngam-ngam Aisyah siap parking kereta mentor Aisyah dah whatsapp tanya dah sampai mana. Sampai je ke lokasi photograher pun dah ready. So lagi mudah kerjanya bila time kami tiba orang masih belum ramai tiba.


Event kali ni untuk meraikan Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan Car Fund, award company berikan pada semua usahawannya tak pernah tak best dan setiap tahun pasti ada je perubahan yang lagi baik dari sebelum ni. Bertuah sangat-sangat bila Aisyah sendiri berniaga dengan company yang kukuh selama 26tahun dipasaran. Bukan itu saja pasarannya semakin meluas di seluruh Singapura, Brunei dan Indonesia, hebatkan?

Kalau pasal produk SHOM ni semuanya memang best dan kualitinya dijaga dengan baik. Apabila Aisyah sendiri yang jadi pengguna tegar produk hot Premium Beautiful ni memang Aisyah tak nafikan pasarannya tak pernah pupus ditelan zaman, malah setiap hari ada je permintaan dari setiap pelusuk. Memang meniaga online bersama SHOM ni very powerful kalau kena caranya.

Ada gaya model tak? Dulu berangan nak jadi model tapi tak dapat kan, sekali masuk bisnes ni terus dapat jadi model Premium Beautiful. Tak apa orang nak cakap perasan je apa, yang penting suami memahami sudah. 




Muka terlalu excited bila dapat masuk official video company.


Perjuangan dalam dalam bisnes pasti ada cabarannya tapi bila Aisyah sendiri tahu peranan mentor dalam bisnes ni, memang Aisyah akan peluk dia ketat-ketat macam ni sebab tanpa beliau tidak adalah Aisyah di sini sekarang ni.




Wajah-wajah penguat Aisyah dalam mengejar impian dalam bisnes ni.







Ratu-ratu Premium Beautiful yang sungguh gojes sangat.



Abang-abang yang menjadi tulang belakang si isteri dalam bisnes ni.

Ambil mood feeling macam pengantin baru gitu:-)







Sebelum tidur nak belai-belai kulit muka ni dengan set #Infinence 

Penjagaan kulit waktu malam (Pencuci + Toner + Serum + Krim Malam)

Bagi kulit muka jadi mulus gebu dan gebas yang bestnya area hidung kurang blackhead.

Bagi yang kulit sensitif macam Aisyah ni memang tak perlu risau bila menggunakan set #Infinence ni, kalau tak dulu pakai produk lain je muka mulalah naik jerawatlah, muka bengkak sana sini, kulit kusam timbul. Stress makkk😢


Setiap kejayaan seorang isteri pasti ada tulang belakang disebalik kejayaannya. Begitu juga Aisyah, suami banyak membantu Aisyah uruskan anak-anak apabila Aisyah ada urusan bisnes. Terima kasih sayang. Tak apa berkorban sekarang untuk kesenangan masa depan keluarga kita. Tak ada orang yang senang yang tak lalui fasa pengorbanan masa, tenaga dan wang ringgit.

Aisyah tak cakap bisnes yang Aisyah buat ni semua indah belaka, sebenarnya banyak juga yang perlu berkorban juga. Kalau makan gaji, kita boleh beri komitmen semua hati, bisnes ni juga perlukan semua hati baru jadi. Aisyah pernah rasa buat dua kerja dalam satu masa, tapi cara kita bahagikan masa amat penting.

Jangan mudah putus asa kalau percubaan pertama gagal. Bangkit cuba dan cuba lagi. Mendaki ke puncak pasti ada cabaran tapi keindahan bila sampai puncak hilang segala pahit getir mendaki itu.